03 kesäkuuta 2018

Kolme yötä - tai siis päivää - aikaa

Kolme päivää aikaa.

Kolme päivää aikaa tehdä paperitöitä.
Kolme päivää aikaa pestä pyykkiä.
Kolme päivää aikaa pakata omat tavarat.
Kolme päivää aikaa järjestää tavarat kotona.
Kolme päivää aikaa siivota - tarkoittaa imuroida ja pyyhkiä pölyjä.
Kolme päivää aikaa käydä parturissa.

Paperitöihin kuuluu hintojen laskeminen ja hinnastojen tekeminen, alku- ja loppuinventaariolomakkeiden tekeminen. On helpompi tarkistaa, paljonko tavaroita on toimitettu ja meidän laskelmat täsmää lähetysluetteloihin. Ja tietysti sitten lopuksi pitää tietää paljonko me palautetaan mahdollisesti myymätöntä tavaraa. Tavoitehan on ei yhtään.
Ja ne pitää tulostaa. Ne paperit. Kun vain saisi ne tiedot. Ne mistä lasken ne hinnat. Muuten melkein helppo juttu.

Pyykkiä pitää pestä vielä kaksi koneellista. Ei ole paljon. Valkoiset ja punaiset. Onneksi on kuivausrumpu. Tästä urakasta selviän helposti. Luulisin.

Omien tavaroiden pakkaaminen. Tästäkin luulen selviäväni suht helposti. On nimittäin olemassa lista, johon on merkitty, mitä pitää ottaa mukaan. Osan olen jo kerännyt työhuoneen pöydälle - mikä on yllättävää, en ole koskaan aloittanut näin aikaisin. Yleensä aloitan pakkaamisen lähtöaamuna.
Kun vain löytäisin rinkkani jostain...

Tavaroiden järjestäminen kotona. Kaikellehan ON paikkansa. Tai ainakin melkein. Jos ei ole, piilotetaan kaappiin. Hups. Tulin tunnustaneeksi yhden paheistani. Nooh, kyllä te tiesitte, että mulla on niitä...

Imurointi ja pölyjen pyyhkiminen. Minä pyyhin pölyjä ja AM imuroi. Koska imurointi vaati yleensä kumartumista ja se ei valitettavasti sovi mun vartalolle. Ei kun mun päälle.

Parturissa käynti. Korvat pitää leikata. Ja niska. Se osa tukasta, mikä tulee silmälasien sankojen päälle. Ja korvalehtien päälle. Ne ei oo kivat. Sojottaa rumasti. Ja niskatukkakin on kasvanut liian pitkäksi.

Sitten se urakka alkaa. Torstaina. Pitää mennä pakkaamaan meidän myymäläauto. Olen jo mielessäni sen pakannut. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö niin?

Ja sitten perjantaina me lähdetään Punaisen Piipun Kievarin kautta kohti Kuopiota. Jos ette vielä tienneet. Punaisen Piipun Kievarissa on pistaasijäätelöä. Ovat luvanneet, että on.

24 kommenttia:

 1. Kiirettä pitää Pöllölässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän meinaa pitää kiirusta, mutta ei oteta ressiä.

   Tää oli oikeestaan vähän sellain "testipäivitys" - mä en oikein keksinyt mitään ihmeempää juttua tähän niin höpöttelin tulevan viikon ohjelmaa :D

   Sain nimittäin tämän kommentin nyt tuonne sähköpostiin nyt kops vaan näkyviin, kun kävin päivityksen tehtyäni laittamassa ruksin tänne kommentilootan oikeassa alakulmassa olevaan "ilmoita" -kohtaan. Siellä se nyt olla möllöttää - ihan niin kuin minä tässä sohvan nurkassa, katsotaan kuinka käy, jos muutkin käy täällä kylässä.

   Poista
 2. Nyt nopeesti vastaamaan. Laitoin lohdutukseksi uuden arvattavan paikan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toiminut, mutta onneksi näin tämän sun viestin muuten :)
   Itku tulee tän loggerin kanssa

   Poista
 3. On ongelma...mä vaan aina avaan mun oman sivun ja siitähän näkee onko tullut kommentteja, ei ne sieltä mihinkään katoa ja vastaillahan ehtii sit kun ehtii, miksi ihmeessä pitäisi s-postin kautta aina mennä?
  Pöllö nyt sit varmistaa että mukana on vähintään tärkeimmät eli lompakko ja pää ja huulipuna=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköposti-ilmoituksia kaipaan siksi, kun joku saattaa kommentoida jotain vanhempaa päivitystä ja haluaisin siihenkin vastata, kiltti kun yritän olla.
   Ja sitt siks, kun tykkään lukea kommentteja reissussakin, vaikken sieltä vastaakaan - sposti puhelimessa on, mutta blogia en puhelimella päivitä, nettitikkua (tai mikä se nykyään nimeltään onkaan) mulla ei enää oo eikä oo muita tabletteja kuin syötävät, niin kuin taisin jo aiemmin mainitakin.
   Lompakon, pillerit ja huulipunan kun muistan niin niillä pärjään - ja ne paperit. Muusta huolehtii muut, lähinnä se Kuljettaja-Sirkkunen. Virkatakit ois ihan hyvä olla mukana, paidat saan paikan päällä (jos jätän ne torstaina ottamatta) niin vaatteetkin on mukana :D Eli ei mulla sinänsä hätää oo *peukku* (eikä sillä lompakollakaan niin väliä oo, Äitihän lähtee samaan reissuun..)

   Poista
  2. Ahaa, nyt ymmärrän paremmin=)

   -Äitiiiiiiii, ostetaan suklaata...Äitiiiii, saanks mä tällaisen nuken?..-Äitiiiiiii, jäätelööö ääääää jäääÄÄääääÄÄÄtelöööÖÖÖÖöööÖÖÖ, pistaasia!!! -Äiti!!

   Poista
 4. Kauheasti tehtäviä, mutta nythän voit käydä täällä tarkistamassa, onko kaikki tehty.
  Mitens on, kuunteleeko Pöllö myös kirjoja Lontoon murteella???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näyttää ja tuntuu paljon enemmältä kirjoitettuna kuin mitä onkaan - kai.
   Pöllön Lontoon murre on niin onnetonta, ettei se oikein pärjää sillä. Yrittää kyllä kovasti kuunnella elokuvia Lontoon murteella, mutta ei siitäkään oikein tahdo tulla mitään :(

   Poista
 5. Ou jee, meilläkin isäntä laskee päiviä. Ei tosin samaan asiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kuin joulua odottaisi :)
   Mulla on vielä toinenkin "aamukampa": kun sitten reilun viikon päästä tulen kotiin, niin ei ole enää montaa päivää kun saan rutistaa niitä ihania pieniä, Prinsessaa ja Prinssiä ja tietysti myös Siskorakasta <3
   (ja nyt taas majavoittaa...)

   Ja Pojan ehdin nähdä perjantaina, tosin vain vilaukselta, toivottavasti tulee juhannukseksi uudelleen)

   Poista
 6. Oi, kivaa reissua ja kuka sitä nyt aina jaksaa blogia päivittää ;) Tosin onhan siellä ehkä kirjastoja jossain matkan varrella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä pitää sen haipakkaa viikon ajan, että kirjastoon me ei ehditä, vaikka ihan jo mielenkiinnostakin haluaisin käydä :) Joudun tyytymään ihan perinteiseen kynään ja paperiin ja kirjoittamaan päiväkirjaa, että muistan sitten kotiin tultuani kaikki kommellukset (niitähän nimittäin sattuu ja tapahtuu...) kertoa teille ;)

   Poista
  2. Sekinkäy, matkakertomuksia on aina ilo lukea :)

   Poista
  3. Jotain tarinaa yritän kirjoittaa jossain välissä, reissun jälkeen, viimeistään sitten juhannuksen jälkeen kun Siskorakkaan "kuninkaallinen perhe" on lähtenyt kotiin :)

   Poista
 7. Voimia sinulle kolmeen päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Odottamani skannatut paperit saapuivat puolen päivän aikaan ja meinasin saadan sydänkohtauksen! Niitä oli 17 sivua!!! 17!!! Mutta siinä oli - onneksi - ylimääräisiä papereita, olisin pärjännyt 4-5 paperilla. Huokaus.

   Mutta vielä on niidenkin kanssa pinnisteltävä :D

   Poista
  2. Oletko muuten tietoinen uudesta vammaiskortista? Sitä voi hakea tästä päivästä alkaen. Sinäkin saat siihen A- merkin, jolla todistat avustajasi mukanasiolon tarpeen. Minä täytin tänään hakemuksen ja laitan huomenna sen postiin.

   Poista
  3. Olen lukenut siitä vammaiskortista, mutta en ole oikein ymmärtänyt sitä - pitääkö ne kaikki ehdot täyttää vai riittääkö, kun täyttää vain jonkun ehdon, esim. juuri avustajan mukanaolon tarpeen?

   Poista
  4. Riittää, että täyttää yhden ehdon, joko Kelan tai jonkun muun, vaikka vammaispalvelun. Sinulle vammaiskortti on onnenomiaan, kun vammaisuutesi ja avustajantarpeesi eivät näy ulospäin. En oikein ymmärrä, mihin minä korttia tarvitsen, kun en istu ihan huvinvuoksi pyöriksessä. Eikä kukaan ole koskaan epäillyt avustajani mukanaoloa tai vammaisuuttani.

   Poista
 8. Onnellista matkaa, seikkailua, elämäniloa, ystävyyttä, suloista suvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon - uskon, että viikosta tulee taas hieno; seikkailu Savon sydämestä Heinäveden reittiä, Saimaan vesistöä pitkin kohti Imatraa.

   Poista
 9. Kuulostaa mukavalle! Kateus melkein kaihertaa sielua, kun tietää että itse ei tänä kesänä paljoa reissaile missään yhteydessä, mutta onneksi töissä on niin kivaa, että voi kirjoittaa tuon "melkein" kateuden jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiertäisimme sieltä teidän kautta - ottaisin sen verran vapaata, että tulisin sua moikkaamaan, ihan vaikka "tietä kysymään" :)

   Sen verran kaukaa meidän reitti taitaa kiertää, ettei teiltä viitsi ajella meitä moikkaamaan: sunnuntai-iltana meidät löytää ehkä lähimpää; silloin pistämme (toivottavasti, kelistä riippuen tietenkin) kaupan pystyyn Palokkiin. Lähdemme Levälahden satamasta kohti Palokkia varmaan joskus neljän-viiden maissa ja vietämme iltaa sitten tuolla Palokissa - millainen paikka se sitten onkin :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)