25 heinäkuuta 2022

Millainen mies herättää katsomaan urheilua?

Viimeiset kaksi viikkoa seurattiin lähes jokaisessa mediassa yleisurheilun maailmanmestaruuskisoja. Eikä siinä mitään, ne ovat mukavaa katsottavaa, vielä mukavampaa tietenkin olisi jos suomalaisetkin pärjäisivät, mutta paremman puutteessa nautin upeista suorituksista, ennätyksistä, muiden ilosta ja onnesta. 
Aina aurinkoinen, Ruotsin Daniel Ståhl ei onnistunut tällä kertaa niin kuin oli itsekin odottanut; mummille Turkuun varmaan lähti terveiset kuitenkin ja mummi odottaa Danielia pelaamaan kanssa Kimbleä 💕 
Mutta. Millainen mies siis herättää vaimonsa aamulla, kun viimeisen kisapäivän kooste lähetetään Suomen televisiosta? Sitä ennen hän on tehnyt aamupalaleivät valmiiksi, kääntänyt tv:n varmasti sellaiselle kanavalle, ettei sieltä näy urheilutuloksia.
Mies, joka tietää, että ainoa urheilulaji, jota vaimo kansainvälisisissä kisoissa ihan oikeesti oikeesti haluaa katsoa on miesten seiväshyppy.
Arman Duplantis. Nuori poika, kuin ihmepoika. Eikä Arman pettänyt tänä aamunakaan - upeita hyppyjä, jotka päättyivät uuteen maailmanennätykseen. 

Kuva;https://fi.wikipedia.org/wiki/Armand_Duplantis Suomi-Ruotsi maaottelu 2019

Ai mitä? Minäkö fanittaisin urheilijoita? Pois se minusta, laiskamato, sohvaa selässä pitävä tv:n töllöttäjä. Arman ja Kalle vain. 

Jättipalsamia yritettiin hävittää sunnuntaina meidän tontilta. On pahalainen sekin päässyt leviämään. Tiedetäänpä ainakin mitä tehdään ensi kesänäkin. Sitä oli nimittäin niin paljon, että sen juuriltaan repiminen ei ollut vaihtoehto, vaan oli niitettävä. 

 

15 kommenttia:

 1. - Armaani, Tupla-Anttisi on teeveessä, tein leipiä ja PIKAkahvikupillisen!!!, sanoi Mursu Pö-Lölle heti aamusta. Ihunaa!! <3
  Hell's Owl must be very exited about becoming trip to loontoonkieltä puhumaan sukulaislapsikansalaisille. Pärjääkös niille kielillä puhumisessa?
  Kaikkea hyvää ja kaunista, Aouuuuuuuuuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitäisi pärjätä - ainakin jos mummo ja täti puhuu kielillä 😉 Pitää kaikkien taas vaan rohkaistua puhumaan.
   Isosiskon ollessa 4-5 -vuotias, hän toimi tulkkina meidän ja isän välillä, kun isältään ei suomen kieli taittunut 😊

   Poista
  2. Tunnustan, en katsonut ensimmäistäkään mömmöm-lähetystä.

   Poista
  3. Miten voit vastustaa Armania 😉☺️
   Vaikka onhan sillä kyllä äärettömän kaunis tyttöystävä, että ei meille ikääntyville (joiksi meitä kuulemma nykyään sanotaan 😭) jää enää muuta kuin se katsomisen ilo 😍

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Meni jo 😄
   Mutta kohta alkaa uudet, parin viikon päästä EM-kisat. Ja kuukauden päästä Suomi - Ruotsi maaottelu.

   Poista
  2. Kuulkaas nuyt, pitäähän suomalaisia URHEILIJOITA kannustaa

   Poista
  3. Juu, kyllä minä katson, nauran vain tuon Possun asenteelle ja ajoitukselle, hulvaton heitto ;D

   Poista
 3. Jättipalsami häviää muutamassa vuodessa, kun malttaa kerätä siemenkodat. Saimem sen äitini kanssa mökiltä pois kolmessa vuodessa kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että meilläkin työ tuo tuloksen, se intoutui nyt kasvamaan kun maa syksyllä tuosta kohtaa rikottiin puun kaadon seurauksena ; oli "pehmeä alusta" mihin siemenet juurtui. Aiemmin vanhaa maata jossa kova pinta ja kasvoi kaikkea muuta = ei ollut sijaa palsamille.
   Lupiinien hävitystyö alkaa olla loppusuoralla tuolla samalla kolmen vuoden tuhoamisurakalla.
   Onneksi (koputan puuta) meillä ei ole listalla olevaa kurtturuusua 😳

   Poista
  2. Ne tosiaan vanhatkin siemenet "herää" kun maata käännellään, siksi niitä saattaa ilmestyä vuosien tauon jälkeenkin. Mie suoritin palsamitarkastuksia monta vuotta, nyt en oo enää tonne pusikkoon ängenny. Sen jättiputken hävitys oli kans aika hitonmoinen homma, ku se on niin myrkyllinen. Niittokaasutkin pyörryttää.
   Ja Possua mukaellen - onko jotku kisat? Luin kyllä jostain sitaatin, että joku oli ihmetelllyt jossain onko juoksijamiehillä shortsien alla mitään, kun varustukset heiluu "ku tomaattipussi". Melkein jo alkoi kiinnostaa minuakin, mutta ei ihan :D

   Poista
  3. Meillä on kai vain yksi järisyttävän suuri jättiputki, joka pitäisi hävittää, se on suorastaan pelottavan näköinen tuolla takapihalla.

   Kieltämättä; juoksijamiehissä oli muutamia joiden suoritukset meinasi mennä sivu suun kun siinä kovassa vauhdissa.. Noh, vastaavasti kyllä naisten pienen pienistä housuista näki, ettei niiden alla kyllä varmasti ollut mitään, urheiluhousut oli niin pienet.
   Mutta, pääsääntöisesti kyllä katselin ihan vain urheilusuorituksia :) Pahaa teki, kun mm. naisten aitajuoksuissa oli hurjan näköisiä kaatumisia ja usean juoksijan matka katkesi kaatumiseen.

   Poista
 4. Urheilu poistui elämästäni lähes kokonaan lasteni isän myötä. Yhteiselon aikana kyllä kovastikin katsottiin. Nyt rajoittuu jääkiekkoon ja siinäkin vain Suomen kultamitalikisat, ei edes niitä edeltäviä karsintoja.
  Kyllä se jättipalsami katoaa. Meidän pihan reunoilla oli pari vuotta sitten silkkaa jättipalsamia, jota ohikulkiessani kitkin muutaman sillointällöin. Sitten joku tarmonpesä rupesi sitä tosissaan poistamaan ja nyt paikalla on saniaismetsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkiekosta samoin katson Suomen loppuottelut, jos on toivoa, mutta muuten saa olla. Tulokset vain katson, että kannattaako edes varautua vai onko toivo menetetty. Muita joukkuepelejä en katso.
   Lasketaanko biljardi urheiluksi? Siitä kiinnostuin viime talvena, harmi vain kun sitä näkee pelkällä yle-verolla kovin vähän.
   Yleisurheilu on jees, talviurheilu on nykyään pelkkää selittelyä.

   Mutta hei, nyt on pakko elvistellä: olenhan mäkin MAAILMANMESTARI 🥇
   Vuonna kivi ja nakki osallistuin joukkueeni kanssa mölkyn MM-kisoihin ja meidän joukkue voitti parhaan kisa-asun palkinnon! ☺️😊☺️😊

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)