21 heinäkuuta 2022

Omalla kylällä parhaat mansikat

Pöllönkulmalla pakastettiin keskiviikkona mansikoita. Kauppareissulta kotiin tullessa käytiin ihan tuosta omalta kylältä hakemassa viiden kilon laatikko, kun tiedettiin ne makeiksi ja makoisiksi, oltiinhan ne jo reilu viikko sitten käyty testaamassa. Ja melkein parinkymmenen vuoden ajan jo aikaisemminkin. 

Tehtiin myös Luomuviljapihvejä. Me lisättiin taikinan joukkoon jauhelihaa ja paistettiin pihvit uunissa. Tuli hyviä. Luulen, että jauheliha teki sen, että meidän makuun kaipasivat vähän lisää makua; esim. sipuli olisi ollut hyvä. Nyt ensiavun antoi ihan vain aromisuola. 
Suosittelemme.

Ja olisiko Pöllö Pöllö, jos ei olisi pieniä kommelluksia :)
Tiistaiaamuna oli varattuna aika fysioterapeutille. Aikaa varatessa muistan selvästi, että sanottiin - kun kysyttiin - että onko mahdollista mennä paikkaan Y vai mieluummin paikkaan X ja sanoin, että paikkaan X, kun se on lähempänä, siis sanottiin, että soittavat kyllä sitten, jos se onkin jostain syystä siellä paikassa Y, niin sen voi perua. 
Sunnuntaina tuli tekstiviestimuistutus siitä ajasta, mutta ei tietoa paikasta. Menin tietenkin paikkaan X. Laitoin puhelimen äänettömälle, istuin odottelemaan ja selailemaan lehteä... Löysin mielenkiintoisen sivuja, jonka alusta otin kuvan ja jatkoin lukemista. Harmitti, kun joku oli repinyt jutusta sivuja pois, joten kaivoin puhelimen uudelleen esille, että otan kuvan lehden kannesta.
Kas, joku on soittanut. Vieras, mutta kuitenkin tutunoloinen numero... Soitin - fysioterapeutti.
- Sulla oli aika kello 9. Taidat olla paikassa X.
- Kyllä, täällä olen oven takana.
- Voi itkujen itku. Minä olen tänään täällä Y:ssä. Olisiko mitenkään mahdollista, että voisit tulla tänne vielä tänään?
- No tota... Mun täytyy kysyä Mursulta. Jos mä kuule soitan sille ja kysyn ja soitan sitten sulle takaisin, niin katsotaan, eihän täältä nyt niin pitkä matka ole. 
- Se olisi hienoa, tehdään niin.
Soitin Mursulle, kysyin onnistuuko ja kauanko meillä menee. Kyllähän se hänelle sopi; hieno keli eikä meillä ollut mitään tekemistä. Soitto siis takaisin fysioterapeutille.
- Hei, kuule, kyllä me voidaan sinne ajella, ei tässä mitään. Mihinkäs aikaan?
- Voi kun te ootte ihania, tosi hienoa! Käviskö parin tunnin päästä?
- Missä siellä onkaan terveysasema?
- No kun ajatte siitä suoraan ja tulee t-risteys niin käännytte sitten vasempaan, kyllä te löydätte.
- Hmm.... Se on kyllä tuttu paikka, tiedän missä on kirkko ja Kirkkolampi ja uimahalli ja linja-autoasema, mutta nyt en kyllä osaa terveysasemaa sijoittaa... No eiköhän se löydy, ja asuuhan niitä sukulaisia siellä, kysytään niiltä sitten.
- Sähän tunnet tän paremmin kuin minä :)

Niin me sitten ajeltiin sinne ja kun aikaa oli reilusti, harrastettiin taas maakuntamatkailua, tällä kertaa ihan uusissa maisemissa. Kyllä Suomen luonto on kaunis - sitä ei voi lakata ihailemasta! 

Tällainen seikkailu meillä taas tällä kertaa. Kotiinpäin lähtiessä taivas oli musta kuin mikä ja ukkonenkin jyrähteli pari kertaa. Matkalla satoi vettä mutta meillä kävi niin hyvä tuuri, että sade, mikä oli tulossa tänne meille päin, ei pysynyt matkassa vaan pääsimme kuivina kotipihalta sisälle :)

Fysioterapeutilla meni aikaa 1,5 tuntia. Suurimpia haasteita Pöllön elämässä on huono ryhti ja jumissa olevat hartiat ja niska - lähes 30 vuoden toimistotyö on jättänyt jälkensä ja taaksejäänyt melontaharrastus :( - sekä huono tasapaino. Tasapainoa erityisesti fyssari haluaisi nyt ruveta parantamaan, jotain tarttis tehdä. 

Tiesittekö muuten sellaisesta TV-kanavasta kuin KotiTV? Se näkyy arkipäivisin kaksi tuntia päivässä ja siellä on liikunta- ja muistikuntoutusta ja kulttuuria ja oppimista. Se on katsottavissa myös netissä www.kotitv.fi.  EI ollut maksettu mainos, sain vain vinkin tällaisesta :) 

Ai niin, se lehti. Se on Kodin Pellervo, numero 3 Maaliskuu 2020. Jos joku sattuisi ko. lehteen törmäämään.. Lehdessä on juttu paperin tekemisestä ja se kiinnostaa. 
Jos vaikka kirjaston poistoista - se terveyskeskuksen lehti oli meidän kirjastosta sinne viety...18 kommenttia:

 1. Pöllö seikkailee maaseutukunnissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseutumatkailu on parasta - sanoo hän joka odottaa matkaa hellehe...iin eli Siskorakkaan luo. Toivottavasti lämpötila laskee reippaasti lähtöpäivään mennessä 😊

   Poista
 2. Hellehee on meillä hellittämään päin. Miten lie maailmalla. Onneksi ilmankosteus säilyy. Pääsen hikoilemaan ihan paikallaan istuessa. Ei tarvitse ruveta liikuntaa harrastamaan. Pitääkin laittaa viestiä noiden matkojen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin näyttäisi helle helpottavan, yksi kuuma päivä on vielä ensi viikolla, mutta muuten näyttää kohtuulliselta.
   Eilinen päivä oli päivä oli kauhea 🤬
   Viestittelyt on hoidettu 👍😊

   Poista
 3. Lähiseutumatkailu on mukavaa. Tänä kesänä se on jäänyt vähän liian vähälle, sitä vain on nauttinut mökkeilystä ja yrittänyt toipua muutosta.

  Teillä siellä kylillä on hyvät mansikat. Useampana vuonna sieltäkin on haettu. Nyt otettiin mansikoita täältä kyliltä kahdesta eri paikasta Polkaa ja Honeyta. Molemmista paikoista marjat oli kalliimpia kuin, että olisin ostanut ne kaupungista, mikä sinällään tuntui vähän hassulta. Olenko oikeassa, että taisit olla täällä ” meidän” kulmilla fyssarissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Luulen, että voipi olla, että olen siellä teidän nurkilla piipahtanut. Saman järven rantamilla - vaikkei me ihan rannalla asutakaan, mutta tuossa vieressä se on kuitenkin 😊

   Poista
  2. Sama järvi, tosIn mökkimme on toisella puolella isoa tietä, pienemmällä järvellä 😁.

   Poista
  3. Ajeltiinkohan me teidän mökin ohi kun tuolla nyt käytiin - me kun jouduttiin reilu tunti aikaa kuluttamaan ja maaseutumatkailun parissa se kului, tietenkin. Eikä me tuota "suorinta" tietä sinnekään ajettu, vaan maisemareittiä, tietenkin 😄

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikö 😍 Kyseessä on Soiniemen kirjasto, Suomen pienin kirjasto, joka on tuossa maitolaiturilla ❤️

   Poista
  2. Siitä löytyy juttua netistä, ainakin Ylen sivuilta haulla "soiniemen kirjasto" 😊

   Poista
  3. Meillä on tuolla Kintauden kylällä puhelinkoppikirjasto ;-) Väitän, että se on vielä pienempi!!!

   Poista
  4. Kas näin: https://yle.fi/uutiset/3-5650890

   Poista
  5. Ihana ❤️ Veitte voiton 👍😄

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikös?
   Kasvaakohan se siitä isommaksi?

   Bloggeri - tyhmä - väitti tätä Possun kommenttia roskaksi 🤬 Onneksi kaikki kommentit tulee spostiin, bloggeri jäi kiinni valehtelusta.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)