25 helmikuuta 2022

No ny näkyy

Ei kun näkee. Harmaat/siniharmaat silmäni on saaneet uudet, ehjät silmäklasit niiden teipattujen klasien tilalle. Tykkään. Jätin näistä uusista laseista pois lukuosan tai mikä se on, nää on ihan perus kaukolasit. Tulin siihen tulokseen, että en sittenkään tarvitse kaksiteholaseja, koska lukiessa otan lasit pois kokonaan. Käsitöitä tehdessä käy niin, että tarkoituksella suoristan kädet, jolloin nään ihan hyvin (käsien pituus riittää vielä) ja sitten huomaan hetken päästä, että sukkapuikot raapii nenänpäätä ja lasit roikkuu nenällä eli katselen lasien yli.
Tätä läppäriä katselen sopivalta etäisyydeltä sopivalla fontilla - se kun on muokattavissa. 
Sen verran täytyy vielä käydä optikolla, että sankoja täytyy taivuttaa korvien takaa; muuten nää tippuu helposti esim. kengännauhoja solmiessa.


Yksi vika näissä kyllä on. Siivoaminen ei suju yhtään sen paremmin kuin noilla vanhoillakaan. En ymmärrä miksi. Onko vika kehyksissä vai linsseissä. Täytyy kysyä, kun käy optikolla. 

Oli eilen keskiviikkona taas ihan paras päivä. Lähdettiin aamulla sopivaan aikaan liikkeelle. Mulla oli varattu parturi klo 9.30 - kaupungissa. Siellä on lunta ihan joka paikassa. Parturi on onneksi vähän syrjemmässä, ei ihan keskustassa. Mursu jätti mut kadun kulmaan just tasan klo 9.30 ja siitä mulla meni minuutti kävellä parturiin. Ei tarvinut tällä kertaa soitella perään, niin kuin kerran aikaisemmin... Kun hiukset oli leikattu ja vedin takin päälle, oli ystävä autolla oven edessä odottamassa 💓 Olin pyytänyt hänet apuun, kun meidän auto on niin iso, että näin talvikelillä sillä on viheliäinen ajella kaupungilla - ja Mursulla oli lääkäriaika. 
Ystävä vei kaupunkiin, jossa oli kadut ihan hävyttömän liukkaat. Meinasin ensin oikaista suoraan autolta kadun yli, mutta ajattelin, että jos kaadun, niin silloin ainakaan ei kaupungilta tai mistään saa mitään korvauksia. Palasin siis jalkakäytävälle ja ylitin kadun suojatietä pitkin.
Olisikohan siinä kaatuessa saanut kaupungilta tai jostain korvauksia? 
Optikolla meni ehkä 5 minuuttia ja sitten lähdettiin leipäkaupan kautta ystävän luo aamupalalle.

Rumien sanojen säestämänä. Muistakaa te kulkiessanne, että kun ylitätte tietä, katsotte oppien mukaan molempiin suuntiin: ensin vasemmalle, sitten oikealle ja vielä kerran vasemmalle. Ja näillä liukkailla keleillä antakaa autojen mennä ensin, älkää hypätkö autojen eteen. 
Autot ei muutenkaan pysähdy ajatuksen nopeudella mutta liukkaalla kelillä vielä vähemmän. 
Eilen oli aika lähellä, ettei nuori tyttö tullut auton alle, onneksi ystävä oli tarkkana ja viereinen kaista tyhjänä. Jalankulkija ei katsonut mihinkään suuntaan, käveli vain eteenpäin suoraan suojatielle. Siinä sydän pomppasi pari-kolme ylimääräistä lyöntiä meillä kaikilla. 

Leipäkaupasta ostin taas pakastimeen pari isoa kassillista leipää ja VAIN yhden suklaalevyn. Plus laskiaispullat meidän, minun ja ystävän, aamupalalle. Hillolla. Olisihan siellä ollut pullaa ja keksejä ja karkkia ja suklaalta. Herkkuja jos minkälaista. Mutta hillitsin itseni, kerrankin. 

Huippu ystävä kaiken tuon kuskaamisen jälkeen tarjosi tosiaan vielä aamupalaakin! Pitää musta huolen, auttoi asunnon siivoamisessa ja tavaroiden pakkaamisessa viime kesänä ja kaikkea. 
Ystävä, joka jäi rinnalle silloin kun Riesa hyökkäsi. Ei pelkää Riesaa, näyttää sille kieltä ja antaa tarvittaessa köniin, tosi ystävä. 
Tosi Ystävä, joka oli kirjoittanut kirjeen - sain tänään pitkästä aikaa ihan Oikean Kirjeen! On aina kiva saada postia, mutta kirjeitä tulee nykyään harvoin.

Ai käsitöitä? Olen tehnyt. Vanhempia tekeleitä esittelen myöhemmin, nyt saatte nähdä uusimman. Luulen, että neulomukset on nyt tältä keväältä (tiistaina alkaa kevät!) tehty. Ristipistot ei sujuneet, kokeilin. Mutta virkkaaminen. Se houkuttelee. Vaan ei ole lankaa eikä ohjeita, olen lahjoittanut ne pois. Pitää mennä kauppaan. 
Siispä otin ihan vaan seiskaveikkaa ja virkkasin tämmöisen reilumman kokoisen patalapun, jota voi käyttää vaikka lautasen alusena, kun reippaana syö tässä sohvalla. Ei pala sormet. Nyt tää Pöllö lähtee nukkumaan - tässä välissä käytin aikaa siskon kanssa jutteluun 💓 ja nyt on pienten ja isojenkin Pöllöjen nukkumaan menoaika. Hyvää yötä! 
 

10 kommenttia:

 1. Kauniit lasit ja etenkin tosi kauniinväriset silmät. Hyvin sointuu sankojen väriin.
  Ihana, että on hyviä ystäviä. Minullekin tulee pitkästä aikaa ystävä kylään syömään ja tietenkin hiukan punkkua ottamaan. Odottelen juuri koronatestin tulosta. Varmuuden vuoksi, kun nenä vuotaa ja aivastuttaa. Negatiivista näyttää eli minulla lienee silmälaseissa sama vika kuin sinulla eli siivoaminen ei suju kunnolla. Outoa.
  Kaunis patalappu, hyvät värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu <3
   Pitkästä aikaa hillitymmät lasit, edelliset, ne teipatut, olivat iloisen kirjavat ja sitä edellisetkin olivat värilliset. Näistä uusista Poika totesi, että ovat melkein samanlaiset kuin hänellä. Ollaankohan me jotain sukua ;)

   Hyvä, että testi näytti negatiivista. Taitaa olla niin, että sinulle hiekoituspöly lentää sinne ylös asti ja siksi aivastuttaa ;) Meillä eilen illalla ensimmäistä kertaa koko talvena ajoi hiekka-auto hiekoittamassa teitä - kyllä ne jäässä olikin, kun postia hain.

   Tykkään itsekin tuosta patalapusta ja sen väreistä. Ja sen tekemisellä sain kaksi jämäkerää kulutettua varastoista!

   Poista
 2. Hillityn kauniit lasit olet saanut. Pitäisiköhän minunkin hankkia moniteholasit tai edes käyttää kotona silmälaseja, jos vaikka tehoaisi siivouslaiskamatoon… hmmm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saukkis <3
   Hitaasti, kovin hitaasti tuntuu alkavan siivousvaikutus näillä laseilla. Katselen kyllä, että "pitäis vissiin", mutta mitään ei tapahdu. Mutta kuten mummu aina sanoi "onhan näitä, joulunaluspäiviä". Että jos sitten jouluksi edes siivoaisi ;)

   Poista
 3. Silmälasikaupoille pitäisi Sujenkin mennä, lukulasit alkaa olla päreinä, silti ne ei syty palamaan--->roskiin;D
  Joskus kyllä on ihmiset niin ajatuksissaan, muutaman kerran on pienempiä pitänyt ottaa hupusta kii ja sanoa jotta äläs nyt auton alle mene, oot ihan liian nuori kuolemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmälasikaupoille kyllä, mars. Silmät on kanssa semmoiset joista täytyy pitää huolta. Hyvä kun muistutit, että muistan muistuttaa Poikaa, olkoon kuinka kiireistä opiskelu tahansa. Silmäpolille mentävä, ennen kuin sen silmävika-mikä-se-nyt-olikaan pahenee liikaa.
   Naapuri-Ystävä tässä juuri käydessään sanoi, että nyt on toisessakin silmässä verkkokalvon irtauma :(

   Poista
 4. Onpa mukava lukea, että Ystävä on ollut apuna arjessa. Vaihtelua täytyy silmälaseissakin olla, vaikka harvoin uudet hankkiikin. Kivat lasit hankit! Virkkasit vitamiinilappusen silmäniloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emäntä <3
   Ystävät on kyllä kullanarvoisia; ovat he sitten ihan täällä lähellä tai vähän kauempana netin tai puhelimen tavoitettavissa. Tärkeintä, että ovat.
   Mukavaa viikonloppua täältä lumipyryn keskeltä!

   Poista
 5. Nyt on komeat näpöttimet!
  Hyvät ystävät on kultaa kalliimpia ❤️.

  Leipäkauppa on hyvä ja siellä on välillä tosi hyviä tarjouksia, niin ja liikaa herkkuja. Nykyään siellä vain tulee käytyä harvoin.

  Ihanat värit pannulapussa ja niin siisti ”käsiala”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen <3
   Leipäkauppa on tosiaan hyvä ja nyt siellä oli taas hyviä tarjouksia - ja niitä herkkuja myös. Jääkarhukarkit huuteli kyllä, mutta vastustin kiusausta sittenkin :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)