Siivouspäivän jäljiltä

Tämä teksti oli tarkoitus julkaista jo aikaisemmin mutta jostain syystä bloggeri ei suostunut tätä julkaisemaan. Huomasin sen vasta eilen. Kerronpa siis teille nyt, millainen oli meidän toissa viikon lauantai. Siis siivouspäivä.

Tai eihän meillä oikeasti mitään siivouspäivää ollut. Ihan vaan tavallinen lauantai. Piti vaan vihdoinkin laittaa naulakosta talvivaatteet pois ja vaihtaa tilalle kevyempiä ja kesäisempiä vaatteita. Ja laittaa talvikengät talteen.

Mutta sitä mä en oikein ymmärtänyt, miksi AM rupes hymyilemään siinä vaiheessa, kun mä olin pyytänyt tekemään seuraavat asiat:
- siirrätkö tuon pystynaulakon tosta työhuoneen vaatekaapin ja printterin välistä pois?
- nostatko mulle tuolta yläkaapista noi lankalaatikot (5 kpl) alas

"Siis sunhan piti vaan laittaa noi sun talvikengät pois?"  Niin no joo, mutta, kun ensin pitää vähän järjestää tuolta kaapista noita tavaroita ja ottaa sieltä kesäkengät esiin ja mä laitan samalla noi talvitakit pois. Ja mä voisin nyt sit samalla vaivalla laittaa noi langat tonne paikalleen, niin ne ei ois tossa tolleen...
Vastaukseksi lievästi huvittunut hymy

No, useampi tuntihan siinä vierähti eikä ne kaikki langat niihin laatikoihin ja sinne kaappiin mahtuneet, vaikka sinne saatiin mahtumaan yksi laatikko enemmän kuin mitä otettiin pois. Jämälankoja on IHAN HIRVEÄSTI! Pieniä nöttösiä mitä en kuitenkaan raaski heittää poiskaan. Ja taas yksi muovipussi, jossa oli mystisiä aloituksia ja... noh, kaikkea sekalaista.
Yksi muistikirjakin, jossa oli tasan yksi muistiinpano: yksi salasana 

Yhdessä laatikossa on virkkauslankoja ja keskeneräisiä virkkauksia. Joitakin ohjeitakin, mutta valitettavasti en ehkä kuitenkaan osaa tehdä niitä loppuun. Täytyy jossain välissä perehtyä niihin vielä tarkemmin. Keskeneräinen peittokin - tarkoitus on ollut tehdä peitto palasista, mutta palasia ei kyllä ole tarpeeksi.
Löytyi myös pöytäliina, sen saatte nähdä kunhan saan sen silitettyä. Mutta löytyi myös tämmöinen:
Sekin on vähän vino, kun en silittänyt sitäkään, olisi siitä silittämällä saanut vähän nätimmän. Tämän tekemisestä on varmaan semmoiset 25 vuotta 

Nämä pöllösukat sen sijaan tein tässä kevättalvella ja vein edellisellä viikolla ystävälle tien toiselle puolelle:


Pöllöt ei oikein kunnolla näy, mutta niitä on varressa neljä, silminä pienet mustat helmet ja jalkapöydän päällä yksi pöllö, silmät silmukoita jäljentäen, ettei paina jos laittaa vaikka tossut tms. jalkaan. Sukat on kyllä kuulemma ihan sisäsukiksi tarkoitettu, mutta voihan sitä joskus tulla "äkkilähtö" pihalla käymään tai jotain.

Niin ja se Äitirakkaalle tekemäni Simpukkahuivi, sekin sitten vihdoin viimein valmistui, viime tipassa. En tiedä pääsikö se ulkomaan matkalle, vai jäikö se kotiin odottamaan, mutta valmiiksi sen sain, ihan varuilta, josko ottaa matkalle mukaan 
Äitirakkaalla kun piti tässä viikon sisään kiirettä: ensin oli tädin 90-vuotispäivät ja sitten pitikin jo pakata laukut ja lentää sinne Englantiin juhlimaan seuraavia 90-vuotispäiviä 
Siellä oli kuulemma odotettu innokkaasti ja vastaanotto oli ollut lämmin ♥  Duracell-pupu iloitsi, kun sai mummun keittämää kaurapuuroa aamuisin ja Vävy oli mielissään kun sai anopin tekemään jauhelihamakaronilaatikkoa. Eli ei ollut ainakaan ihan heti paluulippua ostamassa 
Ja kyllähän se Siskorakaskin tykkäs kun Äiti oli käymässä
Mutta minusta oli vähän kummaa, kun ei ollut viikkoon ketään kelle soittaa "muuten vaan" Kommentit

 1. Ihana tuo perhonen. Niin keväisen keltainenkin. Iloista Wappua sunulle ja AMlle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - en osaisi enää tehdä tuollaista, kun en löytänyt ainakaan vielä ohjetta mistään :)
   Iloista vappua myös teille!

   Poista
 2. Mulla olisi aika kiva huivi, johon saa tungettua jämälankoja. Jos haluat ohjeen, pistä meili mulle nokisuu ät yahoo piste com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sulle sähköpostia, mutta kun on toi sisälukutaito hiukan hakusessa, niin nyt vasta, ehkä noin viidennen lukukerran jälkeen ymmärsin, mitä sä oikein kirjoitit :D :D (nauraa itsensä tärviölle, kun on niin pöljä, ettei ymmärrä lukemaansa!)
   Nolottaa samalla...

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)