11 elokuuta 2016

Työtä, työtä, työtä tehdään...

Marjaana kertoi blogissaan omista ensimmäisistä työpaikoistaan - sosiaalisessa mediassa on kuulemma kiertänyt haaste, jossa on muisteltu seitsemää ensimmäistä työpaikkaa.
Marjaana kyseli lukijoidensa työpaikoista, mutta mun vastauksesta tuli niin pitkä, että päätin kirjoittaa sitä ihan oman päivityksen.

Samalla kun kirjoitin tätä, niin hihittelin ja muistelin näitä paikkoja ääneen AM:lle; oli nimittäin pakko kaivaa työtodistukset esille, että muistaisin kaikki ne paikat missä olen ollut - tai melkein kaikki.

Mun ihan ensimmäinen työpaikka oli hernepellolla - kesti tasan yhden päivän!
Herneitä sai syödä päivän aikana niin paljon kuin jaksoi ja tulihan niitä syötyä. Se lienee syy siihen, että seuraavana päivänä ei enää meikäläistä sillä työpaikalla nähty :)

Sitten pitääkin jo lukea vanhoja työtodistuksia, muuten en kyllä muista mitä kaikkea olen tehnyt vuosien varrella - kaiken näköistä näköjään:

- neulomon aputöitä, apuna tehtaan muuttohommissa (jokin aika sen jälkeen yritys meni konkurssiin....), kesätyö

- rullaajana kehräämön KONKURSSIpesässä, kesätyö

- toimistotyöntekijänä vaahtomuoviyrityksessä (tämäkin yritys meni konkurssiin vähän myöhemmin...) kesätyö

- toimistovirkailijana ja asiakaspalvelutehtävissä kaupungin liikuntatoimistossa (tää on kai vielä toiminnassa :D )

- toimistotyöntekijänä maatalousoppilaitoksessa (tää on lopetettu...)

- kolmessa eri yrityksessä toimistotyöntekijänä ns. henkilöstövuokrausfirman kautta. Kaikki yritykset taitaa olla lopettaneet...;) Tai yksi niistä on kai vaihtanut alaa "hevibändiksi"... "Työtehtäviin kuului mm. puhelinvaihteen hoito sekä konekirjoitus"

Lisäksi mä olen ollut varastotyöntekijänä (yritys meni myöhemmin konkurssiin).

Kaupungin puistotoimistossa olin tuntikirjurina ja käyttänyt mikrotietokonetta :)

Koulutustani vastaavaa työtäkin olen tehnyt...nooh...jos voi sanoa, että "avustavat kirjanpitotyöt" ja palkanlaskenta on sitä, niin sitten olen. Olen siis laskentatoimen merkonomi, vuodelta kivi ja kirves.
Toiminut myös johdon sihteerinä (minkä johdon? Puhelinjohdon vai sähköjohdon?)  ja atk-tallentajana :)

Oi mitä titteleitä!

Nykyisessä työpaikassani; josta siis olen ollut jo neljä vuotta sairaslomalla, olen ollut nyt...hmm... 22 vuotta. Olen mennyt sinne asiakasneuvojaksi laskutukseen (puhelinpalveluun) ja tämän hetkinen tittelini on laskutussuunnittelija.

Puhelinpalvelussa sattui itselle kaikenlaista, kun piti tehdä iltavuorojakin, klo 22 asti ja lapsen kanssa oli kuitenkin pitänyt herätä aikaisin. Koomisin ja legendaarisin on ehkä se, kun vastasin asiakkaalle reippaasti "..laskuttelu!" Piti tietenkin vastata ...laskutus!  Mutta ei, mehän vaan laskutellaan, ei me oikeasti laskuteta mitään :D

Mutta huomasitteko miten huono vaikutus mulla on ollut? Lähes kaikki ne yritykset joissa olen ollut töissä, on menneet konkurssiin? Tämä nykyinen on VIELÄ pystyssä. Mutta kuinka kauan....

Niin, se henkilöstövuokrausfirma...sekin on jo lopettanut, aikaa sitten... Tai niitä oli muuten kaksikin, molemmat on lopettaneet, syystä tai toisesta...

Löytyi vielä yksi - se oli oikeastaan painajainen työpaikka: yleiskonttoristin toimistotöitä, johon sisältyi myös siivousta ym. tehtäviä sen mukaan, kun esimies tarkemmin määrää. Putkityöfirma teoriassa keskellä ei mitään. Luontaisetuna kahvit 2 krt/pv ja työterveyspalvelut koeajan jälkeen. Se paikka oli pelottava.  Muistan kerrankin kun olin pessyt lattiat ja lähdössä kotiin juuri kun tää omistaja/esimies tuli paikalle. Ei kelvannut lattioiden pesu, jossain kohtaa oli likaa ja piti pestä lattiat uudestaan - niillä pee-askoilla vehkeillä! Ja kun olisi ollut kiire hakemaan lasta päiväkodista!
Siinä samassa talossa oli seinän takana asunto, jossa asui pariskunta, jotka riiteli jatkuvasti! Siellä oli todella pelottavaa. Onneksi varastossa oli yksi mukava kaveri, mutta kun sekään ei ollut aina paikalla.

Tämmöinen on mun työhistoriani, tätä viimeistä episodia lukuunottamatta aika koominen :D

8 kommenttia:

 1. Munkin äiti on ollut ATK- tallenteja Elannon pääkonttorissa Helsingissä. Muistan, kun äiti teki joskus kiireisimpinä aikoina viikonloppuisin ylitöitä ja otti minut mukaansa. Siellä oli sellainen juoma- automaatti, mistä sain herkullista kaakaota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun iäkäs isotätini on tehty ikänsä töitä Elannolla, milloin mitäkin, aloittaen "puotipuksusta" :) Hän täytti juuri keväällä 80 vuotta.

   Mä menin tilitoimistoon ATK-tallentajan sijaiseksi ja muistan kun katselin sen Seijan, ketä mun piti sijaista, tekemistä: hänellä oli vasemmalla puolella mappi jossa oli tositteet ja oikealla kädellä hän naputteli sitä tietokonetta. SE VAUHTI!!
   Muistan, kun ajattelin, että jos mun pitää tohon pystyä, niin mut heitetään pihalle saman tien. Hän katseli vaan sitä mappia; niitä tositteiden tiliöintejä ja naputteli konetta kamalalla vauhdilla. Sitten jos tuli virhe, hän katsoi konetta ja teki korjauksen.
   Mutta yllättävän nopeasti sen oppi; ihan muutamassa päivässä olin melkein yhtä nopea kuin hän eikä tarvinnut katsella näppäimistöä, naputteli vain. Ja tuli se vaisto, että tiesi milloin naputteli väärän numeron ja silloin katsoi mitä olikaan tehnyt :D Uskomatonta.
   Nyt valitettavasti teen hirveästi kirjoitusvirheitä ja luulen, että sokkona laskeminenkaan ei enää onnistu samalla tavalla :(

   Voi, tuolta tilitoimistosta voisin kertoa vielä pari muutakin hauskaa tarinaa :D

   Poista
 2. Munkin "cv:stä" löytyy hernepelto. Olinkohan tehnyt sitä viikkoakaan ehkä pari päivää. Aluksi keräsimme säntillisesti, mutta viimeisenä päivänä tuli syötyä enempi kuin kerättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on sentään pidempi "hernepeltoura" kuin mulla :) Onkohan sillä ollut myöhemmin jotain merkitystä?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Noista useimmista voisi kertoa ainakin omasta mielestä hauskoja tarinoita, kommelluksia. Kuulunhan joukkoon "aina sattuu ja tapahtuu" :)

   Kehräämössä opin sen, että punaista ja mustaa väriä tarvitaan aina langan ja kankaan värjäyksessä enemmän kuin muita värejä, ja siksi esimerksi uudet mustat housut saattavat värjätä jalat mustiksi! Ja saattavat aiheuttaa allergisen reaktion.

   Poista
 4. Ehkä nykyinen työpaikkasi pysyy pystyssä, kunhan vin sinä pysyt sairauslomalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, enpä muuten tullut tuota ajatelleeksikaan :)
   Pitäisköhän mun varoilta käydä näyttämässä nuo mun työtodistukset nykyiselle esimiehelle - se työhönottanut kun jäi just keväällä eläkkeelle.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)