30 maaliskuuta 2023

Kaikkea kummaa

Kyllähän minäkin tavaroita hukkailen, kaiken aikaa. Nytkin onnistuin hukkaamaan pienen pienen vyyhdin lankaa, semmoisen kirjontalangan. Tai luulen, että hukkasin, minusta sitä piti olla enemmän ja tarvitsisin sitä enemmän tuohon työhön, mutta sitä ei vaan löydy NYT mistään. Onneksi kirjontalankojakin riittää. 

Mutta että näin: Tilasin Ötökkätutkijalle, jonka mielenkiinnon kohteena on siis nykyään hait, pari haikirjaa. Odottelin ja odottelin, kiltisti. Eilen rupesi kaivertamaan, jossain on nyt matoja. Asiakaspalveluun ei saanut yhteyttä muuta kuin chatilla (mikä muuten on aika ärsyttävää, varsinkin jos käytössäsi on sillä hetkellä vain puhelin) ja sielläkin oli se pahuksen botti ja kaiken huipuksi se puhui ruotsia. HUOKAUS. 
Päästiin kuitenkin alkuun ja linjoille ilmestyi ystävällinen asiakaspalvelija, joka lupasi selvittää missä paketti luuraa ja laittaa sähköpostia kun asia selviää. Aamulla oli sähköpostissa viesti Tonilta ja liitteenä viesti yritykseltä, jonka piti paketti tänne periferiaan toimittaa: lähetys on harhautunut eivätkä osaa arvioida milloin se saadaan noutopisteelle. 
Missä lie hait uiskentelevat, pelkäävätkö kylmää Itämerta vai eivätkö uskalla tänne Päijänteelle laisinkaan 😲
Toni kuitenkin oli kiltti ja lupasi tilata pikaisesti uudet kirjat, jos niin haluan. Toki halusin, kun ne kerran olin jo maksanutkin, turha ruveta puljaamaan rahojen kanssa edestakaisin. 

Meidän kunnan terveyskeskuskin taas hämmästytti, vaikka tiedänkin sen toimivan melkein kuin ajatus. Ja olisihan sitä pitänyt osata odottaa, kun Mursulle juuri vuorokautta aikaisemmin kävi samoin. 
Laitoin kanta.fi:n kautta reseptin uusimispyynnön tiistai-iltana, illalla joskus 22.30 maissa. Tänä aamuna 11.15 sain tekstiviestin, että resepti on uusittu. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun homma oli hoidettu. Mursu teki oman pyyntönsä sunnuntai-iltana kahdeksan maissa ja sai vastauksen maanantaiaamuna kymmenen aikaan. 

Olenkohan kertonut, että lääkäristohtori tuli siihen tulokseen, että kokeillaan vähentää yhtä lääkettä vielä lisää, sen lisäksi mitä jo syksyllä vähennettiin, josko silmät ja maailma kohta pysähtyisivät. Eikä lääkäristohtori ole ollut ihan väärässä 👍 Silmät ei enää pyöri kuin ennen flipperissä, vaan näkö alkaa olla taas tarkka kuten pöllöllä pitääkin ja pallon pyöriminenkin on hidastunut - pyörii siis samaan tahtiin kuin minäkin. 
Lauantaina jätetään vielä yksi puolikas pois ja katsotaan mitä se sitten tekee - vaikutukset lääkkeiden vähentämisellähän voi aina olla huonojakin, mutta toistaiseksi pärjäillään hyvin! 

Sukkapuikot on aloittaneet kesäloman. Kaikki puikot ylipäätään. Lankakaappi suljettu kesäksi. Viimeisimmät neuleet odottavat viimeistelyä, niistä laitan kuvat kun olen sen tehnyt ja luovuttanut neuleet eteenpäin. Yllätin tällä kertaa jopa itsenikin *taputtaa olkapäälle*

Kaksi iltaa käytin siihen, että kävin läpi ristipistotöitäni. Keskeneräisiä ja aloittamattomia ja ihan vain malleja. Ja kankaita. Sain muovikassillisen kierrätyskeskukseen vietäviä ristipistopakkauksia. Tulin niiden kohdalla siihen tulokseen, että niitä ei tule tehtyä - ja niidenkin jälkeen tekemistä jäi vielä niin paljon, että monta vuotta saan pistellä, ennen kuin tekeminen loppuu. 
Päätin aloittaa keskeneräisistä ja tällaisesta "kids setistä":


Niin, pöllöhän se tietenkin. Tämän oli joku muu jo aloittanut, kun tämän sain. Tästä sain sormen päihin taas vähän... hmmm... "neulantuntua". Pohjana nimittäin oli sellainen muovipohja ja lankana villalanka, pistelty siis on 😄
Mutta mukava oli pitkästä aikaa tehdä ristipistoja, en ole ainakaan neljään vuoteen näitä tehnyt. 
Ja nälkähän tietysti kasvaa syödessä... 
Seuraavaksi tein valmiiksi tämän keskeneräisen söpön kortin. 
Nyt on työn alla kirjanmerkki, johon ei ole edes varsinaista ohjetta tallessa, mutta kuvittelen pystyväni laskemaan pistot kuvasta - sen yhden langan olen nyt kadottanut, mutta onneksi noita kirjontalankojakin siis löytyy. Enemmän kuin lääkäri määrää. 

Säätiedotukset on luettu televisiossa, kaikki siis tietävät minkälainen keli missäkin päin maata on. Totean siis vain enoani lainaten "pääasia, että ilmaa piisaa". 
(Ihan vaan muistutuksena, että kyllä sitä lunta oli vielä tähän aikaan viime vuonnakin. Ja toissa vuonna. Ettei tää nyt niin kovin kummallista oo. Kyllä noi tosta nopsaan sulaa pois. Viikon päästä näyttää varmaan jo ihan toisenlaiselta. Ja jos ei näytä, niin mitä sitten. Kun liikkuu varovasti, niin ei ees satu.) 

 8 kommenttia:

 1. Kiva, että oikea lääketaso alkaa löytyä!
  Nyt olisi tosiaan hyvä aika kaivaa ne ristipistelyt esiin... Minulla onkin vierähtänyt vuosi jos toinenkin tässä väliä, kun ei ole ollut tarpeeksi kirkkaita kelejä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan mukavalta, kun viimeinkin pysyy maailma paikallaan ja se näkyykin selkeänä - olen iloinen!
   Mulla oli myös monta vuotta, etten tehnyt ristipistotöitä, mutta nyt kun kaivelin ne esille ja olen tehnyt noita keskeneräisiä - pieniä - pois, niin on ollut tosi kiva tehdä niitä.

   Poista
 2. Hienoja ristipistotöitä! Pöllötyö tietty varsinkin! Ja hienoa, että on pystytty vähentämään lääkkeitä. Toivottavasti vointi pysyykin hyvänä. Noita seikkailevia paketteja tuntuu risteilevän ympäriinsä nykyään... Yhä harvempi tuntuu löytävän oikeaan osoitteeseen. Posti-Kusti ei ole enää entisensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Possu :)
   Toivotaan, ettei kesästä tulisi kauhean helteistä, niin Riesakin pysyisi paremmin kurissa eikä tarvitsisi ihan koko kesää istuksia sisällä.
   Yksi hai -kirja on nyt tullut perille ja nyt se pitäisi lähettää Pöllö -säärystimien kanssa Enklantiin.

   Poista
 3. Nykyään tuo reseptien uusiminen käy niin nopeaan että taitaa olla robotit asialla.Ennen muinoin kesti viikon jos ei ylikin että sai homman hoidettua.Parannusta siis joskin olen joskus ajatellut että onko ihan liukuhihnahommaa ? Lääkkeitä uusitaan ilman sen kummempaa kontrollia🙃.
  Hyvä välillä nollata noita käsityöjuttuja.Kun pitää paussia niin maistuu kaksin verroin paremmalta taas tuonnempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vähintään viikon verran sai ennen odottaa uutta reseptiä. Vai liekö lääkäreillä nykyään aamuisin työpäivän ensimmäinen tunti varattu reseptien uusimiselle. Tosin esim. meidän suht pienessä kunnassa jolla vielä on oma terveyskeskus, ei välttämättä ole paljon reseptien uusimisia, kun sotealue on laaja ja monen reseptit uusitaan sairaalassa, jos on hoitosuhde siellä.
   Eipä tuo omalääkäri terveyskeskuksessa kyllä tuon uusimispyynnön perään soitellut, mutta pääasia, että resepti on uusittu :D

   Ristipistoja on ollut nyt kiva tehdä, vuosien tauon jälkeen, ehkäpä saan nuo keskeneräiset tehtyä ja saan kesän aikana aloitettua uusia pistelyitä sitten ensi vuoden kesää odottamaan ;)

   Poista
 4. Hienoa, että balanssi on löytymässä 👍 Nuo katoavat tavarat on mystisiä ja niiden ilmiintyminen kun vähiten odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että tämä olisi nyt sopiva cocktail kesää ajatellen. Tai ainakin, että maailma pysyisi paikallaan ja näkö pysyisi selkeänä. En tietenkään Riesaa riesakseni muutenkaan halua, mutta jos mahdollisista kohtauksista (koputan puuta, ettei niitä tulis) pääsis sitten jonkun muun lääkkeen lisäyksellä - ilman em. sivuvaikutuksia.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)