Paketti Salaiselta Neuleystävältäni

Kiitos Sinä Salainen Ystäväni, jolta sain ihanan paketin - kiitos ja terveiset myös tyttärellesi!

Laitan teille kuvan paketin sisällöstä, kunhan kerron, miten me paketin kanssa reissattiin 
Meillä oli nimittäin ihan kiva reissu tänään, vaikka ensin satoikin vettä, kun olin lähdössä kotoa. Tänäänhän oli siis tiistai - se "joka toinen tiistai". Eli kirjaston käsityökerho -tiistai. Aikomukseni oli olla reipas ja kävellä ensin lähikaupan pakettiautomaatille  ja sieltä sitten kirjastolle.

Tietenkin ulkona alkoi sataa JUURI sillä kellonlyömällä kun astuin ovesta ulos. No, en minä sokerista ole ja olihan mulla sateenvarjo. Mutta joskus on onni myötä ja jos muutenkin alkaa jo näyttää bassetilta (maan vetovoima nääs..), niin onnistuin kai näyttämään tarpeeksi surkealta, kun Ystävä tuosta naapurista ajoi melkein varpaille: sain häneltä ensin kyydin kaupalle ja sitten kirjastolle. Sadekin kyllä loppui melkein samalla hetkellä, kun pääsin autoon sisälle...

Parin muun kommelluksen jälkeen - joista kerron myöhemmin - pääsin pakettini kanssa paikalleni käsityökerhoon. Paketti tietysti herätti uteliaisutta muissakin kuin minussa ja pienen painostuksen alaisena avasin paketin jo siellä. Minäkö malttamaton? Utelias? Kaikki-mulle-tänne-heti-nyt? Ehei, pois se minusta... 

Kyselyihin osasin ennalta vastata, että paketti sisältää luultavasti lankaa ja mahdollisesti sukat tai lapaset tms. Yksi kolmesta meni oikein. Paketista nimittäin löytyi:
- 7- veljestä Raita -lankaa - juurikin sitä ihanaa kirkkaan väristä jota olen usein hypistellyt, mutta...
- neulotut...hmm...näitä me ensin porukalla mietittiin, että onko ne kämmekkäät vai.. kunnes joku osasi lopulta sanoa, että ne on säärystimet tai joogasukat  "no etkö sä muka ole koskaan käynyt joogassa?".... oli vähän nuukana tunnustettava, että en ole käynyt
Mutta siis käyttöä niille varmasti on; AM osti mulle just uudet crocsit ja niiden kanssa noi käy kuin nenä päähän! Miten osasitkin?
- ja sitten se taikapallo: se muistutti kuulemma vähän pääsiäismunaa muodoltaan, siinä oli ympärillä kaunis vihreä rusetti - ihan kuin mun lapsuuden lettinauhat! En osannut sitoa sitä kuvausta varten enää niin nätisti. Kaikki ihmettelivät, että mikä tuo oikein on. Kirjeessä oli jo vinkki, mikä on ihan pallon sydämessä, mutta mitä muuta?

Ensin esille tuli silmukkamerkkejä - niitä ei koskaan ole liikaa, eihän? Vaikka niitä olisi kuinka paljon, aina ne on loppu tai niitä on liian vähän. Kysyin AM:lta, onko miehillä vastaavia tavaroita. Kyllä kuulemma on.
Seuraavaksi esiin tuli puuvillanauhaa "Hand knitted" ja lankakerän ja puikkojen kuva.
Sata grammaa lankaa on muuten melkoisen pitkä pätkä lankaa - kerin ja kerin ja kerin - kunnes seuraavaksi esiin putkahti leijonan naama - hui! Mutta ei hätää, se ei edes murissut: mittanauha, 1,5 m. Ja siinä on vielä magneettikin: hyvä asia, siihen voi laittaan neuloja tai sen voi laittaa johonkin kiinni.
Ja ihan viimeisenä: uusi kerroslaskuri   tällä kertaa manuaalinen, kun viimeksi oli digitaalinen. Mahdanko osata käyttää tuota, kun olen jo tottunut tuohon teknisempään versioon.... 

Ja tässä teille kuva paketista:Niin, ja taikapallon lanka on Roosa nauha -lankaa, jonka Salaisen Neuleystäväni tytär on valinnut.

PS. Salainen Ystäväni kyseli syntymäpäivääni. Olen keskikesän lapsi, juhannuksena syntynyt 
Ei kai tuo mikään valtiosalaisuus ole, eli 24. päivä.
Kommentit

 1. Oi, ihana Taikapallo ja miten kauniit joogasukat, sinua hemmotellaan! Annoitko käsityökerhon uteliaiden painostaa avamaan paketin? Meillä Isäntä osallistuu paketin avaamiseen seuraamalla tyynesti vieressä. (Apukissan voit lähettää minulle, jolloin se lähtee Kihniöön lapsille tai blogin punalanka.blogspot.fi kautta saat tiedot kuinka postittaa Ouluun.) On tämä SNY- leikki niin koukuttavaa, ihanaa, että osallistuttiin koko porukka! Sinä, Osakainen, Munkki Possu ja minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo joogasukat ON tosi ihanat, odotan vain vähän lämpöisempiä kelejä. Edellisessä paketissa tulleet villasukat on olleet koko kuukauden jalassani kotona ollessa, yötä päivää :)
   Ja kyllä, käsityökerholaiset oli niin uteliaita, painostaa avaamaan paketin - ja olin tietenkin itsekin! Olisin joutunut odottamaan KOLME TUNTIA se paketti kassissani, enhän olisi millään malttanut itsekään :) Uteliaita "neniä" oli paketin ympärillä ja ihastuneita huokauksia kuului kuorossa samassa tahtiin minun kanssa! "Etkö tosiaan tiedä kuka nuo kaikki ihanuudet on sulle lähettänyt?" E-en vielä, kesällä sitten :)
   On kyllä tosi kiva kun lähdin mukaan, on kiva kun mekin AM:n kanssa tuolla kylillä kuljetaan ja pysähdytään milloin missäkin; aina tulee katseltua käsityömyymälöitä yms. sillä silmällä, että oliskos täällä jotain... Toki katselen niitä muutenkin, mutta nyt erityisesti.

   Poista
  2. Niin ja kiitos, kisulainen on kohta puoleen valmis, toinen tassu puuttuu ja toisesta puolet. Sitten viimeistely.

   Poista
 2. Kiva paketti. Joogasukat kuulostaa hienolta idealta. Olen niitä lehdissä nähnyt, mutten koskaan tehnyt.
  Kiitos ihanasta kortista. Ilahdutti kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin, että noi joogasukat on kivat mun uusien crocsien kanssa: en tarvi varsinaisesti sukkia, mutta on kiva kun on "melkein" sukat. Viime kesänäkin kuljin villasukissa ja crocseissa, mutta vanhat crocsit onkin jo niin venyneet, että niihin mahtuu kohta vaikka kahdet villasukat yhtäaikaa.
   Sun tekemät pöllösukat on muuten edelleen hyvässä kunnossa ja käytössä nekin :)
   Kiva jos onnistuin ilahduttamaan sinuakin :)

   Poista
 3. ihanasti kirjoitettu teksti saadusta paketista. Kauniisti kasattu paketti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)
  Halusin pitää vähän teitäkin jännityksessä... ;) Harmi vaan, kun en tajunnut ottaa kuvaa paketista, ennen kuin rupesin sitä purkamaan, enkä enää osannut sitä pakata samalla tavalla kuin se oli alunperin pakattu. Yritin vain saada kuvaan kaiken mitä siellä oli. Kirje jäi vähän tuonne piiloon, mutta sehän onkin henkilökohtainen. Ihanaa muuten saada oikeita kirjeitä <3

  VastaaPoista
 5. Joogasukkia olen kahdet kutonut eli miehelle ja tytölle. Ohje löytyi jostakin vanhasta Novita-lehdestä. Hyvin toimivat käytössä, on mies sanonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sellainen viluvarvas, etten ole vielä uskaltanut luopua villasukista :) Odottelen lämpöisempiä kelejä... Uskon kyllä, että niille käyttöä vielä tulee - ne kun vielä niin ihanan värisetkin!
   Käyttöön tulevat, ihan varmasti!

   Poista
 6. Hienoa, että paketti löysi perille. Ja että "pikkulämpimillekin" löytyy käyttöä Crocsien kanssa. :) Hankin hiljattain sukkakirjan, olikohan nimi "Perinteiset villasukat", jossa kerrottiin villasukkiin liittyvistä uskomuksista, historiasta jne. Ja kirjassa oli juuri tuo nilkkainten tai säärystinten ohje. Noita pikkulämpimiä on kuulemma tosi paljon sota-aikana rintamalle neulottu sen verran pitkävartisina, että varret on voitu kääntää kenkien päälle estämään lumen pääsy kenkiin ja lämmittämään nilkkoja. Eli mikään uusi keksintö tuo ei ole, vaikka minäkin olen aina pitänyt tuollaisia säärystimiä moderinisti joogasukkina. ;)

  Tuntui muuten vähän hurjalta lukea, että olit neulekerholaisten seurassa pakettisi avannut, hui! Oikein mukavaa viikonloppua sinne Lahteen!

  t. Salainen neuleystäväsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti oli tosi ihana - ja meidän neulekerholaiset on niin "lunkia" porukkaa, että jo senkin takia uskalsin lähteä sitä avaamaan: tiesin, että ovat ihastuksissaan siitä!
   Nyt kun kerroit, niin tuo säärystinjuttu kuulostaa oikeastaan ihan tutulta.

   Poista
  2. Niin ja hyvää viikonloppua Sinullekin, kuka ja missä päin lienekit :D

   Poista
 7. Huippupaketti! Töi veikan sateenkaarilanka on vaan niin ihanaa. Joko sulla on suunnitelma sille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tosta sateenkaarilangasta myös ihan hirveesti, käyn aina tasaisin väliajoin sitä hiplaamassa :)
   Ei ole vielä suunnitelmaa sille, voi kyllä olla, että nyt kun sain nämä säärystimet, siitä tulee yhdet säärystimet.... Mutta vinkkejä vastaanotetaan!

   Poista
 8. Tuota kuvan lankaako tänään kirjastossa neuloit sukiksi? Nyt täytyy lähteä etsimään sitä ristipistotyötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, juuri tuota samaista lankaa :) Kotonakin naurettiin sille mun piirustukselle, AM sanoi, ettei ole ihme, että te nauroitte sille, oli se kuulemma sen verran erikoisen näköinen :D

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)