23 helmikuuta 2020

Kaikesta huolimatta

Tai ehkä juuri siksi. On huonoja ja on hyviä päiviä. Huonot päivät tekevät hyvistä sitäkin parempia. Hyvät päivät ja hyvät hetket saavat huonot unohtumaan. Vaikka asiat ei aina menekään niin kuin olit suunnitellut, tehdään uusia suunnitelmia.
"Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" on nyt muuttunut muotoon "Kolmas kerta toden sanoo".  Mikähän olisi hyvä jatko tuolle sananlaskulle?
Ensimmäinen suunnitelmahan palautti meidät takaisin sohvalle bensan puutteen vuoksi, ja viimeksi kun piti tuoda kaupungista enemmänkin tavaraa suunnitelman tyrmäsi lumisade - etelän matka.
Nii-in.  Olisi otettu peräkärry mukaan, mutta kun se oli auraamattoman tien takana etelän matkan takia, niin milläs otit. Niin meidän tuuria.
Nyt olisi sitten aika kolmannen yrityksen. Pitäkää peukkuja 👍

Mutta ei se mitään. Elämä on kuitenkin jännä juttu, kun sille antaa mahdollisuuden 😃 Torstaina 13.2. oli Maailman suurin Marttailta. Se järjestettiin naapurikylässä Nuorisoseurantalolla ja halusin lähteä mukaan siksikin, kun olen käynyt ala-asteen viimeisen luokan siellä. Meidät siirrettiin sinne "evakkoon" kun vanhaa koulua ruvettiin purkamaan uuden tieltä.
Mutta mulle piti järjestää kyyti. Olisihan AM varmaan kuskannut - ainakin puoliväliin tai jotain, mutta kyyti järjestyi. Ennestään tuntematon Minna koukkasi mut tuosta pihatien päästä kyytiin. Pikainen tutustuminen ja päivitys mm. Riesasta, ennen kuin otettiin matkan varrelta lisää väkeä kyytiin.
Olihan paikka vähän muuttunut, eikä muita tuttujakaan ollut paikalla kuin oma porukka. Tervetulotoivotusten ja muiden alkujuttujen aikana kukapa se muukaan halusi tulla mukaan kuin Riesa 😡😡 Onneksi olin jo aiemmin kertonut siitä, niin eipä ollut tälläkään kertaa hätää, mutta.. no niinpä niin. Grrrr..

Tähän jatkoa: maanantaina katsoin ikkunasta ja sanoin AM:lle, että meille on tulossa joku, auto kääntyy meidän pihaan, ihan outo auto. Äkkiä vähän tavaraa pois olohuoneen pöydältä ja semmoinen "pientä pintasiivousta" 😋 - sieltä tuli meidän Epilepsiayhdistyksen entinen sihteeri! Tovi tässä juteltiin ja kerroin liittyneeni Marttoihin.
"No sitten varmaan tunnet Minnan?"
"No juu, kyllä, just tutustuttiin, tosin ollaan  eri yhdistyksissä"
Siis kyllä on tämä maailma kuulkaa pieni, ihan valtavan pieni!  Täällä "eihän siellä ole mitään, mitä te sinne" -kylässä sen on huomannut 😂😂 Jostain syystä sen lisäksi, että täällä on kaikki muut palvelut paitsi kirjasto alle puolen kilometrin päässä, täällä on hirveästi ennestään tuttuja ihmisiä!

Ystävänpäivää vietettiin ihan parhaassa seurassa; kolme naista ja kaksi nuorta miestä. Lopputuloksen näette joskus syksyllä. Mutta voiko parempaa olla, kun nuori mies laittaa meille viestin " En haluaisi viettää ystävänpäivää kenen muitten kanssa kuin teidän kanssanne"

Mutta siis niin, kirjastoja on kolme kappaletta n. 30 km:n päässä, voi valita mielialan mukaan mihin suuntaan lähtee. Perjantaina kävin yhdessä kirjastossa.
Sieltä löytyi Pökötti:

Tai näitä isoja oli itse asiassa kaksikin ja samoin pienempiäkin oli kaksi kurkkimassa ikkunan takaa kirjastosalin puolelle.

Tämä on minusta vähän hämmentyneen näköinen.


Kirjastossa käynnin jälkeen mentiin Kelaan. Tämä on niin pieni paikka, että täällä pitää varata aika, ja niin tein kaupungissakin, pääsi helpommalla.
Voi miten ystävällistä palvelua saimmekaan - AM oli taas muistina ja tukena. Saimme paljon sellaista tietoa ja ohjeita joita emme olisi osanneet kysyäkään ja joista emme tienneet.
Oli pakko taas kysyä, että mihin ihmeeseen ne piilottavat ne ikävät ja "huonosti käyttäyvät" virkailijat siksi aikaa kun me käymme siellä. Siihen emme saaneet vastausta 😋

Tänään, lauantaina, on ollut kauhea tuuli ja nyt illalla (puolen yön aikaan) on ollut sähkötkin poikki muutaman kerran. Onneksi tietokone toimii kynttilällä 😉😉😎😎

Huomenna - tai siis tänään, on laskiaissunnuntai, ja meidän suvun perinteinen laskiaisrieha. Pulkkamäkeen ei taideta päästä, mutta jotain muuta kivaa me kyllä keksitään - aina on keksitty. Paistetaan makkaraa, syödään hernekeittoa, laskiaispullia ja varmaan myös täytekakkua - NAM, mitähän kaikkea muuta.
Harmi, ettei Poika ja Tyttöystävä pääse mukaan, mutta asioita on laitettava tärkeysjärjestykseen. 
Enolasta sitten lähden Äitirakkaan ja Tunturiruipelon kyydillä kaupunkiin, lupasivat ajaa sitä kautta kotiin. AM tulee joskus viikolla hakemaan mut kotiin.

Hauskaa laskiaista kaikille - nyt menen nukkumaan, että jaksan aamulla lähteä reissuun!

18 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kun lukee sinun juttuja, tulee välillä mieleen, että voisi olla kivaakin sosiaalisena ihmisenä. Onneksi se tunne menee pian ohi. Tänään on siitä outo päivä, että tapaan opiskelukaverin, jota en ole vuosiin nähnyt vaikka ihan naapurikaupungissa asuu. Vielä oudompaa onse, että minä ehdotin tapaamista, kun sain häneltä niin herttaisen itsetehdyn joulukortin. Nyt ei edes sada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä tulee itselle sellainen olo, että onneksi saa käpertyä tänne omaan tupaan, pistää oven lukkoon ja vaan olla - ihan kuin ei olisikaan.
   Molempi parempi, Repu :)

   Poista
 3. Sananlaskulle jatkumo...."pohjalta ei voi kun ponnistaa" ;) Avoimuus alkusosiaalisuuden kynnyksellä on ilmeisen tärkeää ettei riesa vie kaikkea iloa. Pökötti -"kirjallisuuden tarkkaileva otus jolla selkeä hahmotuskyky sekä näkemys lukemisen tuottamasta ilosta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon sananlaskuun täytyy uskoa - kolmaskin kerta meni mönkään.
   Mutta tuo kuvaus Pökötistä.. hmm.. mielenkiintoinen ja varmasti aivan oikea. Mistä kummasta tuon löysit :)

   Poista
  2. Suomi-Onneli-Suomi sanakirjasta ;)

   Poista
 4. Tää postaus ilahdutti mua kovin. Ihana lukea, että teidän maalaiselämä on lähtenyt sujumaan ja löytää uomansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lintulai <3
   Tämä on meidän Koti - täältä ei meitä enää pois saa. Tästä tulee meidän näköinen; yksi huonekalu sieltä, toinen täältä. Ei Glorian valkoista sohvaa eikä valkoisia keittiön ovia - mitenkään kenenkään kotia arvostelematta, mutta ne ei vaan sovi meille; kahdelle peikolle :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Maalla on mukavaa - aina voi jonkun kanssa jäädä turisemaan :)

   Poista
 6. Voi miten olen iloinen, että lähdit mukaan Martta-touhuun! Yksi riesa ei saa lannistaa, vaikka kuinka mukaan pyrkisi. Huomasithan, ettei se pilannut iltaasi kun olit asiallisesti kuljettajaasi valistanut etukäteen. Useimmat ihmiset ovat valmiita auttamaan, kun vain tietävät miten. Hyvältä kuulostaa uusi olonne, kodikaalta. Oikein hyvä laskiaisriehaa koko suvulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä, parempi on valistaa ihmisiä Riesasta etukäteen, on turvallista olla joukossa mukana, kun muut tietävät mitä tehdä tai kenelle soittaa (AM) ja pyytää hakemaan kotiin, jos siltä tuntuu.
   Laskiainen meni mukavasti, vaikka vähän oli...noh, kerron siitä vaikkapa huomenna, jos jaksan olla pidempään koneella.

   Poista
 7. Sananlaskuille jatkoa: Paistaa se päivä vielä risukasaankin. Eli ei lannistuta, vaikka joskus joudutaan tekemään suunnitelma B ja suunnitelma C jne. Muistan, ,uinka kivaa oli lapsena pienellä paikkakunnalla, kun kaikkialle pääsi kävellen. Kaupungissa on paljon pidemmät välimatkat ja vaikka pyörällä ja bussilla pääsee, niin menee kulkemiseen aikaa enemmän. Marttailu on kyllä mukavaa, itse en päässyt osallistumaan 13.2 iltaan, koska oli vaihtarit kokkasivat juuri sinä iltana. T: saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikaan menneen suunnitelman tilalle on vain tehtävä uusi, eihän siinä muukaan auta. Tässä sohvalla maatessa on aikaa tehdä uutta suunnitelma taas vikaan menneen suunnitelman tilalle.
   Täällä ainakin on Martat ottaneet minut hyvin joukkoon mukaan - ja täällä on useampikin Marttayhdistys samalla paikkakunnalla, hyvin mahtuvat samoille "huudeille" ja tullaan toimeen keskenämme ja apua tuntuu löytyvän naapuriyhdistyksestä tarpeen tullen - niin kuin juuri tuolloin 13. päiväkin.

   Poista
 8. Kivalta kuulostaa teidän uusi elämä Pöllölän Katajamäellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä - vielä kun tulee kunnolla kevät ja kesä, niin mikäs täällä, portailla istuskellessa ja ohikulkijoille vilkutellessa :)

   Poista
 9. Tutunnäköinen Pökötti 😀. Maalla on varmasti mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla on mukavaa. Ja Pökötin työkaveritkin tuntui olevan oikein mukavia, kun heitä pistäydyin katsomassa :)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)