11 joulukuuta 2016

Laulun loppu :)

Kävin tänään ystäväni kanssa lähikirkossa laulamassa Kauneimpia Joululauluja.  Vaikka en kuulukaan kirkkoon, on Kauneimpien Joululaulujen laulaminen kuulunut jouluperinteisiini jo monien vuosien ajan ja jos en ole saanut ketään mukaani, olen käynyt yksin.

Laulaa en osaa, mutta kirkkomme on aina täynnä joululaulujen laulajia, joten sillä ei ole väliä vaikka ei osaisikaan.

Olen kuunnellut joululauluja Spotifysta jo pitkään ja suosikkinani on tänä vuonna ollut Raskasta Joulua levyt.  Tässä tapauksessa pitää kuitenkin unohtaa tämä "nomen est omen" - kappaleet leyvyillä on pääosin tuttuja, mutta mukana on myös ihan uusia. Pojat osaavat kyllä laulaa ja osa kappalaisesta on herkkiäkin. Esimerkiksi eilen ensimmäistä kertaa kuulemani "1939" sai kyyneleet valumaan poskiani pitkin.

https://www.youtube.com/watch?v=JOYxGZq2BXs   (levy jatkuu vielä tämän kappaleen jälkeen).

Kirkossa oli tänään myös kuoro, niin kuin aina. Ja tietenkin myös paljon lapsia. Kuoro lauloi yhteislaulujen välissä pari kappaletta. Ensimmäisen kappaleen jälkeen kuului n. 2-3 vuotiaan lapsen kirkas ääni "LOPPU". Eihän sille voinut muuta kuin hymyillä 😍😍    

Joululaulujen jälkeen tulimme ystäväni kanssa vielä meille juomaan teetä ja syömään joulutorttuja - tietenkin omena-kanelimarmeladilla täytettyjä.

                                                                                                                                                                   Oli meillä vähän pipareitakin, ei kylläkään itse leivottuja, tällä kertaa.


8 kommenttia:

 1. Minä olen käynyt viimeksi kuuntelemassa kauneimpia joululauluja silloin, kun odotin kuopustamme. Kirkko oli tupaten täynnä, enkä mahtunut istumaan. Nythän minulla olisi oma tuoli mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuli mieleen, kun toisen ystävän kanssa käytiin kerran "vieraissa"; naapurikunnan upeassa keskiaikaisessa harmaakivikirkossa laulamassa Kauneimpia Joululauluja. Se on suosittu paikka, aina aivan tupaten täynnä. Olimme hyvissä ajoin paikalla, kuten moni muukin emmekä istuneet ihan kylki kyljessä kiinni vielä siinä vaiheessa.
   Sisään tuli kolme vanhempaa herrasmiestä, jotka jatkoivat suoraan meistä katsoen kirkon takaosaa kohti - emmekä siis vielä hoksanneet tiivistää penkkiriviä. Hetken päästä he kuitenkin ilmestyivät kuin tyhjästä vierellemme ja totesivat kuin muina miehinä "Hyvähän se on nuorena istua, että jaksaa sitten näin vanhana seisoa" :)
   Lause jäi pitkäksi aikaa meille ns. lentäväksi lauseeksi - olisimmehan toki tiivistäneet ihan vain silläkin, jos olisi kysyneet, että mahtuisikohan tähän vielä :D Emmekä me nyt niin kovin leveästi istuneet, koko penkkirivi. Kun tiivistimme, niin siihen mahtui vielä monta herrasmiestä :)

   Poista
 2. Me kävimme myös laulamassa kauneimmat joululaulut ja sielläkin oli ihana kamarikuoro esiintymässä. Kummallakaan meistä ei ole laulunääntä, mutta laulaminen yhdessä on erittäin voimaannuttavaa. Tärkeänä pidän myös vuoden lähetysteemaa unohdettujen lasten auttamista. Omalla srk:llani on ihan oma kohde minne varat menevät ja ne käytetään lasten koulutukseen ja terveydenhoitoon. Meillä on verovaroin ylläpidetty koulutus ja terveydenhoito lapsille, arvokkaita asioita. haluan omalta osaltani tukea sitä myös kehitysmaan lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mieli tuosta laulamisesta ja kehitysmaan lapsien auttamisesta tulee ­ vaikkei lauluääntä olekaan. Tai niinkuin äitini sanoo; mulla on ihan hyvä lauluääni, se vain
   pilaantuu, kun tulee ulos suusta ;)
   Ja vaikka me niin monesta asiasta usein valitamme,
   niin niin moni asia on meillä hyvin, kuten sanoit: ilmainen koulutus ja ilmainen perusterveydenhuolto. Ja kuinka vähillä kustannuksilla mutta niin hyvällä hoidolla olen minäkin päässyt, en voi kuin kiittää, samoin puolisoni. Toki meillä on ollut myös apuna työterveyshuolto, sekin on meillä hieno asia jota ei monessa maassa ole. Kunpa edes terveydenhuolto ja koulutus saataisin kehitysmaan lapsille ­ ja tällä hetkellä turvallinen koti kaikille.
   Ettei kenenkään tarvitsisi herätä joka aamu pelkoon siitä, menetänkö tänään perheeni, läheiseni.

   Poista
 3. Minä olen ollut yksissä kauneimmissa työn puolesta ja yhdet on vielä ensi sunnuntaina hirvimiesten kodalla. Siellä on aina mahtava tunnelma, kun kotaan ahtautuu joku 50-60 ihmistä ja lauletaan ja välillä kulkee mehukannu/glögikannu ja piparirasia kädestä käteen ja sitten taas lauletaan.
  Joululauluja olen Spotifyn kautta kuunnellut muutaman viikon ajan. Kotimaisia ja ulkomaisia lauluja.
  Viime joulun alla oli ehkä hienoin joululaulutilaisuus, kun Turun pääkirjastolla laulettiin joululauluja ukulelen säestyksellä. Olen nyt vuoden verran miettinyt, ostaisinko ukulelen ja kyllä minä taidan sen ostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ukulele kuulostaa mielenkiintoiselta :)
   Samoin tuo joululaulutilaisuus hirvimiesten kodalla.
   Meillä on latuyhdistyksellä oma kota, jonka voisimme pystyttää vaikkapa samaan paikkaan kuin missä se on talvella, mutta kun meiltä ei taida löytyä ketään, joka vetäisi joululaulutilaisuutta.

   Poista
 4. Minä niin tykkäisin laulaa, mutten osaa. Mutta kiva on kuunnella, kun ne, jotka osaa, laulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään osaa laulaa, mutta noissa kirkon Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa on hyvä laulaa, kun siellä laulaa kaikki, niin ei haittaa, vaikka ei osaakaan laulaa :)
   Kaikki saa ja kaikki osaa laulaa. Ainakaan vielä ei ole minua heitetty ulos, eikä kukaan ole lähtenyt karkuun mun viereltäni ;)

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)