10 tammikuuta 2021

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Vaikka joulu onkin jo mennyt, laitan teille siitä muistoksi kuvan, jonka olisin halunnut laittaa jo jouluterveisiin, mutta kun en ollut ehtinyt sitä ottaa (väärä suunta liikkuessa tai sitten tätä ei oltu vielä tehty..) Tämä jouluseimi kuuluu meidän kylän jouluperinteisiin ja on keskellä kylää kaikkien kyläläisten ja vieraiden ihailtavana. Joulu meni ihan... no mukavasti. Kahdestaan oltiin AM:n kanssa, Poika oli yksin kaukana opiskelupaikkakunnalla. Vähän tylsäähän se oli, mutta tultiin siihen tulokseen, että parempi niin, kuin lähteä matkustamaan täpötäydessä junassa parin-kolmen päivän takia. Aattona otettiin videoyhteys Pojan, Äitirakkaan ja Siskorakkaan kanssa, nähtiin edes sitä kautta toinen toisiamme, kun muut perinteet ja suunnitelmat oli peruttu. Illalla vielä viestiteltiin ristiin rastiin. Ja joulu oli valkoinen kaikkialla muualla paitsi Siskorakkaalla. 
Joulupoikakaan ei täynnä vuonna käynyt - eli periaattessahan joulu olikin peruttu. Sekin kyllä sovittiin yhdessä tuumin. Tavataan sitten kun tilanne näyttää paremmalta. 


Koska joulu oli peruttu, niin käytiin ajelemassa ja löydettiin ihana vanha mylly. Yritin etsiä Myllytonttua, mutta taisi pelätä autoa ja puhelimen kameran kanssa pyörivää Pöllöä ja piiloutui niin hyvin, etten nähnyt vilaustakaan. 

Mutta mutta.. Niin kuin kuin kuukausi sitten kerroin, elämällä on paha tapa mäiskiä korville.
Just ennen joulua tuli soitto kaupunkiasunnolta huoltomieheltä:
- Me ollaan täällä teidän oven takana ja ollaan soiteltu ovikelloa, mutta kukaan ei avaa.
- No ei, kun me ei virallisesti asuta siellä.
- Tota, saadaanko me mennä sisälle, kun tonne alakerran kylpyhuoneeseen valuu vettä.
- Hä? Totta kai, voitko jättää linjan auki ja kertoa onko meillä joku ongelma.
- Juu, ootas. Joo, ei teillä mitään ongelmaa ole, kyllä täällä näyttää olevan kaikki kunnossa. 
Palataan, tätä täytyy tutkia tarkemmin. 

Ja kun joulun jälkeen menin sinne kaupunkiasuntoon, meidän kylpyhuoneen lavuaarin alta oli revitty seinä auki ja osa lattiaa! Huppista keikkaa! 

Kesämökin korjausurakoitsijan piti soittaa vielä ennen joulua, vaan ei soittanut.

Lyhyellä matikalla - oikeasti peruskoulun laajalla matikalla - sain kaiken kaikkiaan viisi eri asiaa joita murehtia tässä vuoden viimeiset viikot...  

Eilen tuli hyväksytty vastaus yhteen kysymykseen, se helpotti hengittämistä. 
Kesämökin kaksi ikkunaa ja ovi on puolen vuoden taiston jälkeen korjattu ja olen käynyt ne tarkistamassa ja hyväksynyt - se helpotti hengittämistä lisää. Urakka on ohi ja pääsen vakuutusyhtiöstä eroon. 
Vesivahingosta olen saanut raportin ja jo aikaisemmin tiedon, että kiinteistövakuutus ja taloyhtiö hoitavat korvaukset ja korjaukset; aikataulu vain puuttuu. Helpotti osittain, korjausaikataulun puute vain harmittaa ja ahistaa. 
Vesivahingon vuoksi suunniteltu asunnon myynti viivästyy taas lisää.
Erittäin viheliäinen, hoidossa kylläkin oleva asia mietityttää päivin ja öinkin. 

Mutta niin kuin näkyy, hyviäkin asioita on - asiat järjestyy kyllä. Lunta on satanut ainakin 30 senttiä ja lumitöitä on saanut tehdä. Se on aiheuttanut uusien lihasten löytymisen. Lumitöiden tekeminen on kivaa kun pääsee vauhtiin. "Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo"  Ja Pöllö, kun lihakset on niin jumissa, ettei pysty liikkumaan..

Tässä kuva mun aarteesta, alppiruususta. Se toivottavasti näyttää kesällä kutakuinkin samalta, mutta on silloin täynnä kukkia. Ainakin se on aivan täynnä nuppuja tuolla lumikerroksen alla. 


Telkkari sanoi työsopimuksen irti uudenvuodenaattona. Kaikkein paras päivä. Kaksi ihmistä joille kaupungissa käynti on pakkopullaa, joutui lähtemään tv-ostoksille. Onneksi on interneeeetin ihmeellinen maailma, josta voi etukäteen katsoa, millaisen matolaatikon haluaa ja onko niitä siellä kaupassa mihin on menossa. Ja kas, kaupassa käynti ei kestänyt loppujen lopuksi kuin 15 minuuttia ja koko kaupungissa käynti kuin kaksi tuntia, kun ei käyty muualla. Kaupunki on parhaimmillaan kun se näkyy taustapeilistä. 

Että tällaista. Jos tästä pöllöpeiton alle lukemaan kömpisin ja sitten unten maille vaipuisin. 

Hyv' yötä ystävät! 


12 kommenttia:

 1. Hauska kuulla sinusta! Jäin miettimään, että mistä kummasta se vesi valui alakertaan, jos teillä oli kaikki ok...

  Hyvää vuotta teillekin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen kyllä käynyt sun blogissa, mutta kommentointi vaan on jäänyt :(
   Vesi on valunut osin yläkerran asunnosta ja osin meiltä, liian lyhyen jonkun putken vuoksi seinärakenteiden väliin ja nyt se sitten on lopulta saavuttanut sen "viimeisen pisteen" ja vuotaa alakerran kylppäriin. Meillä se ei ole antanut mitään merkkejä - ehkä olisi antanut, jos siellä olisi asuttu, mutta kun ollaan oltu siellä vain satunnaisesti viimeisen kahden vuoden ajan.
   Meillä ei siis ollut mikään hana tms. auki kun huoltomiehet kävivät katsomassa, eikä meidän kylpyhuoneeseen ollut valunut vettä mistään.
   Yläkerran asukas ei ole puhdistanut lattiakaivoa varmaan koskaan - yäk! - kuvassa näytti siltä, kuin siellä olisi ollut joku eläimenraato tms. Hyi olkoon, todella yököttävää.

   Poista
 2. Susta on kyllä tullut maalainen "Kaupunki on parhaimmillaan kun se näkyy taustapeilistä. "
  Ihanaa ♥

  Parempaa tätä vuotta toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maalaiseksi maalla syntynyt; n. 30 km tästä toiseen suuntaan ja ala-asteen käynyt n. 30 km tästä toiseen suuntaan :) Tämä on se oikea koti ♥

   Poista
 3. Upea seimi ja ihanaa tuollainen kylän yhteinen juttu. Teillä siellä on muitakin hienoja juttuja. Ennen oli joulua oli aviisissa juttua uudesta polku jutusta..

  Hyvä, että olette saaneet mökin ikkuna asian pois, yksi murhe vähemmän. Harmillinen tuo teidän citykodin vesihässäkkä, mutta onneksi asutte muualla ja remontin kustannukset menee muualle, toki ylimäärästä mieliharmia noista aina tulee.

  Iloa ja valoa alkaneeseen vuoteen pöllön maalaispesään!

  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan on täällä vaikka mitä kivaa, siellä ja täällä. Ja nyt on kahteen kertaan päätetty meidän kyläkoulunkin säilyttämisestä, mikä on ihan huippujuttu. Eka päätös palautettiin valtuustolle, mutta loppiaisen jälkeen tuli uusi samanlainen päätös.

   Kyläkauppiaskin oli lehdessä ennen joulua, parissakin lehdessä :)

   Poista
 4. onpa kaunis seimi!

  Merkillisiä nuo vesivahingot...meillä on ollut vähän vastaavaa, jossain vuotaa, mutta oikein kukaan ei tiedä missä. Nyt tehtiin koko taloyhtiöön viemärihommeleita, ilmeisesti saivat siinä kaupan päällisiksi tukittua vuotokohdan. Mutta on kyllä ikävää, kun huoltomies soittaa ovikelloa ja sanoo että alakerrassa lorisee vettä, mitä te oikein teette!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ainakin jo kolmas vastaavanlainen tapaus meidän taloyhtiössä, saa nähdä joko tuo vauhdittaa putkirempan tekoa...

   Poista
 5. Kuulostaa lupaavalta, asiat alkaa järjestyä, hiljalleen. Nyt vain neule käsiin ja pukot helisemään tahi neula suihkimaan! Vaikeissa hetkissä tulee palata peruasioiden äärelle, ottaa ikään kuin huilaushetki murheista, käsityön äärellä ja taas jaksaa! Paljon parempaa alkanutta vuotta, nokka kohti uusia tuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioilla on tapana järjestyä, niinhän se on. Malttamattoman odottajan aika vain on niin pitkä :)
   Eilen illalla otin uuden nalle-kerän aikomuksena aloittaa uudet sukat ystävälle. Vaan ilta menikin siihen kun selvittelin ihan hirvittävää lankasotkua, joka tuli kerän sisältä, kun etsin langanpäätä!

   Hyvää uutta vuotta teille siniselle sohvalle!

   Poista
 6. Mietippä kaikki tuo ja vielä työpäivät siihen päälle? eiks vaan olekin siistiä olla tk:lla?? Hih!!!
  Jouluseinmi on hieno, enmuista nähneeni seimeä"herran vuosiin", edes kuvassa, kiitos tästä.
  pöllölle kaikkea hyvä ja kaunista! A-Mlle siivu ettei tule kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisin joutunut ottamaan lomaa tai hakemaan saikkua, että ehtis hoitaa noi kaikki asiat, huh huh. Mut kyll tää tästä, tänään oli taas hyvä päivä 🌞

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)