Myyntisirkkusten seikkailut Suomen suvessa 2019 - osa 4

Edellisessä osassa Myyntisirkkuset olivat vielä matkalla kohti lähtöpaikka Kihniötä, olivat sentään päässeet jo Hämeenkyröön. Siihen - odottakaas nyt - kiertoliittymään eli liikenneympyrään. Siitä olisi pitänyt ajaa niin kuin suoraan, eli poistua toisesta liittymästä. Helppoa kuin heinänteko sateella. Joillekin.
Mutta eihän Myyntisirkkuset nyt ihan noin vaan kiertoliittymästä "läpi" aja.
- Hei, tuolla olis R-kioski!
- Tarviiko siellä käydä?
- Tarvii. Mun pitää lähettää se rakkauskirje. Niin ja se prepaid-liittymä - eihän kukaan ole sitä vielä ostanut...

Ja niin me ajettiin ympäri. Saattoi siinä joku katsoa, että "naiset....pakettiautolla, kajakit katolla.. ja ajaa kiertoliittymää ympäri.."  Mutta siinä huomattiin, kuinka hyviä kiertoliittymät ovat; jos olisi ollut tavallinen risteys, olisi pitänyt etsiä kääntöpaikka ja sitten Google Maps laskee uutta reittiä, että päästään takaisin oikeaan risteykseen ja luultavasti niinkin isossa paikassa kuin Hämeenkyrö olisi Myyntisirkkuset onnistuneet eksymään. Nyt kävi kaikki näppärästi.

Kuljettaja-Sirkkunen päätti kipaista jäätelökauppaan sillä aikaa kun minä Apu-Kuskina menin kioskille ostamaan postimerkin rakkauskirjeeseeni sekä sen prepaid-liittymän. Ensin piti tietenkin tarkistaa, että eihän sitä ole kukaan ostanut (ei ollut) ja että minkälainen se pitää olla, kun se tuli tablettiin. Sitä uutta varasto-/maksujärjestelmää varten.
Asiat hoitui. Mutta me melkein eksyttiin toisistamme Kuljettaja-Sirkkusen kanssa. Piti jo soittaa: missä sä oot?

Ai se rakkauskirjekö?
Kyllä, se oli ihan oikea rakkauskirje. Se oli AM:lle 😍

Löydettiinhän me toisemme ja päästiin jatkamaan matkaan ja määränpää läheni. Hmm... hiekkatie - onko tää varmasti oikea paikka? No, mennään tänne, kun Google Maps niin neuvoo. Minuutin päästä ollaan perillä.. Puhelin soi:
- Missä te olette?
- Ihan just perillä, ei pitäis olla enää montaa sataa metriä.
- Tota.. saatteko te missään autoa ympäri, voisitteko te käydä Kihniön keskustan M-marketista hakemassa yhdet avaimet - ne on siellä mun nimellä?
- Kai me saadaan.. Me soitetaan sitten jos ei saatu 😎

Voihan pahvi. Me oltais just oltu perillä, mutta kun me ollaan kilttejä ja avuliaita, niin käännyttiin ympäri ja lähdettiin kohti Kihniön keskustaa etsimään M-marketia. Onko sellaista edes olemassa?
No niin, nyt ollaan keskustassa.. tuossa on pankki, K-kauppa... eihän tänne enää mahdu yhtään kauppaa, tämä on niin pieni paikka.. Google Maps - auta!
Apukuskina kävi mielessä, että mitäs jos ne miehet ovatkin keksineet omasta mielestään hauskan tavan vedättää meitä eikä mitään M-marketia ja avaimia olekaan? Hmm..... Myyntisirkkusten kosto on kauhea 😉😏😅
Kuljettaja-Sirkkunen oli luottavaisempi ja uskoi, että ei miehet meille sellaista tekisi.
M-market ja avaimetkin löytyi - hyvä niin. Ostimme samalla vähän evästä ja lähdimme takaisin kohti päämäärää, Kihniön Pyhäniemeä, josta aamulla lähtisi matkaan viikon melontaseikkailu kohti Saloa, 35. Suomi Meloo.

Kun pääsimme perille Pyhäniemeen, oli meitä odottamassa rivi miehiä (noin kuvaannollisesti 😂) ja halausten jälkeen asettuivat jonoon odottamaan käskyjä: auton ovet auki ja tavaroiden purku.
Saimme hienon tilan ensimmäiselle myymälällemme, leirintäalueen ravintolan henkilökunta ystävällisesti auttoi tuossa ja tässä ja siinä pyynnössä - melkeinpä missä vain mitä keksimme pyytää.

Samaan tilaan "rakennettiin" toimisto ilmottautumista varten: jokainen ilmottautunut ja osallistumismaksun maksanut sai ranteeseensa osallistumisrannekkeen - rannekkeiden tarkastuksia tehtiin viikon aikana silloin tällöin useamman kerran.
Tämän vuoden ranneke näytti tältä:


Kun kauppa oli saatu valmiiksi, lisättiin aamupäivällä haetut tavarat tietokoneella varastoon ja sen jälkeen pistettiin ovet kiinni. Kello oli jo sen verran, että oli aika päästä purkamaan omatkin tavarat tulevan viikon kotiimme, käydä iltauinnilla ja valmistautua yöpuulle.

Pyhäniemessä on aivan upea hiekkaranta ja hikisen päivän päätteeksi oli mahtavaa käydä uimassa. Ja hei - kävin uimassa ensimmäisen kerran moneen vuoteen! Iltauinti peilityynessä järvessä, lämpimässä vedessä: voiko illan paremmin päättää.

Huomenaamulla aloitetaan - kaikki valmiina!


Kommentit

 1. Saako olla vähän kade ihanasta kesäsätäsi... Niminerkki Yhä talviturkissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat olla :)
   Mä kun en oikeasti saisi edes käydä uimassa Riesan takia - Riesa jos yllättää vedessä, niin kukaan ei jaksa mua kannatella. Nyt oli niin matalaa vettä ja paljon väkeä teltoissa ja asuntoautoissa rannalla, että luotettiin siihen, että apua tulee, jos Riesa iskee.
   PS. Mulla ei ollut ees uikkareita, päivän hikisissä alusvaatteissa uin :D

   Poista
 2. Täällä myös yksi vielä talviturkissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi oli kuin silkkiä ja samettia :)
   Tosin tykkäisin kyllä käydä avannossakin, mutta tämä Riesa - niin kuin Repulle jo kerroinkin.

   Poista
 3. Mä olen naapurikunnassa asioinut M-marketissa ja mahtavaa palvelua oli. Ihana kannattaa pieniä yrittäjiä!

  Jatkoa odotellessa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannatamme reissuillamme pieniä yrittäjiä, aina kun vain mahdollista. Siksi esimerkiksi juuri noilla vaihtopaikoilla kun on milloin paikalliset Martat, kyläyhdistykset, urheiluseurat yms. järjestäneet meille vaihtopaikkapalveluita: ruokailun yms. niin kannustamme osallistujia käyttämään niitä ja näytämme itse esimerkkiä (vaikka joskus kyllä 3-4 kertaa lohikeittoa peräkkäin alkaa jo olla siinä rajoilla, että "mä haluun kohta pizzaa", vaikka sitten Kotipizzasta, joka ei oo mun juttu :D )

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)