22 maaliskuuta 2016

Kerroslaskureita

Salainen Neuleystäväni oli laittanut pakettiin kerroslaskurin, semmoisen digitaalisen sormeen laitettavan. Pääsin heti perjantaina kokeilemaan sitä, kun aloin tekemään Ystävälle kynsikkäitä ja sain sillä laskettua varren kerrokset ja kämmenen kerrokset. Nyt kynsikkäät odottavat tuolla UFOina, kun tein valmiiksi pöllösukat toiselle Ystävälle ja olen tänään yrittänyt, huom. YRITTÄNYT, tehdä toisia sukkia valmiiksi kolmannelle Ystävälle. Jotenkin ne ei vaan nyt ole edenneet kovasti. Mutta vähän kuitenkin, ja niissäkin olen tarvinnut kerroslaskuria. Se ON kätevä.

Aikaisemmin käytin kerroslaskurina Clas Ohlssonilta ostettua "Kappalelaskuria/nelinumeroista henkilölaskuria". Semmoista jota saattaa nähdä joissain tapahtumissa juuri henkilölaskurina, kun halutaan tietää kuinka paljon väkeä tapahtumassa on. Semmoinen "naksutin". Ihan kätevä se on ollut sekin.

Mutta onhan tuo oikea neulojalle tarkoitettu laskurille paljon kätevämpi:

Arvaatte varmaan kumpi on kumpi?

Isompi nappula on se josta "kerrytetään" kerroksia ja pienemmästä nappulasta nollataan kerrokset. Olen itse oikeakätinen ja kokeilin tuota kumpaankin käteen, etu- ja keskisormeen ja mun mielestä paras paikka on oikean käden keskisormi. Onko muilla kokemusta tuosta laskurista ja mikä sille on teidän mielestä paras paikka?


Mutta mihin kadonnut Possu Munkki - onko hän eksynyt metsään? Sieltä on tullut viimeisin päivitys?


14 kommenttia:

 1. Kaikkea sitä keksitäänkin. Itsellä ei ole ainakaan tähän elämäntilanteeseen ollut vielä aikaa opetella kutomisen saloja, mutta haaveissa se on aina. Ihan suu auki ihmetyksestä aina katselen muiden luomuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita ihan pienestä, perusjutuista äläkä ota mitään paineita. Vaikka siitä pannulapusta, jossa on pesäpallon kokoinen reikä keskellä :) Sellainen oli mun ensimmäinen "kutimukseni" ekalla luokalla, eikä sitä kukaan koskaan selvittänyt, mistä se reikä oli tullut. Mutta niin se sitten mummu sai lopulta opetettua sukan ja lapasen teoan, itkulla ja hammasten kiristyksellä :)
   Nyt on hyvä kun on netti ja kirjastot täynnä kirjoja ja ohjeita. Ei kun rohkeasti hommiin vaan *näyttää peukkua*

   Poista
 2. En ole ikinä edes kuvitellut, että joku kerroslaskuri toimisi. En kyllä ole kokeillutkaan vaan lasken kerroksia ihan perinteisesti. Mutta JOS tuollainen oikeasti toimii, niin sehän on hieno. Kivan paketin olit muutenkin saanut, ihanat sukat ja kaunista lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se toimii - toimii molemmat.
   Itse asiassa mulla on noita naksuttimia kaksikin, kun on niitä keskeneräisiäkin useampia... :) Joskus vaan tarvii parikin.
   Itse asiassa tuossa näkyy naksuttimessa muistissa, kuinka monta kerrosta jossain oli (en enää muista mihin se liittyi, varmaan niihin pöllösukkiin) - ei tarvinnut vaivata AM:n muistia :) ja kerroslaskuria käytin sitten itse kerrosten laskemiseen. Näppärää siinäkin.

   Poista
 3. Minä hankin myös tuon sormeen laitettavan laskurin. En tulisi pärjäämään ilman laskuria, koska mulla olis sitten paperit/vihkot hävyksissä, jos työn hetkeksikin jätän odottelemaan.. tosin saattaa kyllä ne laskuritkin olla välillä hukassa XD.

  Mie pidän tuota laskuria vasemman käden peukalossa. (olen oikea kätinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullapa onkin hyvä säilytyspaikka tolle laskurille, täytyy ottaa vielä siitä kuva: ostin toissa jouluna anopilta saamillani lahjarahoilla vanhan tavaran kaupasta sellaisen ihanan vanhan ompelupöydän tai mikä sen nyt onkaan nimeltään. Siinä on just sopiva kahva, johon laitan laskurin aina talteen kun en tarvitse sitä! Se kahva on kuin tehty sille :D

   Mun täytyy kokeilla vielä tota vasemman käden peukaloa, oisko se kätevämpi :)

   Poista
 4. Tuollaista hienoa digitaalista kerroslaskuria en ole edes tiennyt olevankaan. Mä olen saanut jollain kierroksella SNYltäni ihan sellaisen manuaalisen laskurin. Sitäkään en ole opetellut käyttämään, vaan tukkimiehen kirjanpitoa pidän, kun tarvis. Se manuaalinen pannaan vissiin puikonpäähän. Ymmärrän vielä, jos käytössä on suorat pitkät puikot. Mutta entäs sukkapuikot tai pyöröpuikot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän mitä tarkoitat, mulla on niitä puikkoihin laitettavia laskureita useampiakin, mutta niitä en oikein ole oppinut käyttämään - käytin ennemmin kynää ja paperia. Ja sitten olin sekaisin. Parempi sitten vaan yrittää laskea suoraan työstä.

   Poista
 5. Mulla on tuo sormus, en ole tarvinnut mutta kokeilin ja tykkäsin pitää sitä etusormessa vasemmassa kädessä, oli muka siinä hyvin hollilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa mennä jo melkoiseksi kilpavarusteluksi tää käsitöiden teko - tietäisitpä millaista se on tuolla ristipistopuolella ;)

   Poista
 6. Somat leikkikalut ja hyödylliset! Kaikkea hauskaa nuo SNY:t keksivätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tänään mukana neulekerhossa ja sitä siellä kilvan ihastelivat "mistä olet tuollaisen saanut, onpa hieno" :D

   Poista
 7. Mulla on se sellainen manuaalinen versio, jossa aina välillä huomaan unohtaneeni lisätä kerroksen. Tuollainen voisi olla kätevämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin lyhyen käytön jälkeen voisin sanoa, että en kyllä antaisi enää pois, on tuo niin kätevä, kokonsa ja kaikin puolin :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)