02 maaliskuuta 2023

Kyllä se kevät tulee

Suunnittelin kirjoittavani siitä, kuinka kurjaa elämä voi(si) olla, mutta kun oikein taas mietin, niin oikeastaan asiat on ihan hyvin.

Pihassa seisova (S)Eniili rupesi tiistaina kiukuttelemaan ja aiheutti sen, että lähitaajamaan suunniteltu reissu muuttuikin kaupunkireissuksi ja kotiin tuomisiksi saatiin litra kauniin punaista öljyä ja tiukka kehotus pitää Eniili tiukasti pihassa siihen asti, kunnes käy käsky ajaa se takaisin kaupunkiin korjattavaksi. Euroja pitää varata mukaan melkoinen pussillinen, jos haluaa sen sieltä vielä poiskin. 
Mutta sellaista sattuu. Uudetkin autot menee rikki, saati sitten vähän vanhemmat. Ja onneksi vika ei ole sellainen, joka olisi tullut sillä tavalla kesken ajon tsädäm, että olisi jättänyt meidät tielle tai mikä pahempaa, aiheuttanut kolarin tai pahempaa. 
Eniili ei ainakaan viikkoon saastuta luontoa, rahaa säästyy kun ei päästä kauppoihin - ystävät käy ruokakaupassa jos tarvitsee. 
On aikaa siivota, sellaistakin mitä aina siirtää ja siirtää. 
Voin istua sohvalla vauvan peiton kanssa ja katsella televisiota tai kuunnella kirjaa. 
Tai vaan katsella ikkunasta ulos. 
Rahanmeno on se mikä harmittaa ja se, että Mursua harmittaa vielä enemmän. 

Posti oli taas muutaman päivän hakematta. Vaan eipä siitäkään mitään haittaa ollut. 
Uusi pankkikortti; toimi ihan hyvin tänään. 
Ilmoitukset äänioikeudesta. Ja uudesta äänestyspaikasta. Viimeksi, taisi olla kuntavaalit, äänestyspaikka oli tuossa kyläkoululla. Nyt siellä on ennakkoäänestys päivänä xx. Varsinainen äänestys on lähitaajamassa. Samapa tuo. Voi käydä samalla vaikka kaupassa. 
Kirjallisena hoitajan puhelimitse ilmoittama lääkemuutos. Hyvin olisi ehtinyt, kun muutokset piti aloittaa tänään.
Ja Kylätiedote: Kylän Nuorisoseura esittää huhtikuun alussa maalaiskomedian, joka sopii mulle kuin.. noh... MUISTILÄÄKE! Varasin liput ensi-iltaan Äitirakkaalle ja itselleni. Kaikenlaista muutakin siinä oli. Meillä on aika vireä kylä, näin pieneksi kyläksi, meitä on täällä näin talviaikaan vain 380 asukasta tällä postinumeroalueella. 

Repolaisen tekemä kortti tuossa hyllyssä odottaa h-hetkeä. Vielä puolitoista viikkoa ja sitten päästään juhlimaan yhtä maailman parhaista enoista/sedistä. 
Jos kaikki menee hyvin, lähden suoraan juhlista toisen enon kyydissä Isolle Kirkolle tädin luo maailmanparannusviikolle. 

Olifantti ylipuhui helposti osallistumaan paastoon. Siis kyse on lankapaastosta. Mutta kun kävin tarkistamassa, niin taisin luvata, ainakin itselleni, että jätän suklaat ja muut herkut kauppaan, paitsi nuo synttäri- ja maailmanparannusreissun herkuttelut. No, ihmismieli ON heikko. Pääsiäisherkut on jo tuotu kauppoihin ja ruohomunat siellä on tyrkyllänsä. Niin. Onko sitten helppo olla ostamatta, kun Mursukin osti. No ei. Kirjojen ostosta en luvannut kieltäytyä, kun ostan niitä niin harvoin muutenkin. Nyt tilasin Mursulle ja Äitille kirjoja lahjaksi. Äitin kirjat kyllä päätyy joskus mulle ja ehkä sen Mursun Ronnie James Dion elämäkerrankin joskus luen. Ehkä.  

Että ei tää nyt niin kauheeta oo. 

Niin ja kevätkin tulee! 

Tekijä: Laila Riiheläinen (lupa julkaisuun tekijältä)"Kruunalla kotiin ja klaavalla Esson baariin. Ei paina valuuttakramppi pohkeessa"


13 kommenttia:

 1. Kevät tulee ja Koirapoika on hengissä, joten kaikki hyvin maailmassani. Muiden maailmoista en nyt jaksa surra, mutta hyvä, että sinullakin on positiivinen pohjavire koneista huolimatta. Paastotaan, mitä paastotaan, mutta ei kanneta huolta jostain suklaamunista. Kannustuskirjassani luki tälle päivälle: Ei se, mitä sinä teet, vaan mitä tekeminen tekee sulle. Eli jos suklaamunat tekee hyvää, niin antaa palaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Koirapoika voi hyvin, minunkin maailmani hymyilee.
   Kannustuskirjasi ajatus on hyvä, nappaan sen itselleni talteen.
   Elovenan herkkumainoksessakin sanotaan, ettei kaiken hyvän tarvitse olla pahasta 😊

   Poista
 2. Kyllä se tulee, vaikka tässä koneen ääressä istuessani aurinkokin alkaa jo kadota ;)
  Posti tulee nykyään niin harvakseltaan ja tyhjää lootaa on tullut katsastettua niin monesti, että ei sitä enää muista edes katsoa.
  Minäkin voin paastota Olifantin säännöillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, niin kuin eilenkin, ja räystäät tippuu. Ei voisi keväisempi keli olla. Huomiseksi on luvattu lumipyryä ja koko viikonlopun satoi lunta, mutta "uusi lumi, vanhan surma", eikös se niin mene?
   Meillä on TAAS posti viime viikon loppupuolelta hakematta, mutta tänään tulee Kodin Kuvalehti, joten odotan iltapäivään ja käyn postilaatikolla vasta sitten - ettei vaan tule liikaa ulkoilua yhdelle päivälle ;)
   Olifantin paastossa oli muistaakseni porsaanreikä lankaostoillekin: voi pyytää kaveria ostamaan lankaa ja maksu, no nehän voi maksaa vaikka joulukuussa, niin "sain lahjaksi". Kyllä kettu, ei kun pöllö keinot keksii.... No kun Tokmannilla oli seiskaveikat tarjouksessa ja oli niiiiin ihania uusia (mulle uusia) värejä.
   Olisin ostanut itse, luistanut paastosta, mutta kun tuo Eniili teki tuon temppunsa, ei poikettukaan Tokmannilla vaan tultiin suoraan kotiin poikkeamatta missään ja tarjous ehti loppua.

   Poista
 3. Oon näköjään lankapaastolla vaikken oo osallistunutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon ollut lankapaastolla jo pitkään; ostanut vain sen mitä oon tarvinut jos joku on pyytänyt jotain, mihin ei ole jo valmiina lankoja.
   Lahjaksi on lankoja tullut kyllä sitäkin enemmän - ei ole langoista puutetta :D
   Mutta mikä on, heti kun lupaa, ettei osta lankoja, niin tekee mieli jotain uusia lankoja tai muka tarvii jotain vaikkei oikeasti tarvitsekaan. Tai ainakin on NIIIIn hyvä tarjous, ettei vaan voi kävellä ohi.

   Poista
 4. Kevät keikkuen tulevi 😍 Teillä tuntuu olevan upean vireä kylä, yhteisöllisyydellä on iso merkitys. Mä paastoan vain lankoja. Tsemppiä paastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - jotain sinulle vastasin tähän kommenttiin, mutta bloggeri teki taas temput ja hävitti koko vastauksen :(
   Taisin kommentoida tämän meidän kylän vireydestä - juhannustanssit, kyläpäivät, juoksutapahtuma ja onpa kylällä oma panimokin, joka valmistaa viiniä ja siideriä ja niiden lisäksi myy maatilan tuotteita. Heidän makeita mansikoita ollaan syöty pitkin talvea :) Ja heinäkuun perjantait heillä on varattu elävälle musiikille, viime kesänä taisi olla mm. Mamba, Eino Grön, Samae Koskinen - joku neljäskin vielä oli.
   Tapahtumia siis riittää pitkin vuotta, kesällä varsinkin.
   Jäätelöautokin palaa taas parin kuukauden päästä :D

   Poista
 5. Hih.... maaliskuun mieltää jotenkin jo kevääksi, vaan meidän pihassa komeilee vasta nyt sekä kookkain lumiukko ja jonkunsortin lumiluolasto
  sitten koko talven mittapuuhun verraten.... ja toinen hih... vai hyllyssä vielä...Jännittävää ja vieläkin niin kiitollinen kun sain kortin tehdä!!

  Kylänne tosiaan ELÄÄ - upeaa... monet isommat tuntuu nuokkuvan/nukkuvan ja vähenee entisestään palvelut, ilot ja hyvinvointialueet muuttuu enemmänkin pahoinvointialueeksi kuin...
  Alkukankeutta sanovat... voisipa siihen luottaa ja uskoa,
  mutta ihan energisin mielin täälläkin viikkoa ALOITELLAAN näin tiistaina...
  Ja komppaan täysillä Olifantin kirjaa: "Ei se, mitä sinä teet, vaan mitä tekeminen tekee sulle!" HYVÄÄ TEKEVIEN asioiden lisääminen elämään ei voi tehdä pahaa!! Kaikkea HYVÄÄ siis.... pilke silmäkulmassa....


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin maaliskuu on ihan selvästi jo kevättä, vaikka meilläkin kyllä riittää - viikonloppuna tuli reilusti lisää ja huomiseksi on luvattu pyryä. Mutta ei se mitään: tänään paistaa aurinko ja mieli on hyvä.

   Laiskiaiselle tuossa jo kerroinkin meidän kylästä; tämä on tosiaan vireä kylä. Unohdin tuosta listasta viikottaiset lautapeli-illat seurojentalolla! En ole siellä käynyt, vaikka sekin toki kiinnostaa, jonain päivänä kyllä menen. Varmasti sielläkin väkeä käy, koska kylätiedotteissa niistä muistutellaan - eipä niistä varmaan mainittaisi, jos ei niitä järjestettäisi.

   Kyläkauppias on ihana, ystävällinen ja avulias. Aluksi suhtautui meihin kaupunkilaisiin vähän varauksella, mutta nyt jo uskoo, ettei meistä enää eroon pääse :D Kaupassa on pieni käsikauppa-apteekki tai miksi sitä sanotaan. Kun käydään naapurikunnan apteekissa ja mun lääkkeistä jää osa saamatta, niin voi pyytää, että laittaa sen meidän kyläkauppiaan mukaan, kun hän seuraavan kerran käy siellä varastoaan täydentämässä - palvelu toimii loistavasti!

   Tämä on ihan paras kylä - on muuten äänestetty parikin kertaa maakunnan Vuoden kyläksi!

   Poista
 6. RJD:n elämänkerta on hankintalistalla, nyt luvussa Bruce Dickinson, Jyrki Hämäläinen jonossa. Näytelmä kuulosta hyvältä jos nyt muistat mennä, hu-heehee-huu..hih!
  Muksaa kevättä, sano Mursulle et' laitan dvd-tä tulemaan kunhan muistan/joudan...ja sullekin jotain pientä...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, kommentteihin vastaaminen on jäänyt.. Dion elämäkerta oli kuulemma hyvä eli suosittelee hän 👍

   Poista
 7. Niin ja kevään tulo.... Lumet on vähentyneet mutta lisää tulee parhaillaan. Mutta periksi ei anneta.

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)