17 toukokuuta 2021

Hakasnaulain, jiirisirkkeli, suorakulma

Kakskakkosta ja kakkosnelosta - tai jotain sinne päin. Puuta kuitenkin ja kummallisia työkaluja. Ainoa tuttu työkalu oli 5 metrin mitta ja lyijykynä.  Mutta nyt osaan mitan lisäksi lisäksi käyttää suorakulmaa ja jiirisirkkeliä. Jiirisirkkelin käytön jäljiltä kaikki kymmenen sormea on edelleen tallella, sormenpäitä ja kynsiä myöten. Hakasnaulaimen käyttöä pitää vielä harjoitella: sitä on hyvä osata käyttää, jos vaikka jiirisirkkelin kanssa käy vahinko. Voi sitten "nitoa" sormet hakasnaulaimella nippuun siksi aikaa kunnes pääsee sairaalaan..
Hakasnaulainta voi käyttää myös tuulikellon tekemiseen, jos jiirisirkkelin kanssa käy vahinko ja ne sormet napsahtaa irti.
MUTTA. Juuri sitä varten molempia työkaluja pitää opetella käyttämään jonkun sellaisen kanssa, joka osaa jo käyttää niitä - kuten AM. Ja jolla on kärsivällisyyttä opettaa. 

Työn alla on ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelo. On oikeasti ollut kivaa opetella käyttämään uusia laitteita, vaikka enhän mä pöllö niitä yksistäni saa käyttääkään. Sen kertoo jo se, että mä en saanut viivottimella vedettyä suoraa viivaa. Mutta ei se aina onnistu.Kesä on tullut ihan oikeasti. Viikko sitten tuossa kohta näytti vielä tuolta. Olisi ollut hyvä keli ja hyvää aikaa tehdä pihatöitä, mutta olin yksin kotona, enkä ollut varma kantaako jalat. Sen verran koikkelehdin pihalla, että vaihdoin kynttilälyhdyn tilalla py- siis pöllön. Isompi pöllö ei tuohon lyhtyyn mahtunut. Isosilmäpöllön silmät ei syty illalla, ei muistaakseni kumpikaan.

Nyt on satanut vettä ja paistanut aurinkoa, vuorotellen, niin paljon, että kaikkialla on vihreätä. On ihanaa katsella ikkunasta ulos, kun näkee vihreitä koivuja ja sinistä taivasta sieltä täältä oksien välistä. Ellei satu satamaan. Eilen satoi ensin aivan kaatamalla, sitten tuli rakeita ja hetken päästä vielä kunnon ukonilma. Ai että nautin, kun oli pitkästä aikaa KUNNON ukkonen. 

Huomenna päästään rokotettavaksi. Nyt ymmärrän sinua Äitirakas, joka välillä hermostut erinäisiin nettisovelluksiin. AM:ltä meni hermo ensin, sitten minulta. Onneksi ajanvaraus onnistui niinkin, että soitin terveyskeskuksen takaisinsoittopalveluun ja kun sieltä sitten soittivat takaisin, sain varattua ajan meille molemmille, kun kuulutaan samaan rokotusryhmään ja kun sanoin, etten pääse täältä perämettästä ittekseni; tarvitsisin kuskin ja eikös sen vois rokottaa samalla. Ystävällistä palvelua jälleen kerran. Ajat on viiden minuutin välein ja kakkosajatkin on jo varattu. 

Plussaa on sekin, että kylppäriremontit on aloitettu. Kolme asuntoa, kylppäriremontit + wc:n + keittiön putkiremontit. Kesto n. 2 kk. Ja sitten jatkuu muiden asuntojen putkiremonteilla.

Nyt lopetan tältä erää, huip huip huip, päässä huippaa :)  Pahoittelen kirjoitusvirheitä, nyt ei pysty oikolukemaan.7 kommenttia:

 1. Pöllö oikaisee itsensä ja huilaa, myö muut lujemma tarkalla silmällä enkä ainakiaan minä niitä enää bongannut. Pihapöllön silmien kyllä pitäisi loistaa, valokennot vaihtoon!!
  Muksaa kesää, ensimmäinen maalaiskesä eikös se niin ole? Hmmm, no sinne päin ainakin;D

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että intoa löytyy kaiken uuden opetteluun. Minulla on joku virus, joka estää kaikesta vanhastakin innostumisen, saati uuden aloittamisen. Olen vain blääh. Olisko se mikrosiru, joka rokotuksessa laitettiin. Toivottavasti te saitte aktiivisen sirun. Vihreä on kaunista keväällä ja sateen ropina viihdyttävää. Pitäisi Koirapoika herättää aamulenkille sateeseen.

  VastaaPoista
 3. Jiiri. Se oli sana, jota etsin tässä pari päivää sitten, kun tytär nikkaroi käärmeensä terraarioon uutta kantta. En löytänyt. Tyttö kyllä oli osannut sahata jiiriin vaikkei sekään tiennyt sanaa.
  Nyt on kyllä ihanaa vaalean kirkkaan vihreää joka paikassa <3

  VastaaPoista
 4. Pöllönkolossa on oltu ahkerina ja toteutettu vanhaa viisautta ”Tekemällä oppii”.

  Kesä on tullut kohisten. Nyt pitää ihailla vihreän eri sävyjä ennen kuin vihreys muuttuu tasaiseksi massaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii vaan lukemalla oppii väistelemään sitä tekemistä;D

   Poista
 5. Löysinpä mukavan blogin. Jatkan lukemista..:)

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)