Hätä. Paniikki. Katastrofi.

Nyt tuli hätä. Ihan oikea paniikki. En osaa parsia. Eikä ole tullut missään eteen sitä parsinsientäkään. Vaikka eihän siitä mitään apua olisi, kun ei osaa parsia. Jospa sieltä anopin kätköistö semmoinen vielä löytyy. 

Mutta hätä ja paniikki on kuitenkin. Sukka on menossa rikki. Eikä ihan mikä tahansa sukka. Pöllösukka. Eikä mikä tahansa Pöllösukka. Vaan Repun neuloma Pöllösukka. Katsokaa nyt: 

Rikki on menossa hyvä sukka. Käytön jälkiähän siinä näkyy, nyppyyntynyt on, kun on paljon käytetty, hyvät sukat, mutta kohta katkeaa kamelin selkä - eikä kun lanka tuosta isovarpaan kohdalta. Niisk.

Korjaisikohan Äitirakas mun sukkani jos oikein nätisti pyytäisin? Jos olen kiltti ja nätisti pyydän.
Voi huokaus sentään, kun ei ihminen osaa itse parsia. 
Maalla on oltu taas koko viime viikko. Tänään tultiin kaupunkiin. Lauantaina oli kylällä markkinat, tai tarkemmin K... Kyläpäivät.  Äitirakas tuli meidän kanssa katsomaan mitä kaikkea siellä oikein onkaan. No, siellähän on sitä perinteistä, mitä nyt kesäisillä kylämarkkinoilla onkaan.
AM:n iloksi siellä oli marinoituja valkosipulin kynsiä ja myyjäkin tunnisti AM:n "Sieltä hän saapuu vakain askelin"  - ja otti jo valmiiksi oikean purkin esille 😂
Melkein koko markkina-alue ehdittiin kiertää ennen kuin jyrähti ensimmäisen kerran. AM kysyi, saako hän tarjota meille limonadit emmekä me niistä tietenkään kieltäytyneet. 
En tiedä oliko ravintola tehty vanhaan navettaan vai mihin, mutta viihtyisäksi se oli tehty. Istuimme pöytään, Äitirakas tapasi samassa pöydässä entisen työtoverinsakin. 
Ja ennen kuin olimme nämä ihanat limonadit ehtineet juoda, alkoi kaatosaade! Vettä satoi niin, että tila oli pian aivan täynnä - onneksi iloisia ihmisiä, kukaan ei ollut kiukkuinen sateesta. 
Katsopa muuten miten kaunis pöytäliina! 


Siellä istuessamme tuli vieraistakin tuttuja - pienen kylän iloja ja etuja. 

Pari kuvaa nappasin teillekin sieltä katsottavaksi. Kyseessä on siis tila, joka myy perunoiden yms. lisäksi oma tekemää limonadia, siideriä ja viiniä. 

Lisäksi sieltä saa myös muita lähiherkkuja: juustoa, leipää, jauhoja, hilloja....

Tilauksesta pääsee myös maistelemaan viinejä sekä syömään noutopöytään. Kumpaakaan ei olla käyty kokeilemassa, kun pitäisi koota vähän isompi ryhmä sitä varten. 

Mutta kahville ja marjapiirakalle kyllä pääsee, ainakin minun ymmärtääkseni.Näin upeista kahvikupeista kelpaa kyllä kahvia juodakin


Kun sade vähän hiljeni, uskallauduimme mekin ulos ja kävelimme takaisin meille, Mukava päivä kaiken kaikkiaan; muutama tavara löysi uuden kodin ja myöhemmin illalla saimme vielä tiedon meille sopivasta pöydästä. Nyt on kierrätetty on todella ja moni ihminen on tyytyväinen 👍

Myyntisirkkusten seikkailut jatkuu varmaan huomenna - ja Pöllön seikkailutkin, kaikenlaista muutakin on viikon aikana sattunut. 

Kommentit

 1. Pöllökin pääsi pitämään sadetta kivaan paikkaan ja sosiaaliset ympyrät kasvoivat, peukut sille!Niin pieni on reikä että luulisin äitimuorin jaksavan parsia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä äiti varmaan tuon parsii - ja opettaa samalla minutkin parsimaan. Onhan se nyt vähän noloa, että osaa kyllä sukat neuloa, mutta en osaa parsia..

   Meidät kuulemma kylällä jo tiedetään ja tunnetaan, vaikka me ei sieltä oikeastaan ketään vielä tunnetakaan :)

   Poista
 2. Hitsi, kerrankin olisin voinut jeesata Pöllöyttä vaan...en enää muista kuinka!! Joskus partiossa nimittäin osasin parsia, muistaakseni se oli oikein suoritus johonkin luokkaan, vaan aika ja elämäntavat ovat syöneet tuon tiedon päästäni=) Vaan eiköhän joku parsi Pöllön aarteen, tai edes neuvoo kuinka se tehdään, ei se nyt niin vaikeata voi olla kun kerran osaa niitä sukkia tehdä, eihän?
  Jatkan koneetonta kautta, on tullut Sujesta vallan antinettieläin!! Asialliset hommat hoituu kirjasto/kavereiden koneilla/puhelimilla ja eipähän tule roikuttua kaikenmaailman jonninjoutavilla sivuilla, sen sijaan olen roikkunut kirjojen sivuilla!! Ai kuinka kivaa on vain olla, maata kirja kädessä ja huomata päivän kuluneen ilman että edes telkkua on avannut, erittäin virkistävää vaihtelua, suosittelen.
  Halauksia ja voimaa panikoituneelle sulkaolennolle toivoo turkillinen aouuuu!!
  ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sus' kauniista ajatuksesta; olen otettu tuosta "melkein avuntarjouksesta".
   Luotan Äitiin, otan sukat mukaan kun menen seuraavan kerran käymään, joka on varmaan aika pian - Äiti tarvii lentolipun, Pöllöllähän on omat siivet ;) Ei vaan, on pitkä matka Siskon luo, pakko on Pöllönkin nyt ilmastoa pilata, pahoittelen.
   Mutta tuon sinun koneettoman kauden ymmärrän kyllä hyvin - maalla toimii vain nettitikku ja vaikka kone on mukana ja käden ulottuvilla, niin harvakseltaan tätä tulee avattua. Vasta täällä kaupungissa taas otan esille.
   Ja AM:nhän on palannut kivikaudelle jo aikaa sitten: älypuhelimensa on pannut laatikkoon jo vuosi sitten ja ottanut käyttöön älyttömän. Ja on tyytyväinen.
   Telkku meillä on auki vähän niin kuin radiona - plus iltapäivän kotimainen elokuva pitää katsoa :D
   Halauksia Sue'lle takaisin - kiva kun taas pistäydyit :)

   Poista
 3. Oon nyt jo kaks kertaa alottanu kommentin, mutta vieras läppäri niin tää heittelee mua mihin sattuu. Olin sun blogissa huhtikuussa 2017 yhtäkkiä...
  Niijjotta en muista ite miettineeni rikkinäisen sukan kanssa, että osaanko parsia vai en. Oon vaan ottanu neulan ja lankaa ja kursinu reiän umpeen. Ei se kyllä oo aina kovin kaunista ollu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meinas mennä herne nenään läppärin kanssa vaikka oli oma: tein sen pahuksen ison Windows10 -päivityksen tähän, kesti monta tunti. Ja sen jälkeen tässä oli taas tuo touchpad toiminnassa ja mä niiin inhoan sitä! Mun kädet kun vapisee niin peukalo osuu siihen vahingossa ja sitten ollaankin taas ties mies. Onneksi tällä kertaa löysin itse paikan mistä sain sen pois päältä.

   Sukkien kanssa taas useimmiten teen niin, että kylmästi otan ja puran sukan siihen reikään asti ja neulon sitten esim. kärjen uudestaan. Niin taidan tehdä tässäkin tapauksessa - tuo on niin kärjessä, että ei tarvi paljon purkaa eikä välttämättä tehdä toiselle sukalle samaa temppua.

   Poista
 4. Ikinä en ole sukkia kutonut, mutta parsia osaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm...aika jännä juttu, kieltämättä :)
   Mutta sulla on kyllä muita kädentaitoja vaikka muille jakaa - vaikka sen parsimisen minulle ;)

   Poista
 5. Mun täytyy tunnustaa, että täytyi googlata mikä parsinsieni on. En muista koskaan kuulleeni, ehkä kuitenkin nähnyt olen. Näppärän näköiinen vekotin.

  Parsia osaan jollain lailla. Uskoisin Pöllönkin osaavan kun vain yrittää, oothan sie niin näppärä käsistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsinsienenhän voisi tietysti korvata millä tahansa mikä vain olisi vähänkin sen muotoinen, vaikka pallolla - eikö vain? Ja varmaan semmoisen löytäisi käsityötarvikeliikkeestä, kun vaan menisi ja kysyisi.
   Kiitos kehuista - tuossa kohtaa kyllä menee Pöllön sormi (siipi) suuhun ja parsinjäljestä ei tule sellaista kuin pitäisi; tulee sellainen möykky vain. AM:kin osaa homman paremmin, täytyy tunnustaa. Ehkä AM auttaa, jos nätisti pyydän.

   Poista
 6. Jos lupaat opetella parsimisen tuon sinulle parsinsienen kun tavataan! Äitini rakastaa parsimista ja on siinä oikein taitava. Sinuna joko neuloisin uudestaan tai silmukoisin tuon pikku aukon umpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos - ihan varmasti lupaan opetella parsimaan tuollaisen lahjan edestä - sait minut ihan sanattomaksi ja joku kärpänenkin lennähti silmään! Sinä ihana ystävä sieltä Siniseltä sohvalta <3

   Poista
 7. Hienot kyläjuhlat teillä. Parsiminen... osaisin - olisi sienikin - mutta en parsi, en. Neulon uudet sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin arvokkaat sukat on parsittava, tai korjattava muuten, en heitä pois. Jotenkin ne kyllä korjaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)