25 toukokuuta 2020

Bingo!

Huhtikuun haaste: Bingo! Ihan täyteen en bingo-lomaketta ole saanut, mutta hitaasti ja varmasti se on täyttynyt.
Kynnet on lakkaamatta - se olisi kyllä melko helppo hoitaa, mutta kun melkein aina on sukankudin käsissä niin se on jäänyt.  Ja pääsiäinen meni suit sait sukkelaan, en ehtinyt maalata kananmunia ja nyt ei ole tullut keitettyä kananmunia vähään aikaan.

Maaliskuun haastetta olen yrittänyt toteuttaa myöskin, mutta lista kasvaa sitä mukaa kun sen toisesta päästä lyhenee :) Kummallinen lista...

Toukokuun haastetta työstän pienessä päässäni, ne Nalle Puh -aivot katsokaas. Mutta kyllä se kartta valmistuu, niin hyvät ainekset siihen sain.

Salaperäistä, kyllä vain. Mutta kyllä se vielä paljastuu.

Äsken kirjoittelin TAKUn Sue'n haasteeseen. Katsotaan hyväksyykö hän sitä, kun ei tainnut ihan mennä annettujen ohjeiden mukaan, mutta toisaalta ohjeet oli aika joustavat.

Viime yönä nukuin sikeästi ja heräsin yhtäkkiä, kun AM tuli herättämään vähän ennen kolmea: "Ei mitään hätää, ajattelin vain jos haluat kuulla" Unenpöpperössä, ilman silmälaseja kömmin ulko-ovelle kuuntelemaan sen päiv - sen öistä konserttia! Oli lintua jos jonkinmoista ja käkikin kukkui jossain kauempana.
Jos kaupungissa välillä aamuyöstä kuului mopon ääni makuuhuoneen ikkunan alta, niin kyllä nuo linnut lauloivat yhtä kovalla äänellä - laulukonsertti vain oli paljon kauniimpi!
Kävin hakemassa puhelimen ja tihrustin, että mistä löytäisin jonkun sovelluksen millä kokeilla nauhoittaa sitä konserttia. Siihen hätään en löytänyt kuin Siskon ja Äidin kanssa perustetun whatsapp -ryhmän. Ajattelin, että no ei ne kumpikaan siihen aikaan kuule puhelintaan, vaikka viesti lähteekin :) Minuutin verran taisin heille konserttia nauhoittaa.
Päivällä lähetin saman nauhoituksen Pojalle, joka vastasi "Kauhea mekkala teillä :O"

Äsken katselin rusakon loikkimista ensin tien ylin ja sitten tuonne meidän niitylle etsimään pupellettavaa. Niitäkin loikkii täällä joka yö useita.

Lauantaina istuttiin portailla ja katseltiin kun peippo tepasteli vähän matkan päässä. En laulanut, mutta juttelin sille vanhan lasten laulun sanoja:

"Koivun oksaan korkealle, teki peippo pesän..." - ja hups, niin se lensi vanhan pihakoivun oksalle meitä katselemaan.

Portaiden alla on kirjosiepolla pesä. AM käy ulko-oven suussa sähkötupakalla (jos kohta pääsisi siitäkin eroon) ja vähän aikaa odoteltuaan kirjosieppoemo lentää vähän matkan päähän vastapäätä olevaan omenapuuhun ja aloittaa komentelun: "Koitahan nyt mennä siitä sinne omaan mökkiis, että minäkin pääsen tästä kotiin!"  Ja heti kun AM tulee sisälle, sieppo sujahtaa portaiden alle :)

Tämmöistä elämää meillä täällä.

Tämän lumpeen kuvasin viime kesänä Englannissa, kun olin Pojan kanssa Siskon luona ja vietettiin puoli päivää Compton Acresissa, tutustumassa erilaisiin puutarhoihin ja kasveihin ja vaikka mihin.

18 kommenttia:

 1. Mieki viime yönä kävin kuuntelemassa konserttia, vähän ennen auringonnousua :) Kyllä se kannattaa aina, jos sattuu olemaan hereillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin ennen nukkumaanmenoa (venähti vähäsen...) kurkkaamassa oven raosta, kyllä kävi taas sen päiväinen sirkutus ja vihellys. Pitäisiköhän ihan muuttaa päivärytmiä, jotta voisi istua portailla aamuyöllä, kuin kunnon konsertissa ikään.

   Poista
 2. Aikamoista älämölöä pikkulinnutkinsaavat aikaiseksi, kun kaikki laulavat yhteen ääneen. Kuusamossa asuessa en voinut pitää alkukesästä yöllä ikkunaa auki juuri ko konsertin vuoksi, ja sitten aamuaurinko lämmitti kammarin niin kuumaksi, että joka tapauksessa heräsin. Alkukesä on aika ihanaa aikaa niin äänten kuin värienkin suhteen. t: saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin AM sanoi silloin toissayönä, että kun oli tullut nukkumaan, niin se lintukonsertti oli kuulunut hirsiseinien läpi sisälle! Minä en kuullut mitään, unenlahjat kun on melko hyvät...
   Olet oikeassa; alkukesä on parasta aikaa niin äänten, värien kuin eläintenkin suhteen - miten paljon erilaisia eläimiä täällä maalla onkaan iltaisin ja aamuöisin liikkeellä.

   Poista
 3. Minun harvoja kasvimaakäyntejä häiritsee mustarastas, joka yrittää häätää minua pois. Toistaiseksi palstallani ei ole kenenkään pesää, siis myyriä toki ja sisilisko, mutta ei lintuja. Parina kesänä viinimrajapensaassa on ollut.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ihana villi luonto - kyllä. Vaikka kylätie vierestä meneekin, niin ei haittaa. Silti tämä on niin paljon parempaa kuin ne korkeat kivitalot kaupungissa joiden keskellä me asuttiin yli 30 vuotta.
   Tämä on meidän paratiisi <3

   Poista
 5. Kevään ja kesän lintujen laulu on jotain vallan suurenmoista. Käyn mahdollisimman usein työn jälkeen metsässä kuuntelemassa. Sanoin juuri Isännälle, että nyt täytyisi viettää aikaa ulkona mahdollisimman paljon, elämä on kauneimmillaan ympärillämme. Teillä on onnellista asua rauhallisessa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaikkein paras aika keväästä ja kesästä; kauneinta vihreää ja joka päivä on uusi maisema, katsot mihin suuntaan tahansa.

   Poista
 6. Hyvin kelpaa Pöölö tuotos, pääasia että kirjoittaa, sen treenaaminen pitää pään kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikriitikko kannustaa. Yrittää saada kirjoittamaan enemmän ja pidemmästikin - siis muutakin kuin tätä blogia.
   Kynnys on korkea - Sadan sanan tarinat ja ehkäpä TAKUtkin hiovat sitä kynnystä *pohtii ankarasti*

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Jos innostun kirjoittamaan, saanko käyttää tätä nimimerkkinä; Pöölöproductions?

   Poista
 8. Älämölöä riittää täällä kesämökilläkin. Illalla istuin järvenpuolen kuistilla ja odotin, että yön saapuessa hiljenisi, mutta mitä vielä. Mie väsähdin ennenkuin metsän orkesteri alkoi pienintäkään hyytymistä osoittaa.
  Aamuteetä juodessa samaisella kuistilla saattoi oikeasti puhua MELUSTA, niin hysteerisenä
  siipiveikot ja -virpit kurkkujaan aukoivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AM:llä on puhelimen soitto- ja viestiäänenä käen kukunta. Yhtenä päivänä uunotti tässä lähellä olevaa käkeä ja nyt, joka kerta kun AM astuu ovesta rappusille, käki aloittaa kukunnan :D

   Poista
 9. kiitos kommentistasi kohteessa pienitalopreerialla, pikkutytöt on ihastuttavia näyttelijöitä, sinulla arvokkaat kirjatkin,.Hyvää kesää sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pirjo - tulethan käymään uudestaan :)
   Hyvää kesää myös sinulle!

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)