09 huhtikuuta 2023

Ja se lankapaasto...

Hullua on helppo yllyttää ja minut on edelleenkin helppo saada mukaan melkein mihin vaan. Sana "ei" ei vaan kuulu sanavarastooni, vaikka sitä lukemaan opetellessa Äitirakkaan kanssa kovin jankattiinkin. Tosin ei sen merkitystä, sanaa ihan vain sanana, mutta se on toinen tarina se. 

Kyse oli siis lankapaastosta. Varsinainen lanka. Sitä kului yhden vauvanpeiton ja vauvan villatakin verran, n. 300 g. Huima määrä.
Samalla määrällä lankamäärä lisääntyi, kieroudella tietenkin. Tokmannilla oli langat tarjouksessa ja - oikeasti auton jarruvian takia en päässyt siellä käymään - ystävä auttoi hädässä ja haki ne ihanimmat värit ja toi kylään tullessaan eikä huolinut maksua. Vaihtokauppa. 
En siis ostanut lankaa paaston aikana, koska lankaa on ja on ja on ja on. Ja on vieläkin. 
Suklaan ja karkin syönnistäkin taisin pitää paastoa. No sen kyllä arvaatte mitä siinä kävi. Hui hai ja suklaata on syöty kaksin käsin. Varsinkin kun ruohomunat tuli kauppoihin. 
Synttäreitä on juhlittu, maailmaa parannettu viikon verran ja vieraatkin toi tavoistaan poiketen kahvileiväksi suolaisen sijaan makeat pääsiäismunkit. 

Että se siitä paastosta 😂😂

Mutta jos kerään irtopisteitä: kävin läpi kaikki ristipistotyöni, niin kuin jo aikaisemmin kerroin. Sain niistä kassillisen "poisheitettäviä", jotka vein kierrätyskeskukseen! Ottivat vastaan ilomielin, mieluummin sinne kuin roskikseen. 
Itse olen tehnyt keskeneräisiä töitä valmiiksi, jotta voin aloittaa taas uusia.
Ehtiikö perjantain hommat (vaikka olikin pyhä) vielä paaston piiriin? Ostettiin semmoinen huteran-tukeva hylly tuonne verannalle, koottiin se ja laitettiin sinne kaikki työkalut, siis ne IIIISOT ja pienet sähkötyökalut. Kauheesti omakotitalossa tarvii työkaluja, mä luulin, että saha ja vasara ja kirves riittää 😉😉
Samalla käytiin kenkäarkku läpi; käyttämättömät kengät kierrätykseen, ne joita ei enää käytetäkään kaatopaikalle ja vaihdettiin talvikengät kesäkenkiin. 

Kun ei se paasto nyt mennyt ihan suunnitelmien mukaan, niin pari keskeneräistä ristipistotyötä kuitenkin sain tehtyä valmiiksi.  

Muistakaa lukea!


Kenelle tämä pieni pupu mahtaa kuljettaa 
kirjeen seuraavaksi? 

Pöllö kun on pöllö, niin meinasi käydä hassusti. Unohdin hankkia syntymäpäiväkortin Äitirakkaalle. Sormet ristiin ja "anomus" Repolaiselle: olisiko hänellä VALMIINA jotain sopivaa korttia, semmoista.. semmoista.. vähän niin kuin satumetsän kaltaista korttia. Ja ihana Repolainen: hänen salaisesta kätköstään löytyi juuri sopiva kortti, johon hän pikaisesti vielä lisäsi Onnea -tekstin sisäpuolelle, vei postiin ja kortti ehti ajoissa Pöllönkulmalle. On juuri kuin Äidin satumetsä 💖💖

Ei olisi paremmin nappiin voinut osua tämä kortti. Kiitos Repolainen! 

Ja nyt loppuu tarina tällä kertaa tähän - on pistettävä töpinäksi ja ruvettava siivoushommiin, "Mursun anoppi" on tulossa käymään, mennään illalla Nuorisoseurantalolle katsomaan kylän Nuorisoseuran esittämää näytelmää, joka sopinee Pöllölle oikein hyvin. Toivottavasti sieltä löytyy jotain hyviä vinkkejä.... 


6 kommenttia:

 1. Kiitos Aiföynistä. Pehmustelapaset meni alakerran naapurin vaimolle, ihastui kerrassaan värisävyyn;) Hyvää ihan kaikkea! Aouuuuuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä - toivottavasti saat siitä muutakin kuin verkon painon.
   Ja hienoa, että lapasille löytyi käyttäjä; vietkö vielä jälkikäteen terveiset, että kun tulee pesuntarve, niin pesee ne käsin, ei koneessa.
   Kiiitooos :)

   Poista
 2. Meinasin kirjoittaa jotain muuta ensin, mutta sitten jäin ihmettelemään, mikä ihme on Aiföyni ?? ;D
  Ristipistot on niin suloisia, ihailen niitä aina. Haaveilen vielä joskus kaivelevani esiin oman vuosikausia keskeneräisenä olleen työni esiin ja jatkavani sitä.
  Repolaisen kortit ON ihania!
  Ihan hyvin paastosit, ja ihan sääntöjen mukaan, luulen ma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sartsa, IPhone :) Möin vanhan tarpeettoman puhelimeni Sujelle, kun hän sen huoli.
   Josta muuten tuli mieleen; olisinpa ottanut tuon tavaroiden vähentämisen mukaan paastoon, olen saanut menneellä viikolla vähennettyä = kierrätettyä kaikenlaista tavaraa. Viimeksi tänään äiti vei mennessään...hmmm... neljä eri tavaraa, jos kengät lasketaan yhdeksi tavaraksi :) Tosin toi tilalle yhden...
   Kesä on hyvää aikaa tehdä ristipistoja; neuleet ei suju kesäkuumalla kun kädet hikoaa.
   Repolaisen kortit on todella ihania ja varmasti hän saa tehdä mulle vielä lisääkin kortteja.. :)
   Katsotaan mitä mieltä Olifantti on mun paastosta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Olifantti - oli hauskaa, vaikka tapani mukaan taas lusmuilinkin 🙄😅

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)