02 marraskuuta 2022

Miksi marraskuussa murjottaisin

 Kuukausi vaihtui, lokakuu päättyi Pöllönkulmalle tyypilliseen tapaan eli ei kiikkustuolissa teetä juoden ja tv:tä kynttilän valossa katsellen. Tuli vieras nainen ja vei Mursun sunnuntai-iltana, Pöllöä ei mukaan huolineet. Toi kyllä takaisinkin, oli kiukkuinen kuin ampiainen (onko ampiaiset muuten oikeasti kiukkuisia ja jos on, niin miksi?), ja samalla iloinen: Mursu oli ryhtynyt hänelle otto-isoveljeksi. Kiitti lainasta ja lähti omansa luo. Ei se ihan vieras ollut ja luvan kanssa haki.

Eka marraskuuta oli maakunta-ajelupäivä. Pakattiin autoon roskia ja ajettiin jäteasemalle, joka olikin kiinni sinä päivänä! Ajettiin toisen kunnan jäteasemalle, että päästiin roskista eroon. Kuutio = kolme jätesäkkiä + yksi vanha kassillinen sekajätettä 30 euroa! Aika kallista, pienin veloitus kun on tuo kuutio. Säiliössä oli kuulemma sohvakalusto; sohva ja kaksi tuolia. Mursu epäili, että niistä on laskutettu 2-3 kuution mukaan. En missään nimessä hyväksy, mutta en toisaalta noilla hinnoilla ihmettelekään niitä teiden varsilta löytyviä sohvakalustoja - tori piste fi:llä kun ei ole vanhan kaluston pois kuljetusta uutta ostaessa.

Tänään oli laiska päivä, yhdet sukat pakkasin postiin laitettavaksi ja toisten kanssa riitelin, että sain pöllön mieleiseeni alkuun.

Huominen alkaa kampaajalla eli parturipsykologiaa, sitä on kaivattukin. Sieltä sitten oikealle omalle lääkärille ja voikos siitäkään olla hyvillään olematta: sairaalassa on saatu valmista ja uutta sitten viime käynnin ja uskon, että huomenna ainakin osa asioista nytkähtää eteenpäin.

Miniällä on huomenna syntymäpäivä❤️ ja "vanhalla" kirjeystävällä perjantaina. Ystävät tulevat sunnuntaina kylään ja Siskorakkaalla on syntymäpäivä Isänpäivänä.

Ötökkätutkijallakin on tässä kuussa syntymäpäivä ja vaikka emme juhliin pääsekään, videopuhelimella voimme ottaa yhteyden ja puhua "mummun kielellä" kaikki yhdessä ❤️

Postissa jossain päin Suomea on viikonloppuna tilaamani Pukka -joulukalenteri 😋 

Ja omia tontuntöitä olen aloitellut jo monta viikkoa sitten. Tontut tekee muuten joskus jekkujakin... 

Hei, kohtahan on joulukuu, menipä marraskuu nopeasti! 

6 kommenttia:

 1. Ei ampiaiset ole kiukkuisia. Ihmiset vain sohii niitä. Ei kait siinä muuta voi kuin tuikata piikillä, kun koko ajan läpsitään.
  Mukavasti sinulla juhlittavaa. Voihan sitä aina nostaa maljan kauempaakin. Ötökkätutkijalle onnittelut. Hyvä, että on jo ymmärtänyt, miten tärkeitä ötökät on.
  Minulla tunkee äly päästä ulos. Tänään on edessä älynystyrän poisto. Tikkaavat taas varmaan ja sitten pitää joskus mennä tikinpoistoon. Toivottavasti tikkaavat hyvin ettei heti vuoda. Saisi hiukan älyä jäädä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minustakaan ampiaiset ole kiukkuisia. Kun antaa niiden olla rauhassa, ei ne pistä. Kyllä ihmisetkin läpsii, jos niitä koko ajan huiskii ja sohii ja tönii. Että täytyy miettiä miltä se tuntuu, kun ei saa olla rauhassa.
   Mursu on ylpeä, kun olen tehnyt rauhan niin kaikkien ampiaisten että mehiläisten ja erityisesti hämähäkkien kanssa! Ja hämiksistä olen kyllä itsekin ylpeä. Niitä kammoksuin ennen kauheasti. Mutta silloin aikanaan kun ostettiin mökki, niin lupasin itselleni, että on pakko ruveta elämään sovussa niiden kanssa ja nyt varsinkin, kun ihan oikein asutaan täällä maalla, niin ei ole paljon vaihtoehtoja.
   Ötökkätutkijalle on Siskorakkaan kautta lähetetty synttärionnittelut, lupasi välittää perille. Ötökkätutkija oli eilen perehtynyt Youtuben kautta sieniin ja opettanut niitä äidilleenkin, siis Siskorakkalle. En tiedä mikä sieni oli ollut kyseessä, mutta joku sieni, joita on kaksi melkein saman näköistä ja toinen on syötävä ja toinen tooosi myrkyllinen. Tosi tarkkaan oli perehtynyt niihin, että kumpi onkaan syötävä ja kumpi myrkyllinen, nyt tietää.
   Uskon, että sulle jäi äly päähän, en epäile vähääkään, että olisivat laskeneet sitä pois.
   Minä kävin eilen parturissa ja tukka lähti. Lyhyt on, ei ihan kokonaan ajanut pois, mutta lyhyeksi kuitenkin.

   Poista
 2. Sohvan saa muuten vietyä melkein ilmaiseksi kun vaan jaksaa pistää se osiin. Puu, metalli yms. Meidän vanhat sohva meni muutossa veljenpojalle ja veljenpojan vanhat sohvat taas pistettiin osiin, Velipoika vei Pilleriin vanhat sohvan puu- ja metalliosat.

  Hyviä syntymäpäivien juhlistelua ja tsemppiä lääkäriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun vain pienii osiin, niin pääsee varmaan helpommalla. Me ei olla juurikaan Pillerissä käyty; vuosi sitten pari kertaa, enemmän täällä päin joko oman kunnan tai naapurikunnan jäteasemalla.
   Ja viimeiset sohvat onneksi saatiin myytyä Torilla, sitä edelliset ottivat mukaansa ne jotka toi ne uudet sohvat silloin kymmenen vuotta sitten :)

   Kiitos <3 - kerron terveiset eteenpäin.
   Lääkärissä sujui hyvin, toivottavasti lääkärin ohjeillakin pärjätään ja saadaan tuloksia aikaiseksi. Koetan huomenna saada päivityksen aikaiseksi ja kirjoittelen, mitä lääkäri jutteli.

   Poista
 3. Ampiasten luonteeseen ei kuulu kiukkuisuus mutta jos nyt häiritään niin siten olla kiukkuisia koko rahan, ja korot kans, edestä;)
  Ihanaisen positiivinen ote taas, arvostan Pöllön yksinkertaisia ratkaisuja, ottakaa opiksi ja kitiskää vähemmän;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ne pihalla pörrää, ampiaiset, ne mitään kiukuttele kun ei niitä häiritse.

   Tiedätkö; eilen kun ajeltiin kaupunkiin ja takaisin, ja tiistaina käytiin jäteasemalla, turhaan ensin toisessa kunnassa ja sitten mentiin toiseen kuntaan, huomasin sellaisenkin asian, että nyt kun puista on lehdet pudonneet, teiden varsilla puiden takaa näkee paljon sellaista mitä ei ole kesän aikana nähnytkään, eikä ole ehkä aikaisemminkaan huomannut. Paljon vanhoja hienoja mökkejä, keloja, latoja, jokia ja vaikka mitä.
   Siinä syy, miksi pdän syksystä ja marraskuusta.
   Ja toki lokakuu ja marraskuu on tärkeitä kuukausia, koska silloin on paljon tärkeiden ihmisten merkkipäiviä, niidenkin jotka eivät minun muistamisistani välitä.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)