24 lokakuuta 2020

Ei päätä eikä häntää, mutta kuitenkin häntää odotellen

AM muistutti aamulla, että ensi yönä on taas kellon viisareiden siirtäminen. Meillä ei voi siirtää kelloja, koska kellot ovat olleet niin kauan paikoillaan ja jättäneet jälkensä seiniin - ei siis onnistu, kun kellot ovat eri mallisia ja kokoisia. 
Mutta tuon viisareiden siirtelyn ja kääntelyn saisi vihdoin viimein jo lopettaa. Ja minulle on ihan sama kumpaan aikaan jäädään - talvi ei muutu kesäksi eikä kesä talveksi tunnissa. Ja talviaikaan on pimeätä joka tapauksessa ja kesäaikaan valoisaa. 
Tiedän, toisille se on iso juttu - ja siksi juuri se on minulle ihan sama.

Rakastan näitä maaseudun pimeitä iltoja ja öitä.
Ei haittaa vaikka illalla nukkumaan mennessä jäisi silmät auki - pimeää on joka tapauksessa 😉😉 Toista on kaupungissa, kun aina on valoisaa, on pakko laittaa silmät kiinni, kun käy nukkumaan, että on varmasti pimeää..

Menneellä viikolla käytiin kaupungissa autokorjaamolla. Tietenkin juuri sinä päivänä, kun aamuyöstä ja aamulla satoi lunta. Autossa vielä kesärenkaat. Olisi tietysti voitu soittaa ja varata uusi aika, mutta päätettiin kuitenkin lähteä. AM on varovainen kuski. Alkumatka oli liukasta, ei lunta. Mutta sitten tuli pätkä, jolla oli lunta kuin talvella konsanaan! Tien poskessa oli kaksi autoa, jotka olivat ajaneet ojaan. Hiljensimme kummankin kohdalla kysyäksemme avun tarvetta ja kummastakin tuli vastaus "Ei mitään hätää, hinausauto on jo tulossa" 
Kotiin tullessa maisema oli edelleen - upean - talvinen. Voi kun saisimmekin tänä vuonna kunnon talven! 


Tulomatkalla tie oli jo sulanut, aamulla mennessä se oli aivan lumen peitossa. 

Ai niin, viime talven sinivalkoisten sukkien neulomistalkoot on ohi ja nyt on aikaa neuloa taas kaikenlaista muutakin. Melkoisen monta paria kolmeen naiseen saatiinkin aikaiseksi. Tosin puikoilla on nyt yhdet sinivalkoiset sukat, mutta... 

8 kommenttia:

  1. Ai että oon kaivannut sun hassua näkökulmaa todellisuuteen;)

    Pöllö on parhautta, Aouuuuuuuu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän en voi sanoa muuta kuin juuri teeveestä kuulemani toisen kehun. Mussa lienee jotain tursasmaista ;) Tursaat on kuulemma kuin lapset, paljon mielenkiintoisempia kuin naiset. Näin sanoi äsken näyttelijä Gérard Depardieu.

      Pitäisikö ottaa käyttöön lisänimi?

      Poista
  2. Lunta toivotaan kyllä juu, olisi se kaunista kun lumi laskeutuisi Helsinkiinkin. Päiväkodissa on niitä uusia pieniä jotka eivät ole vielä saaneet kokea talven iloja, soisin heille lunta<3 Iloisia ajatuksia sinne pimeään iltaan, silmät vaikka olisikin auki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanaa olisi teilläkin, jos saisitte lunta <3 Suvun laskiaisriehoja muistellen tiedän, miten onnellisia pienet ovat kun saavat peuhata lumessa, laskea mäkeä ja - mikä parasta - pyöriä napakelkassa! Ja kun sattuu olemaan vielä tämmöinen höpsö joukossa mukana, niin käytiin mönkimässä metsässä - karhuja vähän pelättiin, mutta onneksi muistettiin, että karhut nukkuu talviunta :)
      Ajatukset on iloisempia kuin pitkään aikaan - tosin silmät humpsahti äsken kiinni tässä sohvalla :D
      Iloista alkavaa viikkoa sinullekin <3

      Poista
  3. Olen kuullut ennusteita, että talvi olisi lauha ja sateinen. En uskalla edes odottaa muuta, etten pety :) toivotaan, että teille asti tulee oikea talvi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähälumisessakin talvessa on puolensa: lumitöitä tarvitsee tehdä vähemmän :) Pakkasta ja lunta toivon lasten lisäksi ennen kaikkea luonnon vuoksi, luonto kaipaa lepoa.
      Tulee mitä tulee, päivät kuluu joka tapauksessa kohti uutta kevättä ja tässä talven aikana on aikaa tehdä keskeneräisiä ja tekemättömiä askareita. Ja samalla haaveilla ja unelmoida tulevasta - haaveita pitää aina olla :)
      Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin <3

      Poista
  4. Onpa kiva kuulla tai siis lukea, että viihdyt maaseudulla. Niin minäkin. Toivottavasti saan asua täällä elämäni loppuun. Sen toiveen olen esittänyt läheisille. Kaupunkiasuminenkin on koettu. Vielä on ajokortti, että pääsee halutessaan ihmisten ilmoille. Nyt k... Na aikaan ei huvita lähteä ruuhkapaikkoihin. Oma piha, mukavat lähinaapurit. Apua saa aina. Lumityöt tekee naapuri joka talvi pyytämättä pikku pokatillaan. Miksi sitä sanotaan, jossa on etukauha ja takalana ja lumilinko samassa. Hyvää syksyä sinulle. Oma bloggaustahti on hidastunut. On ideoita aina mutta tekstit jäävät raakileiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. reilu kolmekymmentä vuotta kaupunkilaisena riitti minulle ja vuosia haaveiltiin sieltä pois pääsystä. itku aina pääsee, kun kiitän poisnukkunutta a-noppiani, joka tämän mahdollisuuden meille soi; hän toivoi, että me tänne asettuisimme ja se oli meille itsestään selvää, siitä ei tarvinut neuvotella.
      naapurikylässä olen aikanaan käynyt alakoulun, mummo ja vaari asuivat siellä. ja syntymäpaikkani on tämä nykyinen kotikuntani - sinänsä aika mukava sattuma.
      meillä on täällä useampikin kesämökkitalkkari ja yksi heistä "perittiin" A-nopilta kaiken muun mukana. hänestä on tullut meille hyvä ystävä, jolta saamme apua aina kun tarvitsemme.
      hyvää syksyä myös sinulle - kiva kun poikkesit, tulethan uudelleen :)

      Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)