12 heinäkuuta 2022

35 vuotta - ei ihan suotta

Heinäkuussa on paljon merkkipäiviä. Tapaamisen vuosipäiviä. Syntymäpäiviä. Nimipäiviä. Naistenviikkokin. 
Kaksi erityistä päivää. 
Tuoreemmasta en niin perusta ja vaikka en siitä todellisuudessa mitään muistakaan, se ei silti katoa "muistista". Päivä, jolloin tapasimme Riesan kanssa. Tänä vuonna 10-vuotispäivä. Leipoisinko kakun? Kenen kanssa söisin?

On parempikin syy leipoa kakku - 35-vuotishääpäivä 💗
17.7.1987

Ensimmäisestä tapaamisesta - "yäk, en ikinä enää halua nähdä tota jätkää" - tulee kuun lopussa kuluneeksi 38 vuotta. (Mähän olen siis jo vanha, vaikken sitä myönnäkään, älkää luulkokaan) 

Mursu ei ole kiusannut viime aikoina, normaalia enempää ;), mutta Riesa sen sijaan on. Pari iltaa sitten olimme pihalla keräämässä lupiineja, jotta saataisiin ne hävitettyä (jättipalsamien vuoro on myöhemmin...). Olin mielestäni sanonut ääneen "Ja nyt alkaa olla omaa kivaa" = kohtausta pukkaa, mutta enpä ollutkaan ehtinyt sanoa, olin vain jämähtänyt paikalleni lupiininippu sylissäni. Siinä sitten aikani taas seisoin, kunnes tolkku palasi ja pääsin sisälle ja nukkumaan. 

Meidän pihalla on ollut pajulinnun = uunilinnun pesä. Ihmettelin jo kerran aikaisemmin kun maasta ihan vierestä lennähti lintu pihlajaan, hävisi näkyvistä huis vaan. Sitten kävelin samaa saunapolkua toisen kerran, raparperia hakemaan ja taas kävi sama pölähdys. Mitä ihmettä.. jotain tässä täytyy olla, jonkun linnun pesä. Varovaista silmäilyä - kyllä, maassa on pieni pesä, sellainen "pizzauunin" näköinen. 
Siinä vaiheessa en vielä tiennyt mikä lintu se on, mutta google kertoo ja kun pyysin Mursunkin sitä katsomaan; ei vain ehtinyt kun portaille asti, kun pihlajan oksilla oli ainakin kolme lintua ja Mursu tunnisti ne pajulinnuiksi. Ja kun lauluaankin sitten kuuntelin, niin kyllä ne tutuilta kuulostivat :D 
Mutta :( Sitten tuli kolme hirvittävää rankkasadetta, jotka pieksivät sen pienen pesän ihan liiskaksi. Ei jäänyt mitään jäljelle. Onneksi siellä ei näyttänyt olleen enää munia, vaan olivat ehtineet saada poikaset turvaan - jos siellä enää uusia munia olikaan, oliko ollut vain yhdet munat siinä pesässä, tiedä häntä. 

Sus' !! Pyydän nyt ihan näin julkisesti anteeksi, kun en ole mitään kirjoittanut, en edes kiittänyt, kiittämätön, saamastani lahjasta. Anteeksi!      JA ISO KIITOS! 
Saimme siis Mursun kanssa jo keväällä Sujelta paketin, minulle Sus' lähetti kaksi kirjaa: 

Aksu ja kattojen kuningas ja Atuk ja susi

Aksu ja kattojen kuningas on hauska sarjakuva Aksu-kissasta ja hänen ystävistään. Kolmesta pienestä tarinasta koostuvassa sarjakuvassa leikitään tunnistusleikkiä, opetellaan uimaan ankan, rouva Kvaakin, avustuksella ja yritetään hankkia nukkumapaikkaa täyteen buukatulta muurilta.
Oikea hyvän tuulen kirja, jonka laitan varmaan eteenpäin Pojalle, tai ainakin annan hänen lukea sen :)
Atuk ja susi sen sijaan sai oikeastaan surulliseksi - ja tällaisen hömpän pöllön vähän pyyhkimään silmäkulmiaankin.
Kirja on tarina eskimopojasta, Atukista, jonka koiran susi tappaa ja Atuk odottaa vuosia, jotta voi kostaa sudelle riistämällä sen hengen. Surmatyö ei kuitenkaan tee poikaa onnelliseksi vaan Atuk oppii, että rakkaus on vihaa voimakkaampi.Kesän mittaan on postilaatikosta löytynyt postikortteja - kiitos! On kiva saada postia, muutakin kuin mainoksia ja "virallista" postia.  


Nyt on pistettävä pillit pussiin, kirjan kannet kiinni eli tämä viisas kone kiinni. Johdot pois seinästä ja kaikkea sellaista. Ulkona rytisee ja naapurissa on jo kuulemma käynyt melkoinen rytinä, on varmaan tulossa tänne meille päin. Tänne jos se tulee, ei ehkä ihan heti tuosta järven yli pois pääsekään, joten saamme sitten nauttia kunnon ukkosesta koko yön. 
Saa nähdä, pääseekö vieraat huomenna kylään, onko tiet auki vai puut teillä pötköllään :) 

17 kommenttia:

 1. Onnea hääpäivästä! Upea suoritus, vaikka kuulostattekin sopuisalta parilta <3 Meillä on vielä 9 vuotta että saadaan kokoon sama määrä. Just yöllä (sitä ukkosta ootellessani) mietin, että kun se "parinvalinta" pitäis tehdä niin tarkasti että olis sitten hyvä puoliso, ja mie en kyllä valinnu mitään. Se vaan tuli ja vei.

  Ukkosta tosiaan ennustettiin aamuyhdestätoista seuraavan yön kolmeen, ja pihaustakaan ei kuulunut. Seurasin yölläkin salamatutkaa, mutta jännästi se ukkosalue jakaantui kahtia ja meni etelän ja pohjoisen kautta ohi. Vähän satoi vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH 🤗
   Meilläkin vaan kävi niin, että..No ensin en edes uskonut, että tuo voisi olla minusta kiinnostunut - sitten kun itsekin olin suostunut tapaamaan 🤭

   Täälläkään sitten kai mitään ukkosta ollut, ei me ainakaan nukkumaanmenon jälkeen mitään kuultu.

   Poista
 2. Isot onnittelut hääpäivän johdosta! Riesan kanssa tapaamisesta en onnittele, mutta toivon sinulle kestävyyttä sen kanssa. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ystävä 🤗 - niin onnitteluista 💞, kuin kestävyyden toivottelusta Riesan kanssa.

   Poista
 3. Lämpimät Onnittelut... aika samoissa mennään, meillä tuli viime kesänä samainen luku "Tahdon-vuosia" Ukko-kullan kanssa. Sietokykyä Riesan kanssa myötä- ja vastamäessä myös... antaisi enemmän niitä myötämäkiä... Kaikkea hyvää kesään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repolainen 🤗
   Mursu on pitänyt lupauksensa myötä- ja vastamäessä rinnalla kulkemista ja on luvannut jatkaa sitä Riesasta huolimatta 😊

   Poista
 4. Paljon onnea yhteisistä vuosista ja paljon lisää niitä yhteisiä. Pitkäikäiset suhteet ovat aina ihania.
  Riesan tapaamisesta en kyllä onnittele. Mutta pärjäämisestäsi hatunnosto. On hienoa, että puhut asiasta. Auttaa varmaan muita vaikeuksissa ponnistelevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu 🤗

   Riesa on viheliäinen, mutta sen kanssa pärjää, kun on mukana joku joka ei pelkää sitä ja on tukena silloin kun itse on "kuutamolla" 😝

   Poista
 5. Onnea!! Siis hääpäivästä! ja tapaamispäivästä, heh, tuo yök kommentti oli hieno ;DD Aksun ajattelinkin poikasi käsiin jossain vaiheessa päätyvän, japanistahan tuo kai on kotoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus' 🤗
   Tapaamispäivä on jäänyt kirkkaana mieleen: itse olin silloin vielä kiltti maalaistyttö - siis olenhan sitä toki vieläkin - ja Mursu (ei se Haminalainen, mun Mursu oli ollut koulussa Kotkassa...) oikea Kaupunkilainen 🤭😝

   Poista
  2. Mursuläppiä: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008951775.html
   Pääset vääntämään huolella, heh... ;D

   Poista
  3. Mursu on ihan paras ❤️
   Se mikä mua harmittaa, tää pääsi Hamina Tattooseen ja mä en, vaikka niin halusin😉😉😊

   Poista
 6. Onnittelut 35-vuotis hääpäivän johdosta! Upea saavutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Possu 🤗
   Sovittiin, että kokeillaan josko vielä toiset 35 vuotta tässä toisiamme töllisteltäis ;)

   Poista
 7. Onnittelut 35 vuodesta ja hyviä uusi vuosia myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen 🤗
   Hyvin tämä alkaa, kun pidetään kumpikin viikko omaa lomaa 😊 Mursu isä-poika aikaa pohjoisessa ja kun tulevat kotiin niin minä äitin kanssa äiti-sisko aikaa 😊 Toivottavasti Briteissä vähän jäähtyy siihen mennessä (4 vkoa aikaa)

   Poista
  2. Mukavaa reissua! Minäkin haaveilen syksylle Lontoon reissua.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)