Enhän mä teitä unohtanut ole - edelleenkään

Kyllä mä teitä kaikkia muistan joka päivä, vaikka en kommentteja blogeihin jätäkään ja teidän jättämiinne kommentteihin jää välillä (lue: useinkin) vastaamatta.  Olette edelleen ja etenkin nyt tärkeitä.

Meidän hidas muutto jatkuu aina vaan. Mitä enemmän tavaraa siirrämme kaupungista tänne maalle, sitä hitaammaksi se muuttuu. Strategiahan on se, että kun käymme hakemassa tavaraa, "silmäilemme" samalla, mitä siellä vielä on (ja siellähän on - voi hyvänen aika ja itku sentään).
Kun sitten kotona järjestelemme tavaroita paikalleen ja tehdään muita hommia, mietiään mitä mihinkin taas voisi laittaa ja mitä sieltä kaupungista voisi tuoda. Ja seuraavalla kaupunkireissulla ei luultavastikaan tuoda yhtään niistä tavaroista mitä oli mietitty tuotavaksi 😂 Tuodaan muutama laatikollinen ihan jotain muuta kuin oli suunniteltu ja kotona sitten raavitaan päätämme; mihin ihmeeseen nää tavarat oikein piilotetaan. Mutta kummasti ne kuulkaa vaan tänne aina katoaa - ja vieläkin on tyhjää tilaa, ihmeellistä.

Pari viime viikkoa on Aallokko kutsunut. Hanna Sandström ja Minna Metsänen ovat yhdessä suunnitelleet ihanat Aallokko -sukat, pitkävartiset, joita tein. Tein kerrankin mallitilkun ja minusta puikkojen piti olla ok, mutta kappas vain. Kävi niin, että puikot oli liian paksut ja ensimmäinen sukka oli liian iso. Tiedän sen siitä, että se mahtuu mullekin ja sukan saajalla on kapeammat sääret kuin mulla. Pöh. Lankana sukissa on Novitan Muumitalo sävyssä Muumipeikko (007) ja Novita Majakkasaari sävyssä Meidän meri (814).
Ohuemmilla puikoilla sain sopivat sukat ja yksi sukka odottaa nyt paria - saan niistä sitten itselleni sukat 👍😍Pihalla on taas katseltu, mitä kaikkea siellä oikein kasvaa. Keltaisia ja liiloja krookuksia, ja yhden valkoisenkin näin. Ilmeisesti pihalla on ollut ainakin yksi myyrä, koska krookuksia kasvaa sellaisessakin paikassa, johon niitä ei varmasti ole istutettu. Skilloja on ainakin. Ja kevättähtiä.
Sinivuokkoja. Kaikenlaista sinistä, eri sävyissä.
Kieloja odotan kovasti.

Raparperit on hukassa, harmi, mutta ruohosipuli sen sijaan kasvaa reippaasti.

Viikolla tuntui, että tulee kesä. Sunnuntainahan vaihdettiin jo kesärenkaatkin. Ja kun päivät tehtiin kaikenlaista, niin oli lämmintä. Illat istuin viltin alla noiden sukkien kanssa. Päätettiin siis laittaa lämmöt pois. Tämä kun on niin pieni talo, niin eihän kyllähän täällä tarkenee. Ja kun aurinko paistaa olohuoneen ikkunasta sisään koko päivän ja musta kattokin lämmittää.
Vaan voi pahus. Tänä aamuna oli melkein kylmä. Nytkin pidän Kallea tässä sylissä tämä tietoa sisältävän koneen kanssa.
Mutta ihan aamulla, kun olin herännyt ennen AM:ää, olin reipas ja tartuin työhön. Ei ole nimittäin yleensä mun juttuja nämä. Vähän hirvittää nääs. Mutta otin ja kipaisin liiteriin ja kirveksellä siellä muutaman halon siellä naputtelin.
Ai miten niin hirvittää? Noh. ISO kirves. En ole halkoja hakannut. Ja kun en ole ihan varma itsestäni, että en lyö itseäni sormille *nolo* Niin, nyt te mietitte, että miten niin sormille. No kun ne on jo valmiita halkoja, mutta kun niitä pitää vielä pieniä, että ne mahtuu tuohon hellan uuniin.
Mutta reippaana sain ne pienittyä.
Ja kun sain ne puut sitten sisälle, niin jo vain sain tulenkin sytytettyä. Juu, en ole siinäkään mitenkään erityisen hyvä - varsinkaan kun sitä en ole vuosiin tehnyt, kun ei olla käyty mökilläkään.
Mutta kyllä olen tänään ylpeä itsestäni.

Mä jatkan nyt lukemattomien blogien lukemista - tulen vähän jälkijunassa kommentoinnissa, mutta ei kai se haittaa?

Niin ja sadan sanan tarinatkin on olleet tauolla mun kohdalla, mutta palaan kyllä 😊

Kommentit

 1. Meillä oli aikoinaan yksi tuollainen muutto, jossa pikku hiljaa siirreltiin tavaroita. Se tuntui kestävän ja kestävän. Päädyin siihen, ettei sellainen muutto sovi meille 😄.

  Oi, miten ihanat sukat olet tehnyt 😍.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen <3

   Ennen kuin tästä oli mitään tietoakaan, oli puhuttu, että seuraavan kerran kun muutetaan, niin otetaan muuttofirma hoitamaan homma, itse ei tehdä muuta kuin pakataan tavarat. Vaan asiat ei mene näköjään niin kuin pitäis. Tänne ei juuri mitään huonekaluja kaupunkikodista siirretä, joten muuttoautoa sinänsä ei tarvita - ja kaikki muut tavarat on käytävä läpi samalla periaatteella kuin täälläkin: kaatikselle, kierrätykseen, käyttöön = muutetaan.
   Vaan kun on hamsterin sukua molemmat puoliskot, niin mitä on odotettavissa :D

   Poista
  2. Hamsterius vaivaa täälläkin 😂.

   Poista
  3. Meillä se kulkee suvussa, nyt jo meidän tiedon mukaan ainakin kolmannessa ellei neljännessä polvessa :D
   Mitä kirjoitinkaan äsken? Tavarat käydään läpi ja blaa blaa blaa - ja mitä mentiin tekemään? Tori.fi:stä löytyi TOOOOSI tarpeellinen tavara lähes ilmaiseksi. "No jos ei sille nyt just löydy täältä paikkaa niin viedään se kaupunkikotiin ja tuodaan se tänne sitten, kun on saatu tuo A-nopin entinen työhuone AM:n työhuoneeksi".
   Ja Poika kiittää :D :D

   Poista
 2. Puitten hakkaaminen on aika naisellista puuhaa, oli ainakin sota-aikana, kun naiset hoiti kotirintaman. Itse en ole pitkään pitkään aikaa sytyttänyt tulta enkä hakannut puita, kun ei ole sellaista mahdollisuutta. ELI hienosti toimit! (Seuraavalla kerralla ota kypärä pään suojaksi, ettei klapu lennä ja kintaat sormien suojaksi haavoilta. Oikeasti hiukan kadehdin sinua.) Nuo villasukat on niin kauniit. Sipulikukat samoin kuin vuokot matkustavat tonteilla mukavasti itsekseen ja ilahduttavat levitessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siniselle sohvalle <3
   Olet muuten oikeassa, nyt kun asiaa ajattelen. Sota-aikana naiset teki paljon muitakin sellaisia töitä, mitä tänä päivänä pidetään ns. miesten töinä. Vaikka tasa-arvosta puhutaan koko ajan :)
   Minusta on ollut kiva täällä maalla AM:n kanssa puuhailla kaikenlaista ja samalla opetella erilaisten vempainten käyttöä. Vaikken niitä yksin ja omin päin uskalla käyttääkään.
   Kun saan sen pienemmän kirveen, niin sitten uskallan paremmin tehdä niitä puita :)

   Poista
 3. Halonhakkuu on aika terapeuttista puuhaa, mutta ymmärrän kyllä epävarmuutesi. Ja onnittelen tulen syttymisestä :)
  Myyrät ne meilläkin vissiin on sitten syynä siihen, että ihan ihme paikkoihin on ihme kukkia tullut. Esimerkiksi kevättähteä ei ollu alun alkaen ollenkaan mejän pihalla, muutaman vuoden päästä ilmestyi. Sitten on ilmestynyt myös mukulaleinikkiä, joka on minusta ihana kukka, vaikka joku pitää ehkä rikkaruohona.
  Iloista kevättä teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan puhuttu, että ostetaan ihan mua varten vähän pienempi kirves - nuo meillä liiterissä olevat kirveet ovat tosissaan ISOJA :) Hirvittäisi varmaan niiden käyttö ilman tätä aamuista käsien vapinaakin.. Ja kyllähän mä sitten uskaltaisin niitä käyttää, jos puu pysyisi varmasti pystyisi, mutta jos sitä täytyy pitää pystyssä samalla kun lyö, niin se kyllä pelottaa.
   Ja tulen sytyttämisessä en ole koskaan ollut hyvä; muut ovat aina hoitaneet tulen sen homman. Olen parempi sen sammuttamisessa, tavalla tai toisella.
   Meillä mökillä myyrät kuljetteli narsisseja - nyt kun siellä ei ole muutamaan vuoteen käyty, en tiedä missä kaikkialla niitä mahtaa kasvaa :)
   Ihanaa kevättä teillekin sinne!

   Poista
 4. Hyvä Pöllö! Pöllö alkaa olla ihan aito maalaisemäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Possu :) Ehkä musta vielä tulee kunnon emäntä. Ehkä ;)

   Poista
 5. Kauniit sukat. Kyllä krapu odottaa, vielä muutama ilmestyy ennen kesälomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara :)
   Saatanpa kirjoitella noita krapuja jälkikäteen, kun ajatus taas kulkee, sekin lienee sallittua :D

   Poista
 6. Olen kovasti onnellinen puolestasi ja elämästä mihin olette päässeet <3 Pienet arjen ilot kasvattaa suurta onnellisuutta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli <3
   Olet oikeassa, pienistä iloista kasvaa suuri onni - jopa pihan haravoimisesta ja pyykin pesemisestä tulee hyvä mieli :)

   Poista
 7. En ole lisännyt lukutaakkaasi, ei ole huvittanut mitään raapustella.
  Hyvin jännää kun muutat, oitäiskö itsekin, ihan vain vaihtelun vuoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko kommenteja? Mielelläni niitä luen - ne tulee täältä edelleen mun s-posti on, joten lukeminen on helppoa. Tää vastaaminen on vaan puhelimella kökköä ja musta on tullut laiska ton koneen kanssa.
   Kirrrrrjoita vaan 🧸😊

   Poista
  2. Trakoitin omia tekstejä, oli viikon tauko kun ei kertakaikkiaan mikään kiinnostanut/huvittanut, eikä oikein vieläkään, mikä lie sviidudus ilmassa. Nytkin päivitin vain kun sain päähäni ilkeän ajatuksen, svedupetterit purkaa eläkepommia...huu!!

   Poista


  3. Aina ei vaan oo jutun juurta :)
   Ja ymmärrän hyvin tuon sun "digitauon" (mä saan näppylöitä sanasta digi...), täällä maalla tätä tietokonetta tulee käytettyä harvakseltaan, nyt kun tuli opeteltua toi pankin mobiiliversion käyttökin ja kaikki laskut tulee nykyään e-laskuina.
   Nyt piti ottaa kone esille, kun laitoin viime kesän Englannin reissun kuvia Pojalle.
   Miten niin Poika tullut äitiinsä; "ai niin, mä en oo muuten nähnyt vielä niitä kuvia". Ja reissusta on vasta.. 8 kuukautta :D

   Poista
 8. Halonhakkuu - kuustoistakesäisenä joudui ykskaks yllättäin ihan omilleni asuntoon, jossa oli puu-uuni, liiterissä valtavia halkoja ja kirves. Mutta hengissä edelleen.
  Mukavaa, että voitte noin hissukseen muuttaa, etsiä tavaroille paikkaa. Minun muuttoni ovat aina olleet sellaisia, että kaikki kamat kerralla. Siinä meinaa itku tulla, kun ei ole tyhjää lattiapintaa missään, eikä mitään hajua, missä kukin roipe haluaa asua. mutta hengissä siitäkin.
  Mukavaa kevättä. Pitäkää lämmöt päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, siinä on ollut kuustoistakesäiselle melkoinen elämänkoulu!
   Ja kyllähän minäkin sen ison halon ensimmäiset iskut olisin lyönyt, kun se pölli olisi pysynyt pystyssä, nuo oli jo sen verran pieniä, että täytyi pitää vähän kiinni.
   Ja tää muutto. Toisaalta olisin mielelläni muuttanut ripeästi ja nopeasti - nyt tuntuu, että ei vaan etene....

   Poista
 9. Oli niin kiintoisa blogi n nimi, että piti tulla kurkkimaan!
  Voiko??
  Kauniit sukat, raikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa - kiitos kun tulit käymään 😊
   Vielä vuosienkaan jälkeen en ole saanut
   varmuutta tuohon kysymykseeni; kovasti kyllä sukkapuikkoja käytän, mutta ihan näin sohvalta käsin 😊
   Kiitos kehuista 🧸😊

   Poista
 10. Nuo ovat niin ihanat sukat, että iloitsen puolestasi siitä ensimmäisen sukan väärästä koosta: nyt saat ihanat sukat itsellesikin! Viime muutossa minä varastoin kaikki astioitten omat pahvilaatikot portaidenaluskomeron taimpaan nurkkaan matkalaukkujen ja muiden taakse. Koska olin muuttanut useamman kerran ja niitä laatikoita oli tarvittu. Nyt on asuttu yli 20 vuotta tässä ja astioista osa on mennyt rikki tai kierrätetty ilman niitä laatikoitaan, koska laatikot ovat niin hankalassa paikassa. Perikunta löytää joskus kokoelman pahvilaatikoita :)
  T: saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saukkis :) Kun vain ehtisin tehdä sen toisenkin sukan.. No, onhan tässä aikaa ensi syksyyn.
   Koskaan ei tiedä, milloin tarvii pahvilaatikoita, ei kannata hyviä pahvilaatikoita heittää enää pois :)

   Poista
 11. Aivan ihanat sukat, mistähän löytäisin ohjeen?

  Tavaraa riittää ihan joka paikassa, kotona ja töissä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)