16 joulukuuta 2016

Navigaattori on sitten kätevä kapine..

Pöllölle sitä sattuu ja tapahtuu. Kaikenlaista. Ennen kuin kerron sen enempää ja valaisen, mitä otsikko pitää sisällään, niin

Lämmin kiitos Siniselle Sohvalle Joulumuistamisesta:

Tämä suloinen pöllö oli lennähtänyt meille tiistaina ja ilahdutti minua, kun palasin töistä kotiin. Kiitos, tämä on ihana!

Ja sitten tuohon otsikkoon... Koska asialle, tai oikeastaan mulle, on naurettu jo heti tuoreeltaan päin naamaa asian johdosta, niin saatte ihan luvan kanssa nauraa, miten sitä Pöllölle sattuu ja tapahtuu. Varsinkaan kun ei pahemmin sattunut, vähän vain toiseen jalkapöytään kun meinasin kaatua ja se taittui, mutta sekin on jo helpottanut.

Meidän kirjaston käsityökerho loppui tältä vuodelta varsinaisesti jo kaksi viikkoa sitten tiistaina, mutta yksi käsityökerholaisista kutsui meidät kotiinsa viettämään käsityöiltaa vielä tällä viikolla. Sain osoitteen ja tiistaina kun olin tullut töistä, syönyt ja kuunnellut AM:n kuulumiset, keräsin neuleeni ja lähdin matkaan.
Naputtelin osoitteen varmuuden vuoksi puhelimen navigaattoriin ja valitsin "kävellen". Olenhan asunut täällä ns. meidän mäellä vasta 30 vuotta, mutta nämä kaikki jollain lailla hevosiin liittyvät kadut ovat vieläkin ihan sekaisin. Ja ihan aikuisten oikeasti, talot näillä kaduilla ovat todella sekavasti numeroitu.

Lähdin kävelemään ja etsimään oikeaa osoitetta.  Tuollahan se on, tuttu talo. Ei kun.. nää on parillisia numeroita ja se on pariton..
- Hei, osaisitko sanoa  missä on sen numeroinen talo?
- Tota... se on varmaan TON tien tolla puolella.
- Ok, kiitos paljon.

Ja kipin kapin, tien toiselle puolelle. Hmm... Tuo talo se ei kyllä ollut...Se on varmaan toi. Äh, olen takapihalla. Onneksi tästä pääsee etupihalle.
- Anteeksi, mikähän tämän talon numero on?
- Tämä on xx.
- Ahaa, kiitos. Osaatteko te sanoa, mistähän löytyisi sen numeroinen talo?
- Jaa-a, se on varmaan tuo talo tuolla.
- Selvä, kiitos. Käynpä katsomassa. Oikein hyvää joulua.
- Kiitos samoin.

No ei, se ei ollut se talo, kun juuri sen tarkistin. Palataanpa takaisin kotiinpäin, sen täytyy olla jossain siellä päin.  No kas, tuossa on taas kartta...

Aa, tuossahan se talo on, ja ovi on tuolla toisella puolella taloa... Ja kas...
Kotitalohan se tuossa vieressä!

Eli käytin n. 15-20 minuuttia matkaan kotoa naapuritaloon 👀
Jos hänen parvekkeensa olisi toisella puolella taloa, voisimme vilkutella toisillemme parvekkeilta 😊Kotiin osasin ihan parissa minuutissa...

Että tämmöistä tällä kertaa tänne Pöllönpesään. Erityistaito se on tuo eksyminenkin.

12 kommenttia:

 1. Mä olisin jo varmaan soittanut määränpäähän ja kysellyt kaikkea mahdollista. Pointsit sulle, kun hoidit itsesi kyläpaikkaan ihan itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse asiassa tiennyt, ketä sinne on tulossa eikä mulla ollut ko. kylänpaikan/kutsujan puhelinnumeroa :)
   Ja ajattelin, että pakkohan mun on se osoite löytää, kun kerran "samalla kylällä" asutaan, ei tämä niin iso paikka ole :)

   Poista
 2. Mitäs nauramista tuossa. Osasit kotiin kuitenkin suoraan ;)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että löysit perille, otit vain reipaan raitis-ilma-veryttelyn ensin, tyylikästä! Eksymisessä ei ole mitään naurettavaa, se on ihan inhimillistä. Joka viikko opastan eksyneitä työpaikallani oikeaan suuntaan ja näytän opasteet jota kannattaa seurata. Onneksi kysyvä ei tieltä eksy! Pöllön on tehnyt työtoverin sisar ulkomailla. Pöllö on valittu juuri Sinulle ja siihen on liitetty suloisen joulun toivotus teidänkin sohvalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reipas raitis-ilma -veryttely teki kyllä hyvää, se on totta, kun oli koko päivän ollut sisällä, mutta... kun on tosiaan 30 vuotta asunut tällä samalla asuinalueella, joka ei ole kovin suuri, niin pitäisihän nämä kadut jo tuntea :)

   Pöllö on ihana ja suloinen - kiitos jouluntoivotuksista ja ihanaa joulua myös teidän sohvalle!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Useampaankin - sekä nuorempaan että vanhempaan herrasmieheen, jotka yrittivät auttaa :)
   Yksi käveli mitään sanomatta ja tekemättä ohi, se oli se, jonka kohdalla meinasin kaatua :(

   Poista
 5. Ihana SNY-paketti noudettu, avattu, kuvattu ja ihastellaan! Sydämelliset kiitokset. Neuleille hankin käyttäjän, niin huolellista ja kaunista jälkeä! Kokonaisuutena mahtavan SNY-syksyn olet onnistunut luomaan. Ilmassa on todella ollut Tähtipölyä! Lämmöllä ajattelemme teitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille kauniista sanoista ja terveisiä meiltä molemmilta. Rauhallista viikonloppua ja neljättä adventtia!

   Postityttö piti lupauksensa reilusti: hän lupasi, että paketti on perillä alkuviikosta, mutta sepä tulikin tosi nopeasti.

   Poista
 6. Kerrankos sitä ihmisen lapsi eksyy - ei se perille löytäminen aina niin helppoa ole.

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)