26 elokuuta 2016

Possu Munkin Olympiakilpailun voitto ja muita kuvia ja muistoja

Tämän Possu Munkin Olympiakisan voiton lupasin esitellä jo eilen vai peräti toissa päivänä. Possu Munkki siis järjesti meille lukijoilleen kisan. Ensin ihan vaan arvauskilpailun: oli kolme valokuvaa, joista piti arvata, missä hän oli käynyt. Mutta eihän me arvattu, oli ihan liian vaikea, vaikka antoi vihjeitäkin.
Sitten muutti kisan vanhaksi tutuksi HIRSIPUUKSI. Hih, se oli hauskaa. AM:n ja Googlen avustuksella (niiden kummankaan käyttöä ei ollut kielletty) keksi oikean ratkaisun ja voitin siis kisan ja palkinnon. Kuvat oli muuten napsittu hienosta Säkylän Katismaan Saaresta. En ole koskaan siellä käynyt, mutta sekä Possun että Googlen kuvien perusteella paikka ON hieno, kannattaa käydä.

Ja niin se palkinto. Se kopsahti postiluukusta tiistaina ja oli tämmöinen:

Kukkasin koristellussa paketissa oli kirja "Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja" - pikaisella selaamisella varsinainen herkkukirja onkin. Kengännauhat, kullankimalteista koristenauhaa - tätä voi käyttää vaikka mihin, tietenkin se PÖLLÖ - jääkaappimagneettina muiden pöllöjen joukkoon: tämmöistä mulla ei ollutkaan ja tästä alkaa uuden pöllösarjan kerääminen, näitä nimittäin olen katsellut, mutten ole vielä itse ostanut :) Ja toki mukana oli myös kaunis kortti; kortin runo vain on niin pitkä, etten nyt kopioi sitä tähän kohtaan. Kiitos suuresti paketista Possu, olet loistava!

Sitten vähän muistoja 
Kävimme AM:n kanssa viime viikolla ajelemassa ja kävimme mm. lapsuuden kotini pihalla. Sisään emme tietenkään päässeet, koska ovi oli lukossa, emmekä olleet ilmoittaneet isälleni, että menemme sinne - se oli ihan hetken päähänpisto, "kun nyt tässä nurkilla ollaan".
Tämä kivi, nyt jo sammaloitunut, oli silloin yksi
leikkipaikkojani. Eihän siinä silloin tietenkään sammalta

ollut . Eikä ollut tuota vaahteraa tuossa kiven takana. Mulla
on kuva, jossa istun kahden serkkuni kanssa - silloin me
mahduttiin kaikki kolme siihen rinnakkain. Nyt ei varmaan
mahduttais enää edes kahdestaan 
Tämän kuvan otin ikkunan läpi eteisen ikkunalaudalta.
Muistatteko tämän? Täystuho 100? Muistan lapsuudesta
ihanan ison juhannusruusupensaan - siksi varmaan juhannus-
ruusu on edelleenkin lempikukkani 
, sen lisäksi , että olen 
juhannuslapsi. Tällä Täystuho 100:lla Äitirakas aina
hävitti ruusupensaasta kirvoja tai mitä lie elukoita,
jotain pieniä elukoita.Pari päivitystä sitten kirjoittelin niistä työpaikoista. Siinä samalla katselin vanhoja koulutodistuksia. Sieltä löytyi vanha peruskoulun todistus. Tai itse asiassa tuossahan lukee  "arvostelukirja". Siitä löytyy arvosanat toisesta luokasta lähtien. Ensimmäisen luokan todistukset on jossain, varmaan jossain Äitirakkaan arkistoissa, kun ei niitä multa löytynyt. Kaikki muut löytyi kyllä. (Eipä niissä hirveästi kehumista oo...) 

"Sinä suuri puu
    älä liiaksi varjosta pienempääsi,
joka vasta kasvunsa alkuun pääsi,
    ja joka valoa kohti kurkottaa.

Sinä paahteelta suojaa suuri puu,
   pian pieni kasvaa ja karaistuu
pian pienellä puulla on oksat kovat
- pian pienet suuria ovat. "


Edit: Tämä nyt hulluksi heitti tämän lopun, enkä osaa enää korjata. Luulee, että tuo työpaikka- ja todistusjuttu ja runo on tuon täystuhokuvan kuvatekstiä. Mutta ei ole.

Runo on siitä Possu Munkin kortista, sitä tulin tänne teille vielä kertomaan. 


14 kommenttia:

 1. Onnea!!!! Joo, muistan täystuhon, mulla on sellainen jopa esillä vanhojen tavaroiden joukossa, tyhjänä siis ja siistittynä! Olen niin nuori, että olet käynyt peruskoulun, minä kävin kansakoulun. Ja sen ajan todistuksetkin mulla on tallella. Hienoja aarteita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minäkin oon aloittanut kansakoulussa - olen saanut ensimmäisen luokan luokkakuvassa kunnian pitää sitä taulua, joka kertoo mikä koulu ja luokka on kyseessä ja siinä lukee "XXXX KANSAKOULUN 1. JA 2. LUOKKA. :D

   Toisella luokalla oltiinkin sitten jo peruskoulussa, ja kuvassa on koko koulu, mitähän meitä olis ollut, vajaa 60 oppilasta ja kolme opettajaa. Ja yksi keittäjä, joka teki ruokaa meille kaikille.

   Poista
  2. Lapsena sain kiusallisen taiveihottuman, raavin niin että veret tirskui. Erikoislääkärille sain lähetteen ja määräsi tosi kalliita rasvoja, muistan kuinka äitini hintaa kauhisteli. Ei auttaneet rasvat. Sitten isäni kokeili Täystuhoa, tyyliin "kun kaikki muut on koetettu" ja ihottuma hävisi. Oli isäni sanojen mukaan leppäpunkki-ihottuma, mutta mistä sen lopulta tiesi ? Apu löytyi :)

   Poista
  3. Huh huh - kuulostaa kyllä hurjalta; Täystuhoa ihottumaan :D
   Mutta jos se tosiaan on ollut leppäpunkki-ihottumaa, niin ihan varmasti on auttanut.
   Meillä oli paljon leppäpuita tuolla "vanhassa kotona" ja joka ilta tehtiin mulle ja koiralle punkkitarkastus: siihen aikaan nimittäin uskottiin vahvasti, että punkit elää lepissä ja putoilee sieltä ihmisten päälle. Mulla oli leikit pihlajan juurella olleen kiven päällä, mutta taisi siinä vieressä muutama leppäkin kasvaa ja koira taas majaili metsän rajassa, missä varmasti oli leppiä.
   Hyi että ne punkit oli kamalia, jos ei niitä huomattu koirasta ajoissa ja ne ehti imeä verta oikein kunnolla. Puistattaa se muisto vieläkin!

   Poista
 2. Onnea ihanasta palkinnosta, jalossa kilpailussa voitit! Minäkin muistan täystuhon, se oli valkoista puuteria ja pöllähteli rasiasta. Taisi olla DDT:tä? Ainakin tehokasta torjunta-ainetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Joo, semmoista valkoista puuteria se oli, sitä tuli tuosta purkista kun sitä puristi. Jotain DDT:tä tms. minäkin muistelen sen olleen, kamalaa myrkkyä kuitenkin, kun mun piti aina pysytellä sisällä kun sitä siihen ruusupuskaan pölläyteltiin.

   Poista
 3. Onnittelut ansaitusta voitosta!
  Mä en kyllä muista Täystuhoa. Mä oon niin nuori suhun verrattuna... ja mä oon kaupunkilaislapsi. Mä oon käynyt 2 vuotta kansakoulua. Mä aloitin koulutaipaleeni jo 6- vuotiaana, kun vasta marraskuussa täytin 7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Niin, sä oot vielä ihan teini ;) Kaupungissa tuota Täystuhoa ei varmaan tarvittu, enkä muuten edes tiedä mistä sitä sai. Varmaankin rautakaupasta?

   Poista
 4. Unohtui viikonlopputoivotus: Ihanaa viikonloppua sinulle ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa viikonloppua myös sinulle, ystävä kallis!

   Poista
 5. Ajattelin että eräherkut sopii vaikka kanoottiretken ateriaksi jossain saaressa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy nyt viikonlopun aikana tutustua kirjaan tarkemmin :)

   Poista
 6. Voin nyt paljastaa, miksi olen tällainen kuin olen. Minun päähäni laitettiin täystuhoa, kun löytyi täitä. Täit kuoli, mutta saattaa olla, että jotain muutakin kuoli päästä samalla. Onneksi kuitenkin vain ulkoisesti käytettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpö sun kanssas Osakainen <3 Mulla on ollut letit lapsena niin kireellä, että siksi mä kai olen tällainen ;)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)