Rajana taivas...

... maa kiertää yhä radallaan.
Rajana taivas, 
kun kuljen uuteen maailmaan.
Rajana taivas, 
mä kuljen uuteen seikkailuun. 


Hiukan muokkasin juuri äsken kuulemani Einin esittämää laulua "Rajana taivas" - jotenkin vain tuntui sopivan tuo nimi tähän tunnelmaan. 
Toisaalta vähän haikea olo, toisaalta vatsassa on jo perhosia ja pää täynnä ajatuksia: mitä vielä pitää muistaa, onkohan ne vielä tallessa, onko kukaan muistanut tehdä sen ja tuon. Tänään on sunnuntai, ei kyllä kehtaisi häiritä, mutta nyt on pakko, kun on enää niin vähän aikaa... 

AM lähti perjantaina maalle sen jälkeen kun oli käyty maanmittauslaitoksella jättämässä lainhuudatushakemus ja oli käyttänyt minut kaupassa. Onpa muuten omituista olla yksin kotona, pitkästä pitkästä aikaa. Ennen oli aina Poika kotona, kun AM oli pidempään poissa (Lapin reissuilla) ja viime vuosina se on vienyt mut Äidille hoitoon, jos on lähtenyt johonkin 😅 Nyt jätti yksin kotiin. 

Eilen pesin pyykkiä, siivoilin työhuoneen yhtä hyllyä eli mietin mitä luulen vielä tarvitsevani ja mitä annan pois ja mikä on selvästi roskiin menevää. Kyllä se kai vähän tyhjeni. 
Sitten jumituin tähän koneelle, kun löysin cd:n, josta löytyi kuvia mm. Siskorakkaan ylioppilasjuhlista. Voi miten pölyinen se olikaan - niin kovasti vuoti silmät vettä niitä kuvia katsellessa 💖 Rakkaimmat, Poika ja Sisko, samassa kuvassa, nuorina, koko elämä edessä - niin kuin toki heillä vieläkin. Sisko ystävineen.. Vieläkin taitaa olla sitä pölyä ilmassa... 😉

Tänään olen saanut aikaiseksi tämän


Tästä puuttuu vielä.. vaatteista ainakin parit housut, sukat ja alusvaatteet, parit kengät, aurinkolasit, kännykän laturi, lääkkeet. Toiveena olisi saada mahtumaan nämä YHTEEN reppuun/rinkkaan - joka ei ole kovin suuri. 

AM-parka on tehnyt melkoista työtä maalla. Hänellä on hirveä työ tyhjentää kolme kaappia - ei kovin isoa, mutta ihan riittävän kokoista, astioista ja kuiva-aineista, siis ruokatarvikkeista. Siirtää kaapit pois paikaltaan - ne ovat olleet päällekkäin. Siirtää jääkaappi paikaltaan. 
Kaikki on tehtävä tänään, koska ei ole tietoa, milloin Talkkarilla on aikaa kuljettaa kaappi uuteen kotiin ja auttaa AM:ää nostamaan se paikalleen. 
Tämä kaikki olisi hoidettu yhdessä, ilman sitä SIM-kortti hässäkkää..

Mutta eipä tuokaan maailmaa kaada; menneellä viikolla saatiin kuitenkin monesta paikasta niin hyvää asiakaspalvelua, että tuo murhe muuttui loppujen lopuksi aika pieneksi.
Siksi kiitokset hyvästä asiakaspalvelusta menneellä viikolla kuuluu:
* Päijät-Hämeen Osuuspankille kahteen kertaan
* Keskustan lähiklinikan ystävälliselle, huumorintajuiselle ja ripeälle mieslääkärille
* OP-vakuutukselle, kahteen kertaan
* Maanmittauslaitoksen puhelinpalvelulle ja asiakaspalvelulle
* Kausalaan BrodeeShopin Paulille (kuin myös Sinikalle)
* Jyskin asiakaspalvelulle
* Ja huonosta alusta huolimatta myös Elisan asiakaspalvelulle, asiakaspalvelupisteelle ja tekniselle asiakaspalvelulle.
* omalle lääkärilleni keskussairaalassa
* oman kirjaston henkilökunnalle

Kaikille annettiin kiitos myös ihan henkilökohtaisestikin - osa oli jotenkin äärettömän hämmästyneitä siitä, että saivat positiivista palautetta ja kiitosta työstään. Onko se tänä päivänä erityistä ja tavatonta? Olen ollut niin monta vuotta poissa työelämästä, etten tiedä sitä asiakaspalvelijan näkökulmasta.
Asiakkaana olen opetellut kiittämään saamastani palvelusta ja jopa pyytämään anteeksikin, jos olen käyttäytynyt epäkohteliaasti. Vika tai virhe ei ole asiakaspalvelijan, vaan yleensä järjestelmässä tai jossain muualla. 

Kommentit

 1. Just näin Pöllö, ruusut ja risut suoraan ♥ jatketaan samaan malliin.

  Ja ihanaa Suomi meloo -reissua teille sirkkusillle. Toisellekin erityisterveiset!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana ♥
   Toinen sirkkunen vietti eilen tuplamummona pienen pojan nimiäisiä ja on nyt siis onnellinen kahden pojan mummo ♥

   Poista
  2. Oi voi, aika ihanaa! Ja miten nuori ja nuorekas mummo ♥

   Poista
  3. Sanopa muuta. Tulikin mieleen, että pitäisköhän tilata korvapuusteja matkaevääksi...;)

   Poista
 2. Blogeilu tauon jälkeen olen selaillut blogeja. Pöllölässä on ollut paljon tapahtumaa. Mukavaa, että nyt tulee Suomi meloo -kuvioiden kautta mukavaa pöhinää.

  Palautteen ja kiitoksien antaminen on todella tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Laiskiainen, ihanaa kun olet palannut ♥ Olen paljon sua ajatellut; toivottavasti ajatukset on tavoittaneet sut.
   Pöllölässä on tosiaan ollut melkoista suihketta ja suhinaa, säihkettä ja sähinää - ja sitä tulee riittämään jatkossakin :D

   Poista
 3. Kyllä se vain on nykypäivänä aika hämmentävää saada positiivista palautetta. Negatiivisen antamisesta on tullut niin itsestään selvyys että se olisi se mitä pitää tehdä, vaikka positiivisen kautta maailma muuttuu <3 Mukavaa reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan jatkaa kiitosten ja positiivisen palautteen antamista - yritän asettua vastapuolen asemaan ja miettiä miltä tuntuu saada kiitosta tai vastaavasti haukut sellaisesta mitä en ole tehnyt tai mikä ei ole kenenkään syytä; järjestelmät vain joskus toimivat virheellisesti.
   Ja yritän olla provosoitumatta sen tietyn ihmisen käytöksestä, joka saa jopa minut hermostumaan :)
   Kiitos - reissusta tulee varmasti mukava, kun vain muistan tuon edellisen :D

   Poista
 4. Usein se positiivinen palaute jää antamatta. Negatiivinen lienee yleisempää. Hyvä, että annoit positiivista. Ei ihme, jos hämmästyivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suomalaisilla on myös se vika, että olemme kovin vaatimattomia emmekä useinkaan osaa vastaanottaa positiivista palautetta. "Noh, eihän tuo nyt...", "No, mitäs toi nyt..", "Tää nyt on vaan tämmönen.."
   Meidän pitäisi opetella sanomaan reilusti kiitos, kun joku meitä kehuu ja kiittää, eikä epäillä kiitosta vain tavan vuoksi sanotuksi.
   Kiitos ja hymy ei maksa mitään :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)