Sukkapuikot

Kuinka monet samankokoiset ja samanlaiset sukkapuikot teillä on? Tai samankokoisia virkkuukoukkuja?

Mä viattomana erehdyin kommentoimaan Bygg Maxxin mainosta, jossa mieshenkilö kertoo, kuin suomalainen mies kevään tullen rupeaa suunnittelemaan ja rakentamaan terassia: suunnittelee, piirtää, laskee, vie piirustukset Bygg Maxxiin jne.  Sanoin, ettei se taida ihan noin mennä, että taitaa sieltä tulla vähän ylimääräistä puu- yms tavaraa ja työkalua.

No, tässä kohtaa kyllä sitten myönsin, että no onhan meillä naisillakin paljon erilaisia vempaimia ja vekottimia, kun koskaan ei tiedä mitä tarvitaan.

Siitä taas päästiin aiheeseen "kuinka monet sukkapuikot nainen (neuloja/kutoja) tarvitsee", siis samaa kokoa. Yritin selittää, että pitää olla vähintään kahdet saman numeroiset samaa materiaalia olevat sukkapuikot. Syystä, että voi, ja että moni tekeekin niin, tehdä molempia sukkia yhtä aikaa. Itsekin joskus olen tehnyt. Tai lapasparia.

Tähän sain vastaukseksi, että mieskin tarvitsee esim. kaksi pylväsporakonetta :) Ainakin kaksi, molempiin käsiin...
En nyt enää muista mitä niillä voi tehdä, kun en niistä mitään ymmärrä, mutta perusteluiksi sain, että niillä sentään työ nopeutuu. Mä en voinut perustella sukkapuikkojen tarvetta muulla kuin käsialan tasaisuudella, sillä työhän ei varsinaisesti nopeudu yhtään - sukat tai lapaset ei valmistu yhtään sen nopeammin kuin yksilläkään puikoillakaan.

Tämmöisiä pohdin näin sunnuntai-iltana :D

Kommentit

 1. Voihan sitä perustella niin, että sitten lanka riittää paremmin samanlaisena molempiin sukkiin tai lapasiin, kun tekee kaksilla puikoilla.
  En tosiaan ole laskenut puikkojeni lukumäärää enkä aio muuten laskeakaan ainakaan tänään. Taitaa olla ainakin kymmenelle sukalle yhtäaikaa, siis eri paksuisia puikkoja ja eri pituisiakin ja eri mallisia.
  Kunhan vain jaksaisi/kerkiäisi sukkaa neulomaan kun lukuinto on ollut päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon joskus laskenut puikkoni, etenkin että tietäisin pyöröpuikkojen määrät ja koot. Mutta sitten sekin meni jossain välissä pieleen :D
   Kävitkö hakemassa pinon kirjoja, ennenkuin kirjasto meni kiinni täksi viikoksi?

   Poista
 2. Minä lankaosastolla ja mies työkaluosastolla... Sama innostuksen kiilto silmissä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suhataan netissä: mies tutki erilaisia nahkoja ja niiden työstökaluja (työkaluja - mikä on oikea sana?) - hän siis tekee nahkakäsitöitä ja minä tutkailen ristipistotöitä ja lankoja ja puikkoja ja kaikkea mitä muuta vaan keksiä.

   Poista
 3. Ihan muuten tuo tarina nimesi alkuperästä! :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja kiitos kun kävit! Kävin pikaisesti kurkkaamassa blogiasi ja palaan sinne illalla kun on enemmän aikaa :) Siellä näytti oikein mukavalta ja innostavalta.
   Tulethan tänne uudestaan?

   Poista
 4. Kun neuloo kahta sukkaa saamaan aikaan, kumpikin valmistuu todennäköisesti. Monilla on intoa tehdä eka sukka, jonka jälkeen into lopahtaa, kun pitäisi neuloa ekalle sukalle pari,
  Mulla on puikkoja ihan älyttömästi, johtuen siitä, että olen perinyt niitä useammaltakin käsitöidentekijältä. Lisäksi olen saanut kaikki äitini puikot. Hänellä on ollut aivohalvaus, eikä voi enää tehdä käsitöitä. Ja kun en halua neuloa metallipuikoilla, olen ostanut itse puikkoja, joita haluan käyttää. Sama virkkuukoukkujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin - kun kutoo kahta sukkaa yhtä aikaa, ne myös valmistuukin. Mulla tulee välillä se kyllästyminen toisen sukan kohdalla...
   Ehdin vastata Marjaanalle ensin; mulla on juurikin mummulta perittyjä puikkoja, joista en voi luopua - en enää tiedä mitkä puikoista on ne mummun puikot, joten en voi luopua mistään.
   Lentokonetta varten olen ostanut bambupuikot, siellä saa käyttää niitä (ja varmaan puisiakin, mutta ei muita), mutta en juurikaan käytä bambupuikkoja muuten. Paitsi ehkä juuri jonkun "parina" :) Kaikkein parhaimmat puikot mun mielestä on KnitPron ruusupuiset Cubicsit. Niihin vaihtaisin kaikki :D

   Ja nyt kun olen löytänyt virkkauksenkin uudelleen, niin nämä uudet virkkuukoukut, joissa on se paksunnos jo valmiina, on ihan parhaita! Vanhat ohuet koukut joita on joka kokoa, jäävät historiaan :D

   Poista
  2. Sama mulla virkkuukoukkujen kanssa. Virkkaan vain niillä, joissa on paksunnos, josta saan hyvän otteen. Vanhoja koukkujani olen antanut tarvitsijoille.
   Noi lentokoneen turvallisuussäännöt käsityötarvikkeille on kyllä ihmeelliset. Jos haluaisin tappaa jonkun kanssamatjustajani, tökkäisinkö häntä sukkapuikolla kurkkuun? No en, mielummin vaikka kuristaisin vyölläni, niin olis siistimpää. Miksi housuissa saa olla vyö lentokoneessa? Sitäpaitsi kyllä bambupuikonkin voi iskeä jonkun kurkkuun.

   Poista
  3. Ja lentokoneeseen saa kuitenkin viedä sakset, joiden mitta on x cm (en nyt muista mikä se mitta on, mutta löytyy ainakin Finnairin sivuilta).
   Viime syksynä lentoemo ystävällisesti lainasi mulle saksia, kun omat sakset oli lattialla edessä istuvan penkin alla enkä tohtinut häiritä vieruskaveria kaivaakseni sitä sieltä - me kumpikaan kun ei oltu niitä pienimpiä matkustajia.... ;)

   Poista
  4. Ja sitten vielä se, että nestettä saa viedä vain 100 ml lentokoneeseen. Mieheni veli joutui kerran puristamaan puolet hammastahnatuubistaan roskikseen, kun oli liian iso tuubi. Ihan älyvapaata!

   Poista
  5. Joo, kyllä se tuntuu, että ne on nykyään vähän turhan tarkkoja - mutta sitten taas toisaalta, kun ei voi olla enää varma mistään ja samat ohjeet ja säännöt pitää olla kaikilla. En nyt tarkoita, että miehesi veljellä olisi ollut jotain epäilyttävää mukana :)
   Kyllä kieltämättä syksyllä vähän hirvitti Heathrown kentällä turvatarkastuksen jälkeen kun kolme poliisia käveli ohi rynnäkkökiväärit tanassa. Siinä Pöllökin hiljeni, vaikkeiväthän ne mitään kai olisi ymmärtäneet, mutta hiljaa vaan kattelin ja oottelin, kun Äitirakas pakkasi takkiaan kassiinsa :D

   Poista
 5. Mulla oli vaikka kuinka monet... mutta lahjoitin just ylimääräiset turvapaikanhakijoiden käsityökerhoon ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono paikka puikoille sekään! Mä olen itsekäs ja haluan pitää kaikki itse.. Osa on mummulta perittyjä ja kun en enää tiedä mitkä puikoistani, niin en voisi antaa niitä pois.

   Poista
 6. Emännällä on monet ihanat puikot ja niitä kaikkia käytetään. Isäntä sanoo sivusta painavan sanan: Laatuun tulee panostaa, työvälineissä! Isäntä ostaa itselleenkin vain laatutavaraa... Vierailevat kaksoset löysivät kerran lehtilahjana saadut pitkät puikot ja alkoivat rummuttaa sohvaa, eli käyttöä tuli niillekkin, näiden 1½ vuotiaiden kätösissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Ystävän tyhjästä Pringles-purkista tekemä säilytyspurkki sukkapuikoille, tai oikeastaan kaksikin, toinen on ihan täynnä puikkoja... Hyvät työvälineet on kyllä tärkeitä, silloin työ sujuu joutusaan ja jälki on hyvää. AM välillä yllättää ostamalla uusia työvälineitä mm. nro:n 20 ja 21 (tai jotain sinne päin) pitkät puikot. Kysyin ensin, onko se ostanut mulle omat rumpupalikat :D

   Poista
  2. Toi sukkapuikkopurkki vois olla hyvä idea. possulla ne on kaikki aina joko vääntyneitä tai hukassa ;)

   Poista
  3. Sun täytyy varmaan pyytää jotakuta syömään purkillinen perunalastuja ;)

   Poista
  4. Kotona on perunalastuja, mutta ne on pusseissa ;)

   Poista
  5. Hmmm....niistä ei voi oikein tehdä säilytyskoteloa sukkapuikoille :)

   Poista
  6. Ja pussi täyteen sukkapuikkoja? Ja sitten hirveetä kutomista, illat pitkät puikot suihkii :)

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)