05 joulukuuta 2016

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Hyvää Itsenäisyyspäivää toivotan kaikille!

Kerroin teille tässä jokunen kirjoitus sitten nyt jo 91-vuotiaasta herrasmiehestä, jonka kanssa mulla on ollut aamuisin treffit tuossa bussipysäkillä.
Luulin, että treffimme ovat ohi, kun työpäivieni pituus oli tarkoitus pidentyä, mutta ne lyhentyivätkin - se on toinen juttu se, siitä erikseen. Treffit varmaan vielä jatkuvat :)

Tänään lähdin aikaisemmin töistä kovan päänsäryn ja töiden vähyyden vuoksi ja satuin samaan bussiin tämän herrasmiehen kanssa, mutta huomasin sen vasta, kun olimme jäämässä pois bussista.
Hänellä oli toisessa kädessään kävelysauvat, toisessa wc-/talouspaperikassi ja muovikassillinen mehua. Kukaan ei tarjoutunut auttamaan, vaikka näki, että penkistä poistuminen oli hankalaa, tuijotti vain. Mulla meni hetki ennen kuin tajusin, että voisin auttaa, kun tulin selkänsä takaa. Kun tarjosin apua, hän kieltäytyi :)

Tarjosin uudelleen apua bussista ulos astuessa, koska kävelytie pysäkillä oli tosi jäinen ja liukas. Apu ei kelvannut vieläkään vaan sain vastaukseksi: "Onhan sitä selvitty sodastakin."

Sodan lisäksi hän on selvinnyt aivoinfarktista muutama vuosi sitten. Hän käy joka päivä kaupungissa bussilla, hän käy siellä syömässsä ja kaupassa.

Kävelimme jonkun aikaa yhtä matkaa ja vielä pari kertaa tarjouduin liukkaalla kävelytiellä kantamaan kassiaan, mutta ei hän suostunut, sitkeästi kantoi itse :)

Onhan hän selvinnyt sodastakin.

10 kommenttia:

 1. vanhin ikäpolvi on tosiaan selvinnyt hyvin monesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella.

   Kyllä sitä itse jäi vähäksi aikaa miettimään, että miksi minä en selviä sillä samalla sisulla, mutta sitten kuitenkin tajusin, että selviähän - oman aikani vaatimalla tavalla ja omalla sisullani.

   Poista
 2. Kiitos samoin hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle ja AMlle! Muistitko arvostella Kulmiksen palvelun? Just kun mä valitin, etten oo kertaakaan voittanut, vaikka oon kiltisti antanut palautetta, nyt voitin. Valitin taas kerran keikkuvasta pöydästä. Sähköpostiini tuli viesti, että oon voittanut lahjakortin Kulmikseen. Kannatti urputtaa, että miksen mä koskaan voita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä oo vielä(kään) saanut aikaiseksi arvostella.. Pitäisi ottaa esille se kuitti ja katsoa sitä tarkemmin ja arvostella.
   Oon taas ollut niin saamaton....

   Poista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää sullekin, Pöllö!

  Mä meinasin nurista kun pitää tänään siivota mutta en sitten viitsikään. Onhan sitä tosiaan toiset selvinneet sodastakin... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin - kunpa me "nykyajan lapset" osaisimme laittaa asioita oikeisiin mittasuhteisiin, valittaa ns. oikeista asioista.
   Jotenkin tuntuu tänään..."väärältä" valittaa villakoirilta nurkissa tai vääriin paikkoihin jätetyistä tavaroista :)

   Poista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää ja iloista juhlamieltä! Aurinko paistaa ja kävimme pakkaskävelyllä siitä nauttimassa. Nyt valmistamme yhdessä juhlalounasta, isäntä salaattia ja minä sitä lämmintä osuutta, meille kahdelle. Ihana olla päivänvalon aikaan kotona ja ulkona, kun päivät menevät töissä. Ulkona on todella liukasta, liukuesteet on nyt tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Ulkona on todella ihana keli ja on totta; on ihana olla pitkästä aikaa päivän valon aikaan rauhassa kotona tekemättä mitään tähdellistä.

   Poista
 5. Vastavieraillen ja Hyvää Itsenäisyyspäivää toivottaen,

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)