28 maaliskuuta 2019

Pöllö nousee siivilleen ja on teroittanut kyntensä

ja vähän nokkaansakin 😉

Olen nimittäin huomannut, että olen viime aikoina ollut aika ärhäkkä, puolustanut kotipesääni. Yrittänyt olla kiltti, ja ollutkin kiltti, niille jotka on todettu ystäviksi, mutta niille, jotka on vuosien mittaan todettu selkäänpuukottajiksi - osa "on saanut kenkää" ja osa ansaitsemansa kohtalon.
Pahoittelut kovista sanoista, mutta tilanteet, joissa tarvitaan ystäviä ja tukea, ystävät punnitaan.

Kiitos teille kaikille osanotosta, kun sydämemme särkyi. Sitä yhdessä pienen perheemme kanssa kokoamme nyt kasaan.

*************
Aika vähän oikeastaan annetaan omaisille aikaa hoitaa asioita, ottaen huomioon kuinka paljon hoidettavia asioita on. Meidän "onnemme" on se, että meillä ei ole muuta kuin aikaa; olemme voineet käyttää arkipäiviä asioiden hoitamiseen, mutta mietimme, miten he jotka ovat töissä, ehtivät näitä asioita hoitaa. Melkoista hullunmyllyä.
Pääsääntöisesti kaikki on mennyt hyvin, suurin yllätys on ollut ns. oma pankki. Se jossa A-nopin omat asiat olivat ja missä meidänkin asiat hoidetaan. Siellä asioiden hoito henkilökohtaisesti on kaikkein hankalinta.
Hullua on se, että MINÄ olisin voinut puhelimitse sulkea hänen pankkitilinsä. Minä, jolla ei oikeastaan ole asioiden kanssa mitään tekemistä, soitin vain kysyäkseni neuvoja. Konttorissa asiat on tehty äärettömän vaikeiksi.

Ja kaikki asiat pitäisi hoitaa loppuun asti 3 kuukaudessa - se on oikeastaan lyhyt aika.
No, asiat järjestyy kyllä, ja tummanharmaat pilvet vaalenevat koko ajan ja niiden hopeareunus kirkastuu.
Onneksi on ollut kirkkaita aurinkoisia päiviä, varsinkin niinä kaikkein vaikeimpina päivinä.

***************
Tänään jätän AM:n yksin yöksi kotiin 😊 Eiköhän iso poika yhden yön pärjää.
Neurologini päätti tutkia myös uniapnean mahdollisuuden ennen uuden lääkärinlausunnon kirjoittamista. Menen siis yöksi sairaalaan nukkumaan unipatjalle, kaiken maailman piuhojen kanssa.
Se on - siis piuhojen kanssa nukkuminen - onneksi tuttua.

Riesakin kävi kylässä. Syynä lienee stressi. Ei olisi tarvittu tähän väliin, mutta kun nyt tuli niin tuli.

Masku -sukat on neulottu valmiiksi, sen meinasin unohtaa kertoa. Käsityöt -joita on TAAS kesken vaikka kuinka monta - on jotenkin jumissa, mutta nuo sukat sain valmiiksi. Ovat vain päättelemättä ja viimeistelemättä, siksi ette saa vielä kuvaa.
Susannalle laitoin kuvan semmoisista ruttuisista sukista, että valmiit on, mutta teille laitan kuvan, kun olen viimeistellyt ne 😊

Siskorakkaan ja tädin murujen tuloon on enää 9 päivää!!!!

Ja jottei päivitys ihan ilman kuvaa olisi, niin joulukalenterin teet on nyt juotu ja pikkuruisten laatikoiden yksi kantti olikin aina palapelin yksi palanen. Ja palapelin kuva on tämmöinen: Malttamatonta jouluihmistä odottaa kaksi joulukalenteria - saako luukkujen avaamisen aloittaa jo nyt?                                                                                                                                                     

16 kommenttia:

 1. Hih, osta 12 kalenteria niin voit availla läpi vuoden;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jaksa juoda niiiiin paljoa teetä :D Tai jos mä lopetan kahvin juonnin.....Hmmmm..... Vitsi sun kanssa, sä aiheutat mulle aina erilaisia dilemmoja pohdittavaksi.
   Nyt voisit puolestasi ratkaista, mistä mä olen saanut esim. luvun 155,79 euroa :D :D Siinä sulle pohdittavaa, roikale.

   Poista
  2. Pitäähän jonkun pitää huoli että sulla on tähdellistä mietittävää;D
   Kuulostaa jonkun asian alennetulta hinnalta tai sit vaan kauppalaskun loppusumma.

   Poista
  3. Mä unohdin jo itsekin mistä mä tuon summan sain. Hinnasta on kysymys. Se oli joku kertaa joku miinus alennus kertaa alv kertaa kate. Tai jotain sinne päin. Tein jopa ihan kaavankin sille ja sen avulla laskin muutkin hinnat, mutta taisi mennä persiilleen :D

   Poista
 2. Hyvä että surun hetkellä saa jostan tukea, se on tärkeää. Toivotaan riesa nyt kevätlomalle sinne missä pippuri kasvaa ja leppoisia piuhaunia ;) Miksi ei saisi avata luukkua, voihan sen nimetä kevätkalteriksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kevätkalenteri! Sinäpä sen sanoit! Kahdessa kalenterissa on yhteensä 50 luukkua, Myyntisirkkusten vuoden 2019 seikkailun alkuun on aikaa 70 päivää. Jos odottelen hetken aikaa - niinhän joulun allakin aina joutuu odottamaan, kun joulukalenteri on ostettu hyvissä ajoin - ja aloitan sitten kun päiviä on enää se 50, niin voin käyttää noita kalentereita laskurina siihen, koska meidän uusi seikkailu alkaa!
   Kiitos vinkistä Onneli <3

   Poista
 3. Jos sä aloitan joulukuun odotuskalenterin? Eihän tässä oo kun 8kk ja sitten se tulee.

  Edelleen otan osaa. Mulla on aika tuoreessa muistissa kun hoidin isäni asiat yksin perheen ja työn ohella... onneksi oli lyhennetty työaika jos silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana - nyt alkaa olla homma papereiden kanssa loppusuoralla, yksi, tai oikeastaan kaksi pankkikäyntiä vielä ja sitten on kaikki paperit kasassa. Toivottavasti.

   Poista
 4. Joo, olihan se hautajaisten yms järjestäminen töiden ohessa melkoista. Onneksi on hautaustoimistot ja sillein kiva työpaikka, että pystyin kesken päivääkin kipaisemaan esim pankkiasioita hoitamassa, kun vaan leimasin ulos.

  Kaikkein hankalinta oli ÄäsPankin irtisanominen. Moittivat minua omasta virheestään, loppujen lopuksi viidennellä kerralla asiaa selvitellessä virkailija huomais, että yksi täppä puuttui. Lopputulemana erosimme mokomasta lafkasta kokonaan.

  Yksi ystävä nukkuu sen naamarin kanssa, kuulemma erittäin hyvät unet nykyään kun vertaa aikaan ennen. Toivottavasti sinullekin löytyy apu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄäsPankin kanssa meillä sujui asiat näppärästi, samoin kaksi muutakin. Se pankki missä on varsinainen käyttötili, se on se kiusankappale. Vaan vielä me sekin selätetään.

   Katsotaan mitä viime yöstä jäi jäljelle, muuta kuin teipin jälkiä ihoon... Oon vähän allerginen esim. sydänfilmilätkien liimalle. Tai niitä on kahdenlaisia ja sille toiselle olen vähän alreekinen, niin Poika sanoi pienenä.

   Poista
 5. Hyvä että pidät puoliasi ja siivoat ankeuttajia pois kotipesästä.
  Minullakin voipi olla tulossa piuhayö joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piuhayö meni ihan ok, paitsi että olin aamulla niin solmussa niiden piuhojen kanssa, että en enää uskaltanut liikkua itsekseni mihinkään suuntaan, etten kurista itseäni niihin piuhoihin. Oli pakko soittaa hoitaja pelastamaan :)

   Poista
 6. Oon nukkunu piuhoissa kaksikin yötä, ei apneaa. Ekalla kerralla mun piti ajaa kaks kertaa sadan kilsan sairaalareissu - ensin siksi, kun hoitaja teippaili minuun ne vermeet, sitten palauttamaan ne. Tokalla kerralla sain lähempää hoitajalta vaan salkun mukaan, teippailin ite nukkumaan mennessä remelit kiinni. Ihan omassa sängyssä sain nukkua, koska siinähän sitä parhaiten nukkuu. Ehkä sulta tutkitaan tarkemmin, sattuneesta syystä.

  Se on kyllä tehty vaikeaksi tuo vainajan asioiden järjestely...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olisi ollut lyhyt matka tulla kotiin nukkumaan, mutta mun tutkimus tehtiin "Big Brother" -tyylillä, eli huoneessa oli kamera ja mua seurattiin koko yö tv-monitorista niiden piuhojen lisäksi. Ja niiden lisäksi mulla oli vielä pohkeiden alla sellainen levy tms. joka myös mittasi jotain.

   Poista
 7. Byrokratia on jokskus sietämätöntä, mutta onneksi olette jo voiton puolella.
  Onkohan tuohon unitestiin miten hankala päästä ilman taustasairauksia? Turjakkeen olisi hyvä siellä käydä, kun sen kuorsaus on megalomaanista ja pätkii pelottavasti. Olen joskus kellottanut minuutin taukoja (siis hengityksessä, joskus on mies kuorsaamatta kyllä tuntejakin!) ja sitten tökkinyt hereille kun säikähtänyt hengettömäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton puolella tosiaan ollaan; enää se yksi pankki, niin asiat alkaa olla kunnossa.

   Kyllä minun käsityksen mukaan tutkimuksiin pääsee ihan noilla perusteilla; nuo hengityskatkokset on jo aika painava syy ruveta tutkimaan mahdollista uniapneaa. Ei muuta kuin yhteys lähimpään terveyskeskukseen (tai jos haluaa, niin myös Mehiläinen tai Terveystalo käsittääkseni tekee noita tutkimuksia myös).
   Tutkimus voidaan tehdä myös kotitutkimuksena, niin RH tuolla aikaisemmin kertoikin, eli ei vaadi välttämättä sairaalassa yöpymistä - en oikein tiedä miksi halusivat minut sairaalaan nukkumaan.
   Ja jos Turjake pistää hanttiin niin kerro, että moni on saanut avun siitä "naamarista", jolla uniapneaa hoidetaan. Pojan kummisetä sai sellaisen vuosi-pari sitten ja sanoi, että elämänlaatu pari heti: nyt hän nukkuu kunnolla koko yön, ei kuorsaa eli vaimo ei töki enää kylkeen, aamuisin ei enää väsytä kun on nukkunut kunnolla ja muutenkin on paljon pirteämpi ja energisempi olo kuin aikaisemmin.
   Tsemppiä, pyörät pyörimään vaan!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)