Maaliskuun haaste - ei se nyt ihan mennyt niin kuin piti

Valittelin muutama päivitys sitten aloitekyvyn olevan täysin nollassa. Siihen apu tuli Käsistään Käteviltä: Susanna Maalta lähetti maaliskuun haasteen tehdä valmiiksi keskeneräiset käsityöt. Hän itse oli tehnyt oikein listan keskeneräisistä töistään ja minä listaihmisenä perässä. 
Tällaisen listan sain aikaiseksi: 

Susanna muuten kysyi, kuinka monta keskeneräistä ristipistotyötä mulla on. Monta. Mun piti jonain päivänä ottaa ja laskea ne, mutta "täss on ollut kaikenlaista", niin en oo saanut laskettua. Eli olen unohtanut.  
Mutta on niitä ainakin kymmenen tai ehkä jopa 15. 

Mutta näiden keskeneräisten kanssahan kävi sitten vähän niin kuin melkein huonosti. Että ei tuo lista nyt hirveästi ole tuosta lyhentynyt. 

Kohta 4: Lasten siililapaset. Piikkejä oli niin vähän, että otin ne pois ja lapaset oli valmiit. Laitoin kuvan instagramiin, josta Ballerina-rakennusmestari ne näki ja kysyi äidiltään (Siskorakkaalta) "Onko nuo lapaset mulle?" 
No vähän pienet lapaset hänelle, joten mitä tekee täti? Pyytää mitat, kaivelee lankakaappiaan ja aloittaa uudet lapaset. Ja tasapuolisuuden vuoksi on tehtävä lapaset myös Pikkuveljelle. 

Lähtihän listalta yhdet pienet lapaset, mutta kovin hitaasti lista lyhenee tällä tavalla 😂

Näistä pienistä lapasista ne alkoi. Näillekin löytyi jo osoite - yllätti minut täysin 👶

Ja nämä lähtevät Pikkuveljelle ja Ballerina-Rakennusmestarille 😊

Toisten lapasten napissa lukee "Handmade with love"  ja toisten lapasten sydämessä "Made for you"

Ja sitten matkaan! Keskeneräisten listalla oli jämälangoista tehdyt lapaset ilman peukaloita. Lankakin niille oli valmiina, mutta mikä lie iskenyt, kun ei neuloja ollut peukaloita viitsinyt tehdä. Niiden tekemiseen ei kauaa aikaa mennyt, lankojen päättelyyn sitäkin enemmän (mulla on niiiin huono päättelykyky, edelleenkin). Ja tällaiset, minusta aika tylsät, niistä tuli. Miehiä värit on miellyttäneet. 

Mutta miten näin vähästä jääneet vaille? Heille ketkä eivät tunne intialaista peukaloa, tiedoksi, että näistä puuttui peukalosta vain tuon vaalean harmaan, n. 2,5 - 3 cm verran 😲


Yhden keskeneräisen kohdan sain vielä yliviivattua listalta, mutta nyt lista on "levossa". Sinivalko -sukkaprojektissa oli yhdet miesten sukat ja yhdet naisten sukat. Molemmissa oli yksi valmis sukka ja yksi keskeneräinen sukka ja ne tein valmiksi. 
Tässä yksi niistä työn alla:
Mutta nyt on siis laitettu kirjan kannet kiinni ja otettu työn alle ystävän pyynnöstä sukat hänen siskolleen. "Aallokko kutsuu". Ensimmäinen kuva sukista sai sydämen pamppailemaan: no en kyllä osaa, liikaa värejä, liikaa lankoja. Mutta tarkempi tutustuminen ohjeeseen sai huokaisemaan helpotuksesta: vain kaksi lankaa! Muumipeikko ja Majakkasaari. Kyllä me tästä selvitään 👍👍
Ja niitä nyt sitten väkerrän, tovi ja toinen vielä kestää ennen kuin näette mitä niistä tuli. 


Sunnuntaina kun aurinko paistoi ja oli mitä upein kevätkeli - lumisateen jälkeen. Pakattiin sukset ja potkukelkka varastoon ja lähdettiin vähän ajelemaan ja tavattiin yksi pyöräilijä erään metsätien varressa 💗💗


Kommentit

 1. Hitusen kyllä pelottas tuollanen pyöräilijä ainakin iltahämärissä!

  VastaaPoista
 2. Hyviä lapasia monta paria! Hurjan hyvin suojautunut pyöräilijä, virustako vastaan vai keliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Siskorakas tykkää pienistä lapasista; kaikki lähtee samalla osoitteella, pienimmät vielä kuulemma odottelemaan käyttäjää :)
   Minä luulen, että pyöräilijä on suojautunut keliä vastaan. Noilla nurkilla oli nimittäin enemmän lunta kuin meillä. Meillä ei enää yhtään ja tuolla olisi voinut vaikka hiihtää naapurin pellolla :D
   En tiedä oliko heillä joku pyöräilykisa menossa, pyöräilijöitä näkyi nimittäin useampiakin.

   Meidän sairaanhoitopiirissä on muutenkin melkoisen hyvä tilanne, ainakin päivittäisten raporttien mukaan.

   Poista
 3. Hienoja. Ja hieno pyöräilijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Possu.
   Minut tuo pyöräilijä suorastaan lumosi. Jos ei olisi AM siinä vierellä, olisin saattanut vaikka tuonne pyörän tarakalle hypätä ;)

   Poista
 4. Hienoja lapasia 😍.

  Aika veikeä fillaroija, pimeällä ehkä saattaisi hiukan säikäyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen :)
   Jos selän takaa tulis, niin vois tuota vähän säikähtää, mutta kirkkaana kevätpäivänä oli kyllä ihana, pakko oli kuva ottaa.

   Poista
 5. Katselin tuossa yks päivä Suomi100 -lapasiani ja tuumin että on ne hienot!! ja likaiset, pitäisi pyykätä, taidan pestä kaikki villaiset tässä kun talvi nyt väistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tässä yks päivä, että vieläkö ne mahtaa olla tallessa 🤔🤭

   Poista
 6. Hyvä haaste, kun sait noin monta ihan vain vähän keskeneräistä valmiiksi ja siskonlapsetkin saivat lapaset. Olet ollut ahkera. Onkohan tuo pyöräilijä menossa pyörällä Kyöpelinvuorelle, kun on näin hyvissä ajoin liikkeellä? Lentäen arvatenkin pääsee nopeammin. T: saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saukkis. Uuvuin omasta ahkeruudestani (höpö höpö) niin, että pari päivää on mennyt neulomatta.
   Tai jospa me oltiinkin AM:n kanssa eksytty itse sinne Kyöpelinvuorelle, pyöräilijöitä kun oli useampia siellä täällä ;)

   Poista
 7. Hyvinhän sinä olet vastannut maaliskuun haasteeseen. Älä yhtään vähättele tekemisiäsi! Eikä haasteen kanssa ole mitään aikarajaa, joten palaa listasi ääreen, kun siltä taas tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3
   Pistän puikot taas suihkimaan, että saan nuo tilatut sukat valmiiksi, niitä niin innokkaina odotetaan (ihanaa kun luotetaan, mutta samalla jännittää, osaanko sittenkään tehdä sellaiset, kuin hän haluaa). Ja sitten taas jatkamaan keskeneräisiä.
   Ja bingoakin pitäisi muistaa pelata :)

   Poista
  2. Minä san juuri muutaman ruksin bingoruudukkooni, mm. eilen en tehnyt silmukkaakaan käsityötä. Bingoa en tokikaan ole saanut... vielä.

   Poista
  3. Minäkin olen saanut muutaman ruksin bingoruudukkoon: Jarin kukille on vaihdettu mullat, pari päivää olin tekemättä mitään käsitöitä ja olen lukenut pariakin muiden suosittelemaa kirjaa.

   Poista
 8. https://sushuokailee.blogspot.com/


  Olen taas vaihteeksi plokisti:D

  VastaaPoista
 9. Hienoja kintaita., mutta tuo "huono päättelykyky" ilahdutti eniten. kiitos siitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu :)
   Huono päättelykyky on ollut aina, siksi Pöllö on pääsääntöisesti kovin yksinkertainen.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)