21 maaliskuuta 2020

Heiluu, ei heilu, heiluu...

Nyt täytyy taas kehua ja sanoa, että noista vähistä, oikeastaan mitättömistä jopa, tuloistani maksan mielelläni veroja. Senkin vähän minkä maksan, maksan ilolla.

Ja olen kiitollinen ja iloinen uudesta kodistani, vaikka se onkin paljon pienempi kuin entinen ja joudun tekemään valintoja: en ole käyttänyt tätä tavaraa puoleen vuoteen/vuoteen - vielä pidempään aikaan - luovun siitä. Olen iloinen siitä, että pieni kotini on juuri tässä pienessä kylässä ja tässä kunnassa jonne muutimme. Elämä voisi - ja voikin - olla huonomminkin.

Elämä tosiaan voi olla huonomminkin. Maailmassa kaikki on heittänyt häränpyllyä. En ole nähnyt Äitirakasta sitten laskiaisen, Tunturiruipeloa ties koska. Me kaikki neljä kuulumme riskiryhmään emmekä voi tavata toisiamme vielä moneen viikkoon.
Onneksi on puhelimet.

Poikaakaan ei olla tavattu sitten joulun. Äsken nähtiin 😄😍 Whatsappin välityksellä, kun Pöllö tarvi taas it-tukea. Kenelle sitä silloin soitetaan. No Pojalle. Ja Whatsappin videopuhelu oli loistava apuväline, ongelma ratkesi nopeasti. Miniäkin oli paikalla ja voitiin vilkutella 😍

Siskorakas on kaukana; ei voi matkustaa tänne eikä täältä voida matkustaa sinne. Olemme kaikki jonkinlaisessa eristyksessä tahoillamme, voimme liikkua vain lähiympäristössämme sen mikä on pakko.

Toki puhelimet ja muut auttavat yhteydenpidossa, mutta ei se korvaa kuitenkaan niitä oikeita tapaamisia, ei niitä tapaamisia teidän kanssannekaan.

Iloiseksi veronmaksajaksi ja uudeksi kuntalaiseksi minut tekee se, kun torstaina lopulta Ystävän tiukasta kehotuksesta ja kannustuksesta soitin aamulta terveyskeskukseen ja aika pian sieltä takaisinsoittopalvelu soitti takaisin, kysyi mikä hätänä, kuunteli, teki tarkentavia kysymyksiä ja kuulosti hänkin jo hiukan huolestuneelta. Kysyi sitten, että "ehdittekö tänne klo 13:ksi?" Hmm.... 40 min. aikaa... Juu, kyllä me ehditään, eiköhän tuo kuski täältä sinne siinä ajassa aja. Ja hyvin ehdittiin.
Ensin nuorehko mieshoitaja otti muutaman verikokeen, mittasi kuumeen ja verenpaineen - kaikki muu oli hyvin, paitsi verenpaine koholla, se vähän pyöräytti omiakin silmiä 😵
Sitten lääkärille, jolla oli opiskelija kaverinaan - niin kuin mun kohdalla lähes aina - "saako opiskelija tulla seuraamaan". No toki saa tulla, eipä sitä kirjaa lukemalla ja  nukella harjoittelemalla lääkäriksi opita. Hämmentävä ja hiukan koominen tilanne oli kun, molemmat kuuntelivat yhtä aikaa sydäntä; lääkäri edellä ja opiskelija perässä.
Muistikirjanani mukana ollut AM seisoi oven suussa ja mielessäni kävi hetkellisesti, että no tule nyt sinäkin vielä mukaan, niin tiedät miten sen pitää lyödä - hyvä etten tirskahtanut siinä.
Lääkärikin oli hiukan hämmentynyt oireistani; ei mitään selkeää syytä siihen, miksi en oikein tahdo pysyä pystyssä. Määräsi siis siihen perumaani kuulontutkimukseen, itse ei nähnyt korvissa mitään vikaa. Määräsi myös vielä sydänfilmin ja verikokeet.
Minä tein tietenkin työtä käskettyä ja menin takaisin hoitajan luo sydänfilmiin. Sehän ei kauaa kestä, mutta siihen jätti hetkeksi; meni toiseen huoneeseen katsomaan, että filmi siirtyy tietokoneelle. Tuli takaisin "No niin, nyt se on valmis - vai nukahditko sä jo tänne" No ei kyllä kaukaa hakenut.... Jos olisi ollut peitto, niin olisin kyllä varmaan nukahtanut 😂
Hän pyysi odottamaan aulassa lääkärin kutsua, mutta tulikin hetken päästä itse sanomaan "Ja Pöllö voi lähteä kotiin"  Tilanne oli jotenkin koominen; kiitin kauniisti ja lähdin kotiin varaamaan labra-aikaa. Eka kerta. Hyvin onnistui, kätevä systeemi, tykkään mä.

Kaiken kaikkiaan kaikki palvelu mitä olen täällä uudessa kotikunnassani saanut; TE-keskus, KELA, kirjasto, Terveyskeskus - kaikki ansaitsevat arvosanan 10+.

Ainoa ikävä asia tällä viikolla, liittyy vahvasti koronavirukseen. Tulevana kesänä eivät Myyntisirkkuset lähde lentoon - onhan kyllä viime kesän reissukin vielä kesken.
Suomi Meloo ry hallituksessa teimme päätöksen, että siirrämme tulevan kesän tapahtuvan ensi kesään, turvallisuuden vuoksi. Turvallisuus on aina on ollut meille tärkeää ja se oli tärkeimpiä syitä, miksi päätimme perua tapahtuman tältä vuodelta. Ensi kesänä sitten kaikki entistä vahvempana 💪

6 kommenttia:

 1. No hyvä että on edes tutkineet, vaikka vähän kummallisesti kuitenkin vaan sanottiin että lähe kotiin. Mutta eihän ne lääkärit voi tietenkään kaikkeen diagnoosia löytää.
  Toivon sulle parasta mahdollista oloa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, selitin vähän huonosti; tarkoitus oli siis että lääkäri katsoo onko siinä sydänfilmissä jotain. Mutta nykyään kun tiedot menee suoraan koneelta koneelle, lääkäri oli jo ehtinyt katsoa sen ja kaikki nähtävästi oli kunnossa, kun sain lähteä kotiin.
   Sillä hetkellä muuta ei ollut tehtävissä
   - erikoislääkärille on sitten lähdettävä lähetteellä kaupunkiin.

   Poista
 2. Veroja minäkin ilolla maksan ja olen aina maksanut. Toivottavasti löytyy pian syykin ja etenkin parannuskeino.
  Täällä koronakeskittymässä vain koetetaan olla erossa kaikesta. Toivottavasti kaikki alkavat ottaa tilanteen vakavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin verot ja tämä kuin korona.
   Surkeaa luettavaa aamun ip-lehdet 😥
   Iäkkäiden ihmisten ovet naulataan kohta kiinni, mutta nuoret ja keski-ikäiset tuntuvat riekkuvan mitään vastuuta tuntematta.

   Poista
 3. Olematta mikään lääkäri niin mites se ferritiiniarvo? Minulla meinaan oli myös tuota huimausta joka on nyt rautatankkauksen jälkeen mennyttä elämää. Ihanaa että teillä moni asia toimii <3 Hoitopuolella oleville olen kiitollinen, isäkin ihan eristyksissä ja vain puhelimella voidaan olla yhteyksissä. Terveydenhuolto toimii täälläkin vielä ja toivon että siellä työskentelevät jaksavat tämän vaikean ajan. Meillä päiväkotikin on auki vaikka lapsia, ainakin viime viikolla oli enää kourallinen. Kerkiää tehdä kaikkea sitä mikä rästissä on maannut. Hyvää tätä päivää, aurinko paistaa <3

  VastaaPoista
 4. Olisiko asentohuimausta? Suoritapa siihen liittyvä kääntyily ohjeet löydät netistä. https://www.tays.fi/fi-FI/Ohjeet/Potilasohjeet/Korva_nena_ja_kurkkutaudit/Hyvanlaatuisen_asentohuimauksen_hoito_oi(23823)

  Tämä hoito ei maksa mitään, joten ehdit näin karanteeniaikoina sitä kokeilla. Nyt on parasta pitää yhteyttä kaikin mahdollisin keinoin ja suunnitella uusia kivoja asioita tulevaisuuden varalle. Kävin Äitini luona vieden kukkia ja hänen harminsa ja paha mielensä jäi sydäntä kaivertamaan . Reippaana häntä harmittaa kun mihinkään tapahtumaan ei pääse ihmisiä tapaamaan. Soittelemme hänelle ahkerasti. Kaikkea hyvää teidänkin sohvalle! Pian on kesä ja virukset kaatuvat.

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)