10 maaliskuuta 2023

Jos sialuun sattuu

On se kyllä toisaalta helposti korjattavissakin. 

Eilen sialuun sattui ihan julmetusti. Viikon levon jälkeen ahdistelimme (S)Eniiliä ja pakotimme sen liikkeelle. Sitä kauniin punaista öljyä Mursu lisäsi taas reippaasti, en kyllä tiedä mihin se öljy sieltä ohjaustehostimen putkistosta tai-mikä-lie oli hävinnyt. 
Korjaamolle päästyämme minä asensin itseni toimiston puolelle puhelimen, kuulokkeiden ja sukankutimen kanssa, krhm, tuota, suklaarasian viereen. Ei kielletty syömästä. Päinvastoin. Pahuksen miehet. (S)Eniiliä sulateltiin sen aikaa kun kaksikko J&V valmistautuivat asentamaan siihen nousukahvan apukuskin puolelle, mutta kas - pakkauksesta puuttui osa yks ja osa kaks. Ei asennettu. Rupesivat varsinaiseen korjaustyöhön. 
Kaksi ja puoli tuntia neuloin sukan vartta ja kuuntelin Roald Dahlin Oswald-enoa. 

Vaikka olenkin sitä mieltä, että jo kirjoitettuja kirjoja ei pidä eikä tarvitse kirjoittaa uudelleen; ne on kirjoitettu aikanaan ja silloin oli aika toinen kuin tänään ja piste, niin kieltämättä - Oswald-enoa kuunnellessa näinkin vanhan rouvan, jo suht paljon nähneenä, kuulleena ja kokeneena, välillä korvia kuumotti ja poskia punotti, en toisaalta viime viikkojen kohua enää ihmettele. Mutta tunnustan: myöskin hihittelin tolkuttomasti itsekseni ja mietin; millainen ihminen Roald Dahl loppujen lopuksi oikein olikaan. 
Mutta ei niitä vanhoja kirjoja hävittääkään pidä, ei missään nimessä. 

Kun (S)Eniili oli saatu kuntoon, oli maksun vuoro. Pankille kiitos, että se on edes joskus luottanut minuun niin paljon, että on myöntänyt luottokortin ja onneksi sitä ei ole käytetty. Tai jos joskus jollain Englannin reissulla on jokunen juustonpala ja erikoisempi ruokasäilyke Mursulle tullut ostettua, niin velat on maksettu heti kotiin päästyä. Polvet nimittäin notkahti, kun J ilmoitti, toki vähän pahoittelevan oloisena, laskun loppusumman. Kyyneleet (kuvaannollisesti) valuen maksoin laskun, keräsin tavarani ja söin viimeisen suklaan, kiitin kauniisti ja totesin, että oli kiva nähdä, toivottavasti ei nähdä vähään aikaan - mielellään vasta kahden vuoden kuluttua, kun (S)Eniili on katsastettava. 
Vaikka koko porukka, S&J&V ovatkin aivan loistavia ja heitä on ilo nähdä, tuo jälleennäkemisen "sivutuote" eli lasku, on ikävä asia. 

Iloisena kuitenkin liidin, niin kuin pöllöt vain liitelevät, Mursun kanssa ehjällä autolla matkaan, kohti seuraavaa rahantuhlauskohdetta.
Mursu oli löytänyt huuto.netistä seinäkellon, samanlaisen joka meidän mökiltä varastettiin vuosia sitten. Kukaan muu ei ollut kiinnostunut ko. kellosta, joten huuto napsahti Mursulle ja koska kello oli sen verran lähellä, hän sopi, että käymme hakemassa sen. 
Ja nyt meillä on seinäkello, joka lyö puolen tunnin välein. Saas nähdä miten ensi yönä nukutaan, kuinka hyvin lyönnit kuuluvat makuuhuoneeseen. 


Myyjällä oli kotonaan paljon erilaisia upeita kelloja, seinäkelloja, kaappikelloja ja rannekelloja jotka hän oli korjannut ja entisöinyt. Katselin niitä taas silmät suurina - kellosepän työ ja taito on yksi niistä taidoista joita ihailen valtavasti.

Kaikki käsillä tekeminen on ihailtavaa, mutta kellosepän työ on siellä kärkipäässä minun listassa. 

Ötökkätutkijan mielenkiinnon kohteena on nykyään hait, kuulemma. Ja Isosiskoa kiinnostaa edelleen jalkapallo - kannattavat vain äitinsä kanssa eri joukkueita. Mitähän siitä vielä seuraa... ;) 

Tämmöistä Pöllönkulmalle. 

Pöllö lentää ensi viikoksi Isolle Kirkolle maailmanparannusreissulle, katsotaan mitä reissussa tapahtuu.... 
Toivottavasti ei mitään hurjaa, kun lääkitystä taas rukkaillaan - toivottavasti se saadaan kohdalleen. 

8 kommenttia:

 1. Piti kuuklettaa Roald Dahl, kun ei mitään soitellut nuo punoitukset. Ei silti soittele. Iso kiltti jätti ja Jali suklaatehtaineen ovat minusta ihan punoittamattomia. Oswald ei ole tuttu.
  Onpas teillä tarkka kello, kun pitää puolet tunnit kuosissa. Minulle taitaisi sopia sellainen joka ilmoittaisi vuorokaudet.

  VastaaPoista
 2. En ollut Oswald enosta minäkään kuullut aikaisemmin enkä osannut ihan tuollaista kirjaa kuvitellakaan kuulevani - että ihan lastenkirjaksi ei kyllä ole tarkoitettu.
  Iso kiltti jätti - se katsottiin elokuvana joskus joulun aikaan ja se oli minusta ihana. Jali ja suklaatehdas on hauska ja opettavainenkin. Kirjoina en ole niitä kumpaakaan lukenut.
  Sen sijaan olen lukenut Nilviöt. Se osui minun huumorisuoneeni - vaikka siinäkin taitaa olla sellaisia sanoja ja nimityksiä jotka tänä päivänä pitää oikaista.
  Kello on tarkkaakin tarkempi. Minua on koko iltapäivän hymyilyttänyt kun se soittaa puolen tunnin välein. Mummolassa oli kello joka myös soitti puolen tunnin välein, plim-plom.
  Äidin luona on enon käkikello sijoituksessa. Käki kukkuu aina puolelta kerran ja sitten tasalta niin monta kertaa kuin on tarvis. Äidin luona yöpyessä jos yöllä herää ja pohtii paljonko kello, ei tarvitse kuin odottaa käen kukkumista: jos se kukkuu kerran, kello on joko yksi tai puoli jotain. Sitten jää odottamaan seuraa kukkumista, jotta saa tietää paljonko se oikeastaan onkaan. Jos se kukkuu taas vain kerran, kello ON yksi - aiemmin se puoli yksi. Jos se oli puoli jotain, se kukkuu kaksi, kolme, neljä... kertaa. Yleensä sitä kyllä on nukahtanut siinä odotellessa ja kello on jo "aamupuuro" kun herää seuraavan kerran :)

  VastaaPoista
 3. Mikään ei minusta ole kivuliaampaa kuin viedä auto korjaamolle. Se rahanmeno tuntuu NIIN turhalta vaikka täytyyhän autoa toki joskus huoltaa ja korjata mutta se on minulle jotenkin aina kova paikka. Ja kun en itse mitään siitä hommasta ymmärrä niin en voi kyseenalaistaa yhtään mitään....pakko vain maksaa. Joten kaikki sympatia autoasiasta. Tärkeää on tietty että pääsee liikkeelle....vaikkapa sitä kelloa hakemaan :-).

  VastaaPoista
 4. Entisen autonasentajan tyttärenä ja "pikkuapulaisena" opin vanhoja autoja vähän korjaamaankin: tulpst vaihtamaan ja semmoista pientä, mutta kun eihännäitä nykyautoja voi itse korjata, enemmän rikki menevät vain. Isän peruja siis on se, että menevät ne uudetkin autot rikki ja sillä nytkin lohdutin itseäni.
  Ensimmäiset nukenrattaat kun sain joululahjaksi, käänsin ne samantien ylösalaisin ja hain ruuvimeisselin, että pääsin korjaamaan 😂
  Ja tosiaan, täällä maalla auto on oikeastaan välttämätön, vaikka naapurit kultaisia ovatkin ja palveluita vielä riittää

  VastaaPoista
 5. Auton pitäminen o kyllä kallista, onneksi ei ole tarvetta. Vaan löysinpäs kivan sarjiksen, olisko susta siis hyvä...
  https://www.ksml.fi/teemat/5783351?fbclid=IwAR2ksrEqt2t1LZudCGlqxBb7GAn4CnKHQVemjqh1qRh577YXy9zdWBh5r3I ;DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta kuulemma ihan kelvollinen tyyny tulis 😉

   Poista
 6. Mä kans kun mutsi toi reissusta helikopterin, aika ison, leikin sillä tasan visi minsaa, ja sitten piti saada tietää mitä se on ns. "syönyt" ;)

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)