31 tammikuuta 2021

Se sanoi PIIP

Eilisen lumikolailun jäljiltä vilutti koko illan (työnteko yllätti?) ja päätin vielä myöhään keittää teetä, josko se auttaisi kun tee lämmittää sisäpuolelta. Löydettiin aikanaan vedenkeitin, jossa voi valita kuinka kuumaa vettä keittää ja kun Poika on nyt opettanut teen juonnin salojakin; muutakin kuin Liptonin keltaista, joka on kyllä ihan hyvää. 

"Vihreää" vettä taisin keittää myöhään, jotain alle sata-asteista. Kuului piip, kun se oli valmista. Kuului piip, kun laitoin pannun takaisin alustalleen. Kaikki hyvin. 
Komea Thor taisteli televisiossa kuninkuudesta - tai jotain sellaista - ja tee lämmitti sisuskaluja. Tuli jo hikikin. 
Ja taas kuului PIIP.  Mitäs kummaa? Noh, Pietari se varmaan keitti teevettä itselleen. Kun ei lieskoja mistään lyönyt eikä sen ihmeempää, annettiin olla.

Vaan aamulla totuus sitten selvisi. Minkäänlainen napinpainallus ei auttanut. Ei syttynyt minkään värinen valo mihinkään eikä kuumentunut vesi. 

AAMUKAHVI! Missä on kattila? Se pieni - eihän me nyt kahvivettä kolmen litran kattilassa keitetä (sanoi AM, minä olisin keittänyt ja varmaan polttanut sen pohjaan...) Niin, kun meillä siis juodaan pikakahvia.  
Että vedenkeittämiseksi meni heti aamusta, mutta onneksi saatiin kahvia.

Päästiin taas lumitöihin ja auton puhdistukseen. Käytiin ostamassa uusi vedenkeitin. Onneksi kaupasta löytyi samanlainen keitin kuin vanhakin, nyt on taas maailma mallillaan ja ensimmäiset mukilliset kahvia on jo juotu. 
Onneksi on kaupat sunnuntaisin auki, että saatiin uusi keitin 😉 - kahvimaitoakin nimittäin piti ostaa. Ja uuden keittimen kunniaksi ostettiin tietenkin kääretorttu. 

Mikähän seuraavaksi hajoaa 😟 Mitä on television ja vedenkeittimen välissä?  


(c)HPöllö

Tonttuja Urajärven Kartanolta. 


12 kommenttia:

 1. Piip! Kuinka se siis hajosi? Piippasi vain ja laukesi? piip piip piip.....Piipittääkö Pöllölässä useinkin? Kauppojen aukiolo on hyvä juttu, muutaman kerran olen ollut yöllä hereillä ja on alkanut tehdä jotain mieli ja sitten ihuna muistaminen - nehän on auki yölläkin!! lähin on parin kilsan päässä, siis 24h kauppa, saa namia lapsi kun karkituttaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vedenkeittimessä on sellainen matala jalustin, johon se sähköjohto tulee. Kun pannun laittaa siihen, se sanoo piip, kun vesi on haluamasi lämpöistä (60-70-80-90-100) se piippaa. Ja kaadettuasi vettä mukiin/kuppiin ja laitat kannun takaisin jalustalle, se piippaa.
   Meillä ei vedenkeitintä käytetä salaa 😁😁
   Ja nyt se vanha vain lakkasi toimimasta. Ilmoitti siitäkin piippamalla, viksu vekotin.

   Poista
 2. Meillä on ihan samanlainen piippari. Tässä viime viikolla ei kuulunut piip-ääntä ja syynä oli joku mikroskooppisen pieni muru pohjassa. Mies puhalsi murun pois ja johan taas piippas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli pitänyt kummallista "varoitusääntä" jo pidempään, semmoista rahinaa. Ja se viimeinen piippaus ilman, että kukaan enää koski siihen.

   Poista
 3. Onneksi saitte hankittua uuden, niin näppärä vekotin se on! Meilläkin on ollut jo muutaman vuoden ja 80 asteista vettä tehdään isännälle vihreään teehen. Minulle sitten 100 asteista kahvinkeittoon. Tyätään kovasti, vaikka kattiloita talossa onkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käytetään monesti ruuanlaitossakin apuna vedenkeitintä; nopeuttaa ruuanlaittoa kun voi keittää veden keittimellä ja laittaa kiehuvan veden kattilaan eikä tarvitse odotella, että se alkaa kattilassa kiehua. meillä on niin vanha hella, että veden keittäminen kestää :) Se on siis konekapinassa seuraava vaihtoesine, vaikkei hajoaisikaan.

   Poista
 4. Kahvi on tärkeää! Meillä esikeitetään vedenkeittimessä ja sitten kaasuliekillä syphonissa poristellaan kahvit. Istutaan pöydässä keitin keskellä ja ihaillaan miten kiehuva vesi ensin nousee yläosaan, lisätään vastajauhettu kahvi, sammutetaan kaasuliekki ja odotellaan kun vakuumi (?) imaisee yläosasta kahvin takaisin alas. Niin on kuule labrahenkistä meillä tuon kahvihifistelijän kanssa...
  mie jos sille pikakahvin pöytään nostaisin, niin ero tulisi, hetioitis. suotakoon sille lelunsa (ja lopputulos on kyllä tosi hyvää!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä kahvinkeitin aikanaan, mutta kun minä join siihen aikaan teetä, niin AM joi myös. Ja vieraat. Eli kahvinkeitin kaivettiin kaapista esiin vain juhlapäivinä eli kerran vuodessa kun oli pojan syntymäpäivä - muita juhlia ei meillä vietetty :)
   Sitten ostettiin pöhköyksissämme kapselikeitin, kun halvalla sai ja minäkin olin taas oppinut juomaan kahvia. Enimmäkseen tein sillä kyllä kaakaota.. Tiedä mitä sille kierrätyskeskuksessa tapahtui.
   Perkolaattori on tuolla hyllyllä, kun sen johto vihdoin viimein löytyi. Se kahvipaketti vain tarttee vielä ostaa - ihan vain vieraita varten.
   Meillä käyvät harvat vieraat ovat oppineet juomaan pikakahvia, sujuvasti valehtelevat sen olevan hyvää :D
   On se parempaa kuin liikenneasemien seisoneet kahvit!

   Poista
 5. *on ihan hiljaa pikakahvista* :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koronan jälkeen tuut juomaan murukahvia meille. vai laittaisinko sulle paketin postissa *miettii ankarasti* :D

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)