Mikä mainos ärsyttää?

TV-valitus.
Ensimmäinen kysymys tietysti kuuluu: miksi sitten katsoa televisiota, jos se ärsyttää ja jos ei sieltä tule mitään katsottavaa. Hyvä kysymys. Meillä se toimii oikeastaan radion korvikkeena, se on siis nimensä mukaisesti näköradio. Sitä voi samalla katsoa, kun kuuntelee. Mutta voisi sieltä sitten tullakin jotain katsottavaa. Muutakin kuin uusintojen uusintoja. 
Ylen kanavilta (ei maksettu mainos) tulee usein hyviä dokumentteja ja keskusteluohjelmia. Tanskalainen maajussi, Suuri keramiikkakisa, Suuri ompelukisa ja Suurperheen maalaiselämää - siinä meitä viihdyttäneitä ohjelmia. Luontodokumenttien lisäksi. Voiko olla ihanampia kuin mangustit (ne on mangusteja ja sillä siisti!), norsunpoikaset ja erilaiset kädelliset. Ja pingviinit.  
Mutta ne uusinnat. "Bucket residence, lady of the house speaking" on hyvä sarja, mutta kun se on tullut jo toistakymmentä kertaa uusintana ja osaa kohta jo vuorosanatkin ulkoa, niin eikö se riittäisi. Jos vaikka kymmenen vuoden päästä sitten seuraavan kerran? 
Ja sitten ne kaupalliset kanavat. Parhaimpaan katseluaikaan tulevassa ohjelmassa mainoksia tulee kuta kuinkin puolet ohjelmasta. Ja suurin osa mainoksista on kanavan omien ohjelmien mainoksia.
Ja tässä päästäkin otsikon aiheeseen. Mainoksiin.
Yksi suuri ihmetyksen aihe on se, että eikö mainosten tekijät mieti, minkälaisen mainoksen he tekevät. Esim. identtiset kaksoset hajuvesiliikkeessä. Eivät voi tuoksutella hajuvesiä, kun nenät on tukossa. Mutta kas, "minulla on nenäsuihke xxx" ja toinen "niin minullakin, mutta se on myös halpa". MISSÄ on oltu äidinkielen tunnilla? (juu-u, ei saisi ällää ylppäreissä tälläkään tekstillä, mutta pistää korvaan). Toinen, saman yrityksen mainos, kaksoset kuntosalilla, toinen loukkaa polvensa - miksi molempien pitää laittaa polviinsa kipugeeliä? 
Noh, vielä enemmän ihmetyttää se, eikö mainosten tilaajat katso mainoksia ennen kuin antavat luvan laittaa ne televisioon kansan nähtäväksi ja kansaa ärsyttäviksi.
Meillä nimittäin useimmat mainokset aiheuttavat sen, että mainoskatkoilla tv:stä mykistetään ääni. 

Mikä mainos tai mitkä mainokset teitä ärsyttävät? Niin paljon, että mainos aiheuttaa päin vastaisen reaktion, kuin mikä sen tarkoitus (kai) on?
Minua ärsyttää hampurilaisyrityksen "Ai tunnetteks te jostain" -mainos: "Joo, me oltiin samassa bändissä, Andy/Bändi (tästä meillä on erimielisyyttä mitä mainoksessa sanotaan, puhe on niin epäselvää) soitti pianoa ja minä lauloin." Ja perään epävireistä laulua... 
En muutenkaan syö hampurilaisia, minkään firman, mutta tuo mainos saa kiertämään ko. yrityksen vielä kauempaa. 

Ja ennen kuin kukaan ehtii neuvoa :), niin ei, en hanki meille lisää liittymiä saadakseni viihdepaketin, että pääsisin eroon mainoksista. Kärsin ja nyt jouduitte kärsimään tekin. Pahoittelen. 
Onneksi meillä on kaksi kaukosäädintä - jotain hyötyä siitä, että rikki menneen telkkarin tilalle ostettiin aikanaan saman merkkinen. "Kumpi ehtii ensin laittaa äänen pois" 

Olisiko aihetta kirjoittaa jotain muuta kuin valitusta? 
No ainakin sen, että luonto on taas kaunis, kun koko päivän on satanut lunta. Taitaa sataa vieläkin. 
Piha on täynnä pupun jälkiä joka aamu, mutta tiellä se ei ole ainakaan viikkoon uskaltanut liikkua. Sillä varmaan paleltui peppu, ressukalla. Se pomppi tietä pitkin tästä meidän ohi tuonne kylälle päin ja sitten se pysähtyi tuohon toisen naapurin kohdalla olevan katulampun alle. Siinä se oli paikallaan ainakin toista tuntia, silloin oli vielä aika kylmäkin. Siihen se jäi kun me mentiin nukkumaan, mutta oli se aamulla hävinnyt. Oli varmaan kesken pomppimisen muistanut, että kylän baari on jo kiinni, ei sinne kannata mennä. Liekö jäänyt kavereita oottelemaan vai mitä, mutta kylmä sillä varmaan oli. 

Käsitöitäkin oon yrittänyt tehdä. Jotain saanut valmiiksi, mutta kun ne on vähän semmoisia hys-hys -juttuja. 


Jo hyvissä ajoin ennen joulua sain muistamiseksi vyyhdin lankaa ja kätevän pussukan käsityötarvikkeille. Lanka odottaa vielä hyvää ideaa, mutta pussukka on käytössä joka päivä. 

Kommentit

 1. Mainokset jotka ärsyttävät , ovat saavuttaneet niille asetetut tavoitteet. Pääasia että jää mieleen, erottuu muista. Sinäkin nyt tahattomasti todistit asian, puhuit useista mainoksista yksityiskohtaisesti. Alitajunta toimii hassusti: kun menet kaupassa hylylle niin vaikka (mainos on ärsyttänyt, katseesi hakeutuu sen tuoteryhmän siihen esineeseen jota on mainostettu, ja saatat sen napata kärryyn ja vasta myöhemmin ihmetellä että kuinkas mä tätä otin kun se mainoskin on niin ärrrasyttävä?? Juuri siksi;D

  On alkanut Hissu Hietalahden ääni tökkimään, hänellä kuon on ilmeisesti talovelkaa tai jotain, ja ääni on yhdessä jos toisessakin mainoksessa.. he-he...lämpöpumppu he-he, ja t ies missä.

  Pupulla tuli matkapiirturin kiekko täyteen ja piti ottaa torkut ettei pupupoliisi sakota, paiskaa putkaan porkkanoitta. Koska pupuilla on vahvat reidet niin on hyvä nukahtaa jaloilleen;) Näin tieteellisestä näkökulmasta;) tiedä sitten.. .

  Mistä löysit Hys-hysien ohjeen? Käsittääkseni tässä puhutaan nyt käsitöiden Graalin maljasta, osa neuloosiin ajautuneista ei ole edes kuulleet asiasta vaan vihkiytyneet, salaseuran kilkuttavat jäsenet, tietävät mistä puhun. Ei siitä sen enempää ettei tule paljastaneeksi liikoja. Kuulukos Pöllö sisäpiiriin? Taidat olla vielä prospect-jäsen Mc Kilikalissa, tuossa neuleliivijengissä. Itsehän en neulo mutta olen kunniajäsen.

  Päätöntä vaan lopussa tuli yksi oikea hauska, neuleliivijengiä voisi kehitellä;D

  Lampaita laskiessa...krooh..pyyh..- Täh?! Mitämissämilloin? Täytynee laskea jotain muuta ettei nukahda;D Hyvää alkavaa viikonloppua maalle, toinen hanki vasemmalta, niin Pöllölle kuin Mursullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostamiseen ei sun logiikka mun kohdalla pidä paikkaansa: nähdessäni ko. tuotteen, muistan ärsyttävän mainoksen ja joko valitsen kilpailevan tuotteen tai jätän kokonaan ostamatta.
   Samoin kuin huono asiakaspalvelu saa takuulla äänestämään jaloillani, jos vain on vaihtoehtoja.

   Hys-hysien ohjeen sain itse asiassa Saukkikselta 😉, mutta kuten selvää, ne ovat salanimellä, joten Saukkiskaan ei tiedä mistä oikein on kyse 🤭

   Poista
 2. Mie inhoan mainoksia niin paljon, etten edes katso suorana mitään mainosten katkomaa. Tallennan ja kelaan aina mainoskatkot kun katson. Ja paljolti käytän Ylen Areenaa - siellä ne parhaat dekkarisarjat ja dokumentit on.
  Radio on sitten toinen juttu. Se on autossa auki ja on ns. pakko kuunnella mainokset. Puuilon mainokset on hyviä, ei-ärsyttäviä, mutta melkein kaikki muut on zen-harjoittelun paikkoja. Jos joku mainos onkin ekalla kerralla hauska tai yllättävä, se ei ole sitä enää seuraavalla kerralla, ja sitten se muuttuukin ärsyttäväksi.

  Tuo lanka on upean herkullisen väristä! Mulla on kyllä lankoja varastossa, mutta haikailisin jotain iloisen ihanaa lankaa jotta innostuisin taas käsitöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on autossa Radio Nostalgia aina kun se vaan kuuluu ja yhdessä fiilistellään 80-luvun biisejä 😁

   Netflixiin sorruttiin joulun alla, että saatiin katsoa se korealainen sarja Squid game. Erikoinen, mutta hyvä. Netflixiltä tulee katsottua paljon elokuvia, minäkin jopa. Olen vähän huono leffojen katsoja, mutta joskus osuu kohdalle "täähän oli hyvä" -leffa, kun onkin jumittunut katsomaan jotain.

   Poista
  2. Meillä soi autossa Kasari :)

   Poista
 3. Minä katson niin harvoin telkkaria, etten ärsyynny mainoksista, paitsi, että taasko on mainoskatko ja pitääkö samaa mainosta toistaa taas… ja jos katson jotain, katson yleensä YLE:ltä. Hyasinthille olen kiitollinen, kun takavuosina sairastin keuhkokuumeen, DVD-rouva Bucket piti minut aloillani sohvalla, kun ruumiin lepo oli paikallaan ja mieli oli kuitenkin virkeänä säntäilemässä edestakaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hajosi tallentava antennitalouksille tarkoitettu DVD-digiboxi ja nehän on niin vanhanaikaisia ;) ettei sellaista löytynyt enää uutta, Mursun mielen mukaista. DVD:itä (taivutusongelma) pystytään katsomaan, mutta tallennukset ei enää onnistu, siispä kärsitte. Ei kun kärsitään.

   Poista
 4. Meillä tallennetaan pääosin kaikki katsottavat jutut digiboxille, jolloin katsoessa voi skipata kaikki mainokset.
  Eikös mainosten olekin tarkoitus ilahduttaa tai ärsyttää, että ne jäävät mieleen, mikä on kai pääasiallisin tarkoitus. Alitajunta ohjaa sinut ärsyttävien mainosten viitoittamille ostoksille ;D
  On myös hauskoja mainoksia, välillä oikein älynvälähdyksiä. Myös musiikki saattaa jäädä korvamadoksi, kuten tuo S -mainos " kaikkea on (pa-pa-paaa-paa) ja rahani riittää" ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa ne mainokset ilahduttaisivatkin - jotkut kyllä aluksi just "hei, pitkästä aikaa hyvä mainos", mutta kun sen näkee tarpeeksi monta kertaa, se rupeaa ärsyttämään. Joitakin ne varmaan kaupassa muistuttavat juuri sen tavaran ostamisesta, tosia lähes juoksemaan ohi :)
   Korvamatojen poistamiseksi on joskus jopa tullut kuunneltua lastenlauluja, kun ei muu ole auttanut :D

   Poista
 5. Minua ärsyttää monet asiat joinain aikoina ja joinain aikoina ei mikään. Mainokset ei ärsytä, koska ärsyyntyminen ei niihin vaikuta. Katson kyllä mainoskanaviakin. Usein luen kirjaa mainosten ajan tai surfailen netissä. Jotkin mainokset on kyllä mukavia. On kiva arvailla, mitähän tässäkin muka mainostetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin mainosten kohdalla miettii, miten tämä nyt liittyy tähän mainostettavaan tuotteeseen, onko näillä jotain tekemistä keskenään.
   Itsekin yritän joskus välttää mainoskatkoja lukemalla tai surffaamalla netissä, sitten vaan saattaa käydä niin, että jos itse ohjelma ei ole erityisen tärkeä tai kiinnostava, niin mainoskatko "venyy".

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)