Rakas Ilmatieteenlaitos

Rakkaat Ilmatieteenlaitos ja Foreca,
kirjoitan teille nyt ensimmäistä kertaa ikinä.
Olen kyllä useinkin yrittänyt saada teihin yhteyttä ajatuksen voimalla, mutta koska se ei tunnu milloinkaan tuottavan tulosta, päätin kirjoittaa teille.
Pyydän, että pidätte lupauksenne ja mielellään koko viikon.
Olisi paljon tekemistä eikä olisi aikaa vain loisia auringossa hikoilemassa tai
maleksia vilvoittelemassa tavaratalojen kylmäosastoilla.
Tahtoisin tehdä muutakin kuin lukea tai katsella tv:tä, käsitöiden tekeminen kun ei näin kesällä
ole se mun juttu.

Mutta  jos nyt on ihan pakko sitten muuttaa suunnitelmia, niin eihän sille sitten mitään voi, antaa muiden nauttia helteestä  ilmalämpöpumpun ja ilmastoitujen tavaratalojen viileydessä.

Terveisin yks Pöllö, jonka pitäisi sisätöiden lisäksi ruveta pikkuhiljaa ruveta keräileen marjoja ja laittamaan pihaa siihen kuntoon, että se on valmis syksyn tuloon.

Harmittaa muuten sekin, kun maaseudulla kulkiessa on monessa paikassa koivut jo ihan keltaisia, ihan kuin olisi jo syksy, vaikka kesää on jäljellä vaikka vielä vaikka kuinka pitkään. Kaupungin harmaudessa sitä ei tule niinkään huomanneeksi, mutta maaseudulla sen huomaa.


Kommentit

 1. Yhdyn yks Pöllön kirjeeseen koko sydämestäni!
  Viileämpää viikkoa marjasavottaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula - punaherukat todella tarvitsisi jo poimia, ennen kuin varisevat maahan. Ja pian kypsyvät pensasmustikatkin.

   Oli ihana herätä tänä aamuna, kun ei hiki valunut pitkin kasvoja :)
   Mukavaa viikkoa myös sinulle, tulethan käymään uudestaan :)

   Poista
 2. Täällä "maalla" ei ole vielä yhtään keltaista koivunlehteä sattunut silmään :) Ehkä en kiinnitä huomiota niihin, kun kiilto silmissä menen aamuisin kohti järveä. Mutta toiveeseesi yhdyn, vähenisi uimarannalla kiljukaulojenkin määrä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin omalla "pihalla" ja omassa maisemassa on vielä ihan vihreää ja vehreää - tuo tontin läpi kulkeva, lähteestä tuleva vesi ojassa (tai mikä lie) kohti Päijännettä pitänee siitä huolen, mutta eilen kun kävimme ajelemassa, niin monin paikoin oli jo paljon ihan keltaisia koivuja :(

   Poista
 3. Olin kans ihan tyytyväinen ennusteeseen, mutta nyt on muuttaneet ensviikonlopun sateiseksi. Kun sadetta on toivottu vaikka kaikkiin muihin päiviin mutta ei mun poreiluviikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos viikonlopulle osuu sadetta juuri sinne missä sinä olet - toivotaan, että siellä ennuste vielä vähän muuttuu.
   Sadetta kyllä kaipaisin, ei sitä vaan ole meillekään ole luvattu kuin kuuroja.

   Pahoittelut; lupaamani kirja on edelleen tuossa pöydällä odottamassa lähetystä - nolottaa oikein. En ole sinua unohtanut, en kirjan suhteen enkä muutenkaan, mutta jostain syystä se kirja ei vaan tartu mukaan kun ovesta ulos lähtee :(

   Poista
  2. Ei mitään kiirettä :)
   Sääennustelutkin vaihtuu - nyt ei oo sadetta, mutta on 14 astetta lämmintä ja 5 metriä tuulta! Ei tuu ainakaan hiki.

   Poista
 4. Yhdyn kirjeeseesi. Tänä aamuna koiruuden kanssa ulkoillessa oli pitkästä aikaa raikas ilma, ei sellainen löyhyseinämä. Huomenna pitäisi olla vielä raikkaampaa. Marjahommiin tästä pitäisi loikata, työt kutsuu ensi viikolla joten jotain todella pitäisi saada aikaiseksi. Viileämpää olotilaa tähän päivään Pöllö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin tänä aamuna jo ennen yhdeksää ja aamupalaa poimimassa ensimmäiset pensasmustikat, ettei rastaat pistele niitä poskeensa. Olipa ihanan raikas keli ja mukavaa hommaa heti aamusta :) Pari rasiaa vitamiineja pakkaseen heti aamusta.

   Nyt tuntuu tulevan kesäpäivä minun mieleeni :)

   Poista
 5. Hirmuhelteellä yöt on pahimpia! Nimimerkki katkonaisesti torkahdellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin 4 tuntia kunnon unta ja sitten puolen tunnin pätkiä - ei hyvä. Läpiveto ja pieni tuuletin, ei tee muuta kuin saa nenän tukkoon.
   Mutta viime yö oli jo parempi, kyllä tämä tästä, Possu hyvä! Talvi on tulossa ;)

   Poista
 6. Taas piestään viatonta kuin vierasta sikaa!!! Epäoikeudenmukaista!! Ne on ennusteita, ei lupauksia ja ennusteet voi mennä pieleen, kysykää taloustieteilijöiltä, varsinkin siltä joka loi jatkuvan kasvun teorian, pyh! Kehtaakin kutsua itseään tieteilijäksi;DD

  Juu, tiedän et ei Pöllö niin tosissaan ja erottaa (toivottavasti) asiat toisistaan vaan olenpa julmempiakin tulkintoja kohdannut. En kyllä alkaisi meteorologiksi. Enkä minkään firman siksi henkilöksi joka on ensimmäisenä vastassa kun tulee asiakas suhteettomine valituksineen ja jossa asiakaspalvelijan/firman edustajan on otettava vastaan koko maailman paska ja synnit, siedetävä ties mitä typeryyttä ja useinkin kun asiaa sitten perataan auki on asiakas itse ollut tyhmä/ei ole lukenut ohjeita/tehnyt kaiken väärin ja saanut asiat sekaisin ja lopulta on syyllinen. Mutta kun asiakas on oikeassa niin firman syy ja asiakaspalvelija paran varsinkin.
  Hih, innostuin saarnaamaan, siinäs kuulitte;DD

  Pöllölle ihunaisen lämpimän viileää ja aurinkoisen pilvistä kesää ennustaa Sus'.....(jihuu!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinuu Sus' :)
   Tiesitkös, että Pöllön lapsuuden haaveammatti oli meteorologi? Olisin päässyt ennustamaan paukkupakkasia heinäkuulle ja hirmuhelteitä helmikuulle. Ja sitten vain todennut, että mutta kun ne on vain ennusteita, ei voi tietää ;)

   Ja sen asiakaspalvelunkin Pöllö on kokenut: just sen missä saa niskaansa sen kaiken huudon ja haukut, harvoin kiitosta. Ja kun sattui vielä olemaan puhelinasiakaspalvelussa, niin se haukkuminen oli vielä helpompaa, kun ei tarvinnut kohdata asiakaspalvelijaa kasvotusten.
   Anteeksipyyntöjä kuuli harvoin, vaikka virhe tuli todistetuksi asiakkaan omaksi ja silti suoduin valtuuksin antoi pahasta mielestä jonkun hyvityksen.

   Siispä Pöllö on mielestään ansainnut sopivanoloisen kesäsään :D :D

   Poista
 7. Koivut ovat viisaita, ne ottavat lehtivihreän talteen ja pudottavat kauniin keltaiset lehdet maahan kun kuivuus ja kuumuus vaivaa. Ehkäpä niiden keltaiset lehdet on sanaton viesti meille kaikille, että syksyä kohti kuljetaan ja sadonkorjuun aika on koittanut. Kävimme poimimassa metsämansikoita ja vadelmia tuoresäilönnäksi, voimakkaassa tuulessa joten ie ollut edes hyttysistä haittaa. Kuumuus on vaihtunut viileyteen ja siihen tuuleen. Hyvää heinäkuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on viisas, se on totta. Ja meidän ihmisten pitäisi ottaa paljon oppia luonnosta.
   Metsämansikoita, ihanaa! Meillä kasvaa niitä maalla pihalla paljon, on vain oltava nopea ja tarkkakin, ettei nurmikonleikkurilla vahingossa ajele yli :)

   Melkoinen tuuli käy; ollaan käymässä kaupungissa ja huh, pakko vetää villasukat jalkaan kun tuuli kutittaa varpaita.
   Eloisaa elokuuta teille!

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)