21 marraskuuta 2022

Kyllä saa isollakin Pöllöllä olla

Joulukalenteri. Kyllä saa. 

Olifantin ja Laiskiaisen kalenterit on ei-ehkä-niinkään-salaisten tietojen mukaan pientä vailla valmiita, milläs mallilla on Possun joulukalenteri? Entäpä Saukkis? 

Ihan kaiken varalta kuitenkin tilasin itselleni tänäkin vuonna teejoulukalenterin. Pukka Days of Joy, 24 teepussi, yksi joka aamulle tai illalle joulua odotellessa. Tämmöisen: 

Kuva lainattu Googlesta

Suklaasyöpölle tietysti parhaiten maistuisi suklaapatukkakalenteri, mutta jos edes YRITTÄISI säästää suklaat niihin erityisiin herkkuhetkiin. 
Ja kun oikein reippaaksi ruvettiin, niin ostin toisenkin joulukalenterin, sen mistä viime vuonna jäin paitsi: 
                        
Kuva Googlesta

Elovenan puurokalenteri! Joka aamulle maustettu tai maustamaton annospikapuuro jouluun asti. Tiedossa siis terveellisiä aamupaloja ainakin 24 päivää, kunhan nyt joulukuuhun päästään. Olis jo joulukuu....
Ja on mulla tuossa vielä yks VALTAVA joulukalenteri ystäviltä, se ei edes mahtunut yhteen koriin, piti ottaa toinen kori kaveriksi.. :) 

Käytiin tänään kaupungissa ja vein muutaman paketin R-kioskille Postin toimipisteeseen. Olin maksanut ne etukäteen netissä ja tulostanut ja teipannut ohjeiden mukaan osoitelipukkeet. Kassalla oli nuori poika. 
- Hei! Mulla olis tässä muutama valmiiksi maksettu paketti, voinko mä jättää ne tähän vai...?
- Hei! Joo kyllä voit. 
*kassahlö lukee pakettien viivakoodit ja kolmannen kohdalla jatkaa keskustelua:*
- Meillä on kyllä tuolla seinässä sellanen reikä, mihin nää valmiiks maksetut paketit voi jättää.
- Okei, selvä. No mä oon käynyt täällä viimeks kun tää oli vielä ihan vaan Posti *ehkä vähän väkinäinen virnistys*
Palvelu oli kuitenkin ystävällistä, sain paketit matkaan ja sain niistä kuitit ja nyt vain toivon, että ystäväni Posti hoitaa osuutensa ajallaan. 

Käytiin myös marketissa. Katseltiin "hävikkihyllyä" ja todettiin, että ei ole mitään meitä varten, kiitos vaan. Mursu maitohyllylle, Pöllö etsimään näkkäriä. Ko. marketissakaan ei oltu pitkään aikaan käyty, joten oltiin vähän eri mieltä siitä, onko näkkärit tuolla vai tuolla. 
Ennen kuin ehdin lähteä liikkeelle, viereeni ilmestyi vähän vanhempi mies joka kysyi "eikö teille löytynyt siitä mitään". Hämmästyin hiukan, mutta vastasin sitten ystävällisesti, että ei tällä kertaa, vaikka siinä kaikenlaista onkin. Ja sitten sitä juttua alkoikin tulla. Yritin varmaan kolmeen kertaan lähteä etsimään sitä näkkileipää - pääsin aina askel kerrallaan eteenpäin, mutta setä oli kovasti juttutuulella ja kertoi, että Puuilosta saa hyvää näkkileipää, semmoista pyöreää ja sitä saa valkosipulin makuisenakin ja ja ja... Ja esitteli vielä miten hänellä ei ole ylhäällä kuin kaksi hammasta, mutta silti hän sitä näkkileipää syö, kun se on kahvin kanssa niin hyvää, ilman rasvaakin :) 
Tapaamiset ihmisten, tuntemattomienkin, kanssa on useinkin ihan mukavia, kun pitää oman mielensä avoimena ja positiivisena. Joskus saatat olla tapaamasi henkilön ainoa ihminen joka kuuntelee ja puhuu ja on ystävällinen hänelle. 

Kelaakin on vielä kehuttava, toimi niin kuin pitikin eikä tarvinut tehdä valitusta. Mursu kävi parisen kuukautta sitten ostamassa yhden Pöllön Riesa-lääkkeistä sillä aikaa kun fyssari vanutti ja venytti Pöllöä. Lääkkeelle oli tullut uusi vastaava, halvempi lääke ja ymmärtääkseni Kelan ohje on nykyään, että pitää vaihtaa halvempaan, että saa kelakorvauksen saa jo apteekissa, jos on siihen oikeutettu, paitsi jos reseptissä lukee "vaihtokielto". Minun reseptissä ei lukenut. Syystä että epilepsialääkkeitä EI saa vaihtaa. 
Mursu tiesi sen ja sanoi siitä apteekissa, mutta ämpyilivät vastaan joten eipä siinä muu auttanut kuin maksaa. Muutaman viikon päästä tein hakemuksen lääkekuluista ja Kela maksoi kiltisti liikaa veloitetun maksun takaisin, perusteluna "epilepsialääkkeitä ei saa vaihtaa". 
Toivottavasti tieto on nyt tavoittanut myös kaikki apteekit, vaikkakin minun resepteissä pitäisi nyt lukea ihan suomeksi tuo "vaihtokielto". 

Kaikki siis hyvin Pöllönkulmalla; Mökkitalkkari kävi harjaamassa rappuset puhtaaksi lumesta = kävi pullakahvilla, toi pullaa ja harjasi raput tullessaan. Lupasi hakea risut joku päivä, viimeistään ensi keväänä ;)
 


14 kommenttia:

 1. Vanuttaa, hauska sana! Olen ollut vähän laiska päivittelemään mut nyt ei vaan iske blogiin kirjoittaminen, tässä joku päivä kun saan vähän innostusta niin jatkuu;)
  Kaikkea hyvää ja kaunista, olet sen käytökselläsi ansainnut!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kieli - siis kielet - ja sanat on hauskoja. Niin kuin olen monta kertaa sanonut, Pikku Karhu on sen opiskellessaan tälle "yhdelle Helvetin Pöllöllekin" opettanut ;)
   Aina ei iske kirjoittaminen, kirjoittaa sitten siltä tuntuu.

   Poista
 2. Joskus posti on rajattoman nopea. Kalentereita on kiva avata. Puurokalenteria en saanut, mutta katselin, josko vain ostaisin annospuuropaketteja. Eikös se ajaisi saman asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annospuuropaketit ajaa saman asian, ihan melkein. Tuossa kalenterissa on muutamia sellaisia makuja, joita ei muuten ole myynnissä kuin tuossa kalenterissa. Joku papaija-jotain. Gluteenittomiakin on, niistä nyt niin perusta, mutta puuro kuin puuro :)
   Unohdin muuten sen Partiolaisten kalenterin. Sen luukkujen avaamisen saa aloittaa jo ensi sunnuntaina!

   Poista
 3. Minulla on Raitasukkajoulukalenteri, lankajoulukalenteri (tai pari…), teejoulukalenteri ja kohta ystävien kokoama kalenteri. Tietenkin myös Partiokalenteri. Joulukalenterit ovat kivoja. Ostin kalenterit serkun jo aikuisille lapsillekin 😄 T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukalenterit ON kivoja. Näin illalla kun valvoo ja katselee = kuuntelee tv:tä, neuloo tai lukee blogeja, vilkuilee koko ajan kelloa, että joko voisi avata uuden luukun Käsistään kätevien kalenterista :) Muut kyllä malttaa odottaa aamuun asti :D

   Poista
 4. Pöllöllä, isoilla ja pienillä, saa olla kalenteri, Aouuu, olen ulvonut. (vert. Ugh! olen puhunut;) Suosittelen Partio-kalenteria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis mullahan ON Partiokalenteri. Se toimitettiin kirjeitse kotiin, reipas partiolainen (krhm, mikä se on se aikuinen joka niitä partiolaisia ohjaa) soitti, että nyt se olis taas tulossa :)

   Partiokalenteri on meillä ollut siitä asti, kun Poika oli vuoden-pari partiossa - sen aikaa, että ehti vannoa sen partiovalan, huivikin on jossain. Partiolaisen ura loppui sanoihin "minähän en teltassa nuku" :D Sittemmin on kyllä nukkunut teltassa, että ei siitä mikään kermap.. ole tullut ;)

   Poista
 5. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fkingdomstv.vercel.app%2Fposts%2Fpolice-officer-adorable-conversation-with-with-a-tiny-baby-owl%2F%3Ffbclid%3DIwAR2wQCYJZFnZAbksL3uYTAVJCNR0g52EIJWIUrb1wZIOpFsgt_gPOl8j1v4&h=AT375SzFveeC6JjUX7hZSbmDsapamyaVQITxzlP9DNuz7xTckhPfN1_VZkUjmT8LevpPBrFvlDGPE3zUjjWfxIW1Mx6Hx2-4AuvGiTyFaYHZWciJvXTSEoWrdg7wl9DqpuyR&__tn__=%2CmH-R&c[0]=AT3W8lyTuTUpARV7pqDZTsdTqOEWFu3NOvPUqsay3dYyAUQEUz5A8od5AdTvej3LU0MQldk3QiUsiMZOvPoL-rKNgsAV0h0NWXgvv1fMfNHB7L8ZgFp8ShOZNowKjy_97hC-xzTfOpTOThQalTMT1jJZ2cbZRcBdetuIwwBqkE314kz384eCfrr77saxIY4GM6v1XNkF5DiU8Vr1qCkgqDoTaBuwcHMVpm5hty49NPc Pitkä linkki mutta sen arvoinen pöllö-juttu, kerrassaan ihunainen stoori!!<3

  VastaaPoista
 6. Mulla on ehkä kuvakalenteri jossain piilossa, sen etsiskelen tässä loppukuusta seinälle. Miehelle ostin karkkikalenterin mutta sehän joutui koirien suihin.
  Oon kanssa niitä, jotka jää juttusille kaikkien kanssa, jotka jutella tahtoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lauantaina käytiin kaupassa ja kauppias tarjosi pihalla joulupuuroa. Mursu meni sillä aikaa kauppaan kun minä jäin puurolle - ja juttelemaan ihanan mummon kanssa siinä puuronsyönnin ohessa :)

   Poista
 7. Mä haaveilin aluksi patukkakalenterista, mutta sitten hokasin tuon puurokalenterin… No kumpaakaan en ole saanut hankituksi. Oman kuvakalenterin teko on vaiheessa kun ”materiaalit” oli 69 laatikon joukossa….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna on uusi joulu ja uudet kalenterit. Ja joulun jälkeen myydään joulukalentereita hei puoleen hintaan - voi ostaa joka talvikuukaudelle oman kalenterin ja ta-daa: yhtäkkiä onkin kevät :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)