Näin lakkaat vitkastelemasta

Te kenelle tulee Valitut Palat, olette jo varmaan lukeneet kyseisen artikkelin uusimmasta lehdestä.
Lehden kannessa lukee siis "Näin lakkaat vitkastelemasta". Selvästikin minulle osoitettu artikkeli. Sivulla 80. Etsin kyseisen artikkelin:

"Lue tämä NYT äläkä myöhemmin"  Olen aloittanut sen lukemisen ainakin kolme kertaa, enkä vieläkään ole päässyt loppuun asti.
On, kyllä minulla on paljonkin huonoja tapoja. Päälle puhuminen, toisen keskeyttäminen, laiskottelu jne.
Yksi erittäin huono tapa on asioiden viime tippaan jättäminen. "Kyllä sen vielä ehtii, onhan tässä aikaa" 
Onneksi asian, josta tuossa artikkelissa puhuttiin, hoidan aina heti: laskujen maksun. Niiden kanssa en vitkastele.
Mutta sitten muuten... Krhm. Hyvä esimerkki on tältä päivältä. Ylpeänä esittelin teille toissapäivänä, miten olin kasannut sohvalle mukaan pakattavia tavaroita, melkein kaikki oli jo siinä pinossa. Mitä siitä nyt puutuikaan; parit kengät ja lääkkeet ja jotain sellaista. Ja farkut. Tai siis housut, en maininnut erikseen, että ne on farkut.
Mutta kyse oli siis farkuista. Olin saanut ne Äitirakkaalta varmaan kaksi kuukautta sitten. Ja kun nyt satun olemaan tällainen pe..jalkainen, niin nehän olivat noin 15 cm liian pitkät. Silloin kun ystävä haki sen mun hupparin tuunattavaksi, pyysin apua niiden lahkeiden kanssa. Että kääntäisi ne oikean mittaiseksi, kyllä minä ne sitten itse lyhentäisin, osaanhan mä nyt sen verran ompelukonetta käyttää.

Niin. Osaan kyllä. Mutta kun on ollut tässä kaikenlaista.

Onneksi on keksitty sellainen tumpelon apuväline kuin palttausnauha. Ja silitysrauta. Ja sakset. Ja aikaakin vielä ainakin 24 tuntia. En yhtään tiedä milloin Äitirakas tulee huomenna hakemaan, mutta otin siis ne farkut käsittelyyn TÄNÄÄN. Leikkasin noin puolet siitä ylimääräisestä pituudesta pois - varmuuden vuoksi vain sen verran, että voi vielä korjata, jos menee pieleen 😂😂 - ja kiinnitin käänteen palttausnauhalla.  Hyvin jäi vielä aikaa. Ehtis vaikka vielä pestä koneellisen pyykkiä.

Tai itse asiassa; aamupäiväksi sovittiinkin yhden imurin toimittaminen, joten jätän sen pyykinpesun väliin.

Mutta powerbankia lukuunottamatta kaikki on pakattu 👍👌🌞 Eväätkin:En muuten tiedä, kumpi on pahempi tapa: asioiden viime tippaan jättäminen - ne tulee kuitenkin hoidettua - vai se, että reissusta kotiin tultua matkakassien/-laukkujen purkaminen saattaa kestää joskus kolmekin viikkoa....


Jottei tää päivitys jäis ihan kuvitta, niin laitan tähän ilahduttavan kuvan K-marketista, joka on matka varrella, kun mennään maalle:


 Nämä on tehnyt Tuohimestari Erkki Pekkarinen

Kommentit

 1. Ihanat tuohiukkeli ja -akkeli. Possu harvemmin vitkastelee. Pikemminkin Possua on moitittu hötkyilijäksi. Kun joku asia tunkee mieleen, se pitää tapahtua HETI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saisi jotenkin yhdistettyä Pöllön vitkastelun ja Possun hötkyilyn - siitä tulisi just loistava yhdistelmä!
   Nyt kommenttiin vastaamattomuuteen syynä ei ollut vitkastelu, vaan koneen äärestä poissa olo. Selitys se on sekin, eikö? :D

   Poista
 2. Just tänä keväänä luin kirjan tuosta Tuohimestarista. On sillä ollu motivaatiota!

  Ja just tänään muistelin jotain Valittujen Palojen niksikirjaa, jossa oli lueteltu, mitä ehdit tehdä jos on 5/10/15 minuuttia ylimääräistä aikaa. Mulle tuollaiset neuvot on huonoja, kun on muutenkin olo, että pitää multitaskata koko ajan. Tietokoneellakin on monta sivua auki ja asioita kesken useammalla. Tiettyjen hommien äärellä on vain odotettava, muuten unohdan - erityisesti ruuanlaitto on vaarallinen.

  Hauskaa reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Älä tee tänään sitä, minkä voit jättää tekemättä huomennakin" - olen joskus saanut sellaisen postikortin ja siitä on varmaan tarttunut muhun tämä "kyllä sen vielä ehtii" -mentaliteetti :D

   Poista
 3. Hieno tuohipariskunta. Tuohitaitajia olen joitain tuntenut. He pystyvät mihin vain.
  Olin jo päättänyt mennä moikkaamaan Possua, mutta nyt menee harkintaan. Hötkyily on niin paha juttu. Kun ottaa rauhallisesti, ehtii moni pakollinen tehtävä kadota kokonaan. Jää aikaa harkitsemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Repu ihan samaa mieltä: kun ottaa rauhallisesti ja odottaa tarpeeksi kauan, moni homma katoaa tehtävälistalta kokonaan - ei tarvikaan tehdä.

   Poista
 4. Vitkastelun viettelevä välttämättömyys!! Eipäs hötkyillä, tuumitaan..=) Kone ollut rikki jo kuukauden ja internet-viekkarit voitettu, jatkanen aateekootonta elämääni, vapauttavaa!
  Sujuvaa kesää Huuhkaimelle,aouuuuu!!T:Sus'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sus', ymmärrän miten vapauttavaa tuo aateekooton elämä on! Kun juuri eli ensin 1,5 vain puhelimen kanssa, sitä jo oppi kutakuinkin elämään ilman tätäkin hilavitkutinta. Vaan kun tätä on ollut pakko käyttää noiden loppuhommien tekemiseen, niin täällähän sitä taas roikutaan ;)
   Ja onhan sitä kerrottava Myyntisirkkusten seikkailuista...

   Poista
 5. Mie en osaa vitkastella. Mieluusti teen kaiken etuajassa ja sitten pähisen muille, kun "aina teitä joutuu odottamaan!".
  Mutta nämä silitettävät paikat sun muut ovat taivaanlahja juurikin tälläiselle hätähousulle! Nuorempana paikkasin farkut ja takit ja kengät Jeesusteipillä, nykyään sentään käytän vähän hienostuneempia silitettäviä sun muita tarraviritelmiä...ja eihän niitä verhojen kanttauksia kukaan mene sinne lattianrajaan tarkistamaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lähteminen tapahtuu usein niin, että mulle annetaan vartti aikaa ja siinä ajassa pitäis pukea, kammata ja pakata ja toinen istuu vaan sohvalla :) Ja sitten puhistaan kun en ole valmis samassa ajassa. Jos sais ees puol tuntia aikaa.... Siis mulla ei mene kauaa, pakkaaminen on se mihin menee eniten aikaa, riippuen toki siitä mihin ollaan lähdössä.

   Ja kyllä; kaikki silitettävät systeemit ON taivaanlahja ihmiselle joka on rähmäkäpälä ompelusysteemien kanssa. Tai siis kyllä mä ompelen suoraa saumaa vaikka kilometrin, kun joku vaan ensin tekee ne käänteet mulle. Esim. kaveri kävi aikanaan mittaamassa, silittämässä ja laittamassa nuppineulat neljän huoneen verhoihin, mä kiltisti ompelin ne :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)