02 toukokuuta 2021

Äidin varoituksia kannattaa uskoa!

Mutta yhden asian Äiti unohti opettaa - se piti oppia kantapään kautta. Äiti ei muistanut neuvoa, että toiseksi viimeisen juustosiivun syöminen voi aiheuttaa sen, että joutuu ostamaan kaksi uutta kokonaista juustopakettia. Eikä siinä mitään, mutta kun en tavallisesti edes syö juustoa. Nyt sitten menin ja tein tuon kauhean erehdyksen. 

No ei se mitään, onneksi tänään oli taas hieno päivä lähteä kauppaan, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli upea katsella miten kevät etenee. Joko lehmät on laskettu laitumelle? Ei näkynyt vielä. Mutta lintuja näkyi. Eniten näkyi hurhia. Ja joutsenia. 


Tämän olen halunnut näyttää teille jo pitkään. Emme oikein tiedä mikä rakennus tuo on, mutta se kiehtoo meitä. Katolla - katsokaapa sen kuviota - on kaksi savupiippua. Rakennuksen toisessa päässä on tuplaovet ja niiden yläpuolella ikkuna. 
Vastaavia kiehtovia rakennuksia ja paikkoja täällä päin on paljon.

Mutta tuohon otsikkoon!
Ennen kuin lähdimme liikkeelle, Äitirakas lähetti kuvan ja varoitusviestin. Ja se olikin hyvä, sillä näitä oli matkan varrella paljon."Talvikeli vaanii autoilijoita!"

Niinpä! Siellä ne ovat ojien pohjalla, varokaa! Noista ei koskaan tiedä milloin ne hyökkäävät varsinkin jo kesärenkaat vaihtaneiden eteen. 
Näitä me aika paljon, mutta sitten me nähtiin myös sellaisia, jotka oli "kiertyneet kerälle", kuin nukkumaan - en usko ollenkaan, että olisivat olleet unessa. Ja sitten oli pieniä, varmaan lapsia, joita opetettiin pelottelemaan autoilijoita. Tai polkupyöräilijöitä. 
Jotta olkaa erityisen varovaisia seuraavat viikot. Sitten kun ilmat lämpenee ja tulee kun kevät- ja kesäkelit, voimme ottaa vähän rennommin noiden talvikelien suhteen, ainakin täällä etelämmässä. 


7 kommenttia:

 1. Meillä on jo lopettanut vaanimisen, mutta nythän on luvassa uusia lumia, jos säätieteilijöihin kannattaa uskoa. Minua jäi vaivaamaan, että miksi piti kaksi juustoa ostaa. Ei muuten, mutta jotta osaisin varoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh.. totta puhuakseni siinä kävi niin, että kun juustoa oli jäljellä enää niin vähän, niin tein kaupat: yksi siivu - yksi paketti. Kaupassa yksi paketti yhtäkkiä muuttuikin kahdeksi. Mua on helppo uunottaa ;)

   Poista
 2. Tuollaisia mysteerimökkejä tosiaan on maaseudulla, mielikuvitusta kiehtovia. Joku paja tuokin varmaan on ollut. Ihan kuin olisi junaradan stoppari siinä vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkkaan katsoa tuota kuvaa, että mistä löysit junaradan stopparin - täällä seuduin kun ei junaratoja ole ollut. Mutta löysin kuin löysinkin sen mitä tarkoitit. Kuvasta en osaa sanoa mikä se voisi olla, mutta yritän muistaa katsoa sitä uudestaan ja tarkemmin, kun seuraavan kerran tuosta ohi ajetaan.

   Poista
 3. Juustoasia jäi täälläkin epäselväksi.. Vaanijat alkaa olla väjissä, pihassakaan ei ole enää kui pieni lämpäre ja sekin hävinnee huomiseksi. Oi auvoa, Sus' nauttii kesästä kun tulee vanhaksi, luita lämmittää au mukavasti. Tämän päivän oma postaus muuten kähti siitä kun vastasin johonkin sun kommenttii jotain kanavapujottelusta ja ensi kirjoitin sen että kanapujottelu, hih, hauskan stoorin sain siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repulle jo juustoasian selvitinkin, pöllön elämässä kun sattuu kaikenlaista.
   Ensi viikolle on jo luvattu esimakua kesästä, +20 lämmintä!

   Poista
 4. Äidit tietää, aina.

  Viime päivien helteet on varmaan karkoittaneet viimeisetkin vaanijat.

  Mukavaa alkavaa kesää pöllölle!

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)