01 joulukuuta 2022

Jos iltaisin kuulet ikkunan takaa kilinää...

tai sänkysi alta mörinää, älä pelästy. 
Se on vain minun lähettämäni pieni tonttu, 
joka salaa katsoo, että sinulla on kaikki hyvin! 
Ja jos näet ikkunastasi loistavan kirkkaan tähden, 
se on sen taskulamppu, jonka se kiireissään hukkas.

Joulukuu on alkanut ja Pöllönkulmalla se on alkanut lumisissa merkeissä. Joulukalenterit avattiin tietenkin heti aamusta - ei sentään heti vuorokauden vaihduttua, kun menin nukkumaan marraskuun puolella. 
Ensimmäisenä avasin Käsistään Kätevien kalenterin ensimmäisen luukun, sillä se jännitti eniten.  Sieltä sain ihania tonttuserviettejä - juuri sopivasti tarpeeseen, kun viikonloppuna on tulossa vieraita! 
Ja huonomuistiselle muistilaput on AINA tarpeellisia ja heti otin käyttöön - ovat vielä suloisiakin kuin mitkä! 

Vielä 1,5 tuntia vuorokauden vaihtumiseen... ;) 


Aamupalaksi avaksi puurokalenterista ensimmäisen luukun. Gluteenitonta maustamatonta puuroa. Noh. Menihän se, kun laitoin siihen muutaman tipan Toffee-aromia. Puuro maistui siis oikeastaan toffeelle. 
                            


Ja kun vesi kerran oli jo keitetty, niin laitoin teenkin hautumaan. Kolme inkivääriä. Oikein hyvää. 

Mutta Olifantin joulukalenteri Tikusta asiaa -blogissa, se oli tänään vaikea. Mursunkin houkuttelin sitä ratkomaan, mutta emme löytäneet oikeaa vastausta vihjeistä huolimatta. Possu sen lopulta löysi.

Ja Pöllö, Pöllö se kehitteli ihan oman kalenterin, tuosta noin vaan, sattumalta. Katsotaan aukeaako siitä luukku joka päivä, vai kuinka sen käy.
Oli postinhakupäivä (haen postin aika harvakseltaan, kun ei sinne tule juuri muuta kuin mainoksia), kun odotin Mursun tilaamaa puntaria. Se on pieni ja söpö, se puntari, Mursu on vähän isompi. Laitan kuvan joku päivä, puntarista. 
Postilaatikolta tultuani sanoin hakevani lumikolat saunalta nyt, kun lunta on vielä sen verran vähän, että sinne voi Reinoilla kävellä. Kolat (pikkukola minulle ja isokola Mursulle) roikkuvat niille tarkoitetussa naulakossa. Otin ei-ehkä-niin-napakan otteen molemmista yhtä aikaa ja kuinkas sitten kävikään. Toinen kola otti ja putosi ja kolahti - se kai on kolan tehtävä? - siis työntöaisa kolahti OTSAAN! Aika napakasti. Tuli kuhmu. Kipeä kuhmu. Kuhmu on laskenut, mutta kohta johon kola kolahti, on pahuksen kipeä vieläkin. 

Mielenkiinnolla itsekin odotan, mitä tapahtuu Pöllönkulman joulukalenterissa huomenna. 

11 kommenttia:

 1. Pahuksen kola! On se kumma, kun tavarat villiintyy ennen joulua. Kait ne kuvittelee saavansa jotain lahjoja, kun teeskentelevät ahkeraa, printtaavat satakertaisesti pyydetyn määrän tai hyppäävät suoraan otsaan. Tuolla tavalla ei kyllä mitään lahjoja tule. Minäpä pidänkin nyt täällä puhuttelun kaikelle roinalle, mitä kotoa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta - kyllä on tavarat villiintyneet yks jos toinenkin näin joulun alla. On ollut pakko pitää puhuttelua, tai ainakin yrittää, mutta luulen, että ne on jotenkin alkaneet järjestäytyä. Siis järjestäytyä, ei järjestyä. Pahalaiset. Sitä mukaa kun yritän niitä laittaa järjestykseen, niin jo ovat toisessa paikassa aiheuttaneet epäjärjestystä. Hmph.

   Poista
 2. Mulla on tän päivän kaikki luukut avaamatta vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko jo päässyt ajan tasalle kalenterissa? Olifantin kalenterissa oot ainakin päässyt taas vauhtiin :), sä oot niin nopea kuin possut pienenä - ja mä oon tipahtanut kelkasta, kun oon myöhästynyt "lähdöstä"...

   Poista
 3. Parin vuoden päästä Metsänväen tietovisassa on kysymys - eräänä vuonna joululuukkuja avatessaan Pöllön päähän kolahti a) vodkakola, b) Kokkola vai c)lumikola? ;D Vastaan d)joku muu, mikä? koKO LAilla kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kun mietin, niin just tuossa järjestyksessä ne on kolahtaneet :D Silloin aikanaan kun käytiin "tyttöjen" kanssa bilettämässä, kolahti vodkakola, kymmenen vuotta sitten juhannuksena lähdettiin Mursun kanssa Kuhmoon ja löydettiin itsemme Kokkolasta - se kyllä kolahti, vaikka muistot on kadonneet, olen Mursun kertomien muistojen varassa. Ja nyt sitten kolahti se lumikola. Että kyllä koKO LAilla kaikki KOLAhtaa :D :D

   Poista
 4. Voihan kola. Toivottavasti kuhmu paranee pian ❤️

  Mä missasin koko Olifantin kalenterin aloituksen tai havahduin liian myöhään. Hämäläisellä kestää hiukan käynnistyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kuhmu on jo laskenut, mutta kipeä se on vieläkin. Hämäläinen sekin, kai?
   Hämäläisestä tuli mieleen Poika, jolle soitin eilen: oli tekemässä läksyjä illalla kymmenen jälkeen, oli jättänyt viime tippaan. Perinyt tuon "viime tipan" -tavan äidiltään. Perihämäläisiä ollaan, ei vienyt 10 vuotta pääkaupunkiseudulla Pojasta hämäläisyyttä, ei kolme vuotta Vaasassa eikä nyt viimeiset pari vuotta Pirkanmaallakaan. Hämäläinen mikä hämäläinen :)

   Hyvin oot saanut Olifantin kalenterista vauhdista kiinni!

   Poista
 5. Pöllönkulmalle Hyvää Itsenäisyyspäivää, vähän etukäteen jos en huomenna ole koneella! T:Sus'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Hyvää Itsenäisyyspäivää myös Sujelle täältä Pöllönkulmalta!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)