Rauha maassa ja sukkapuikot purkeissa

Meillä on nyt vihdoin viimein oma Rauha. Rauha löytyi tänään naapurikunnan kirppikseltä, jossa kävimme viettämässä aikaa. Emme ole viime aikoina juurikaan käyneet kirpputoreilla, joten ehdotin tänään AM:lle josko pistäydyttäisiin, kun ei ollut juuri muutakaan tekemistä. Ei siellä oikein ollut mitään semmoista mikä olisi saanut silmät loistamaan ja "tuo mun on pakko saada" -tunnetta.

Mutta Rauhan nähdessäni tuli semmoinen olo, että sille pitää kyllä antaa koti. Ja kun tuommoista meillä ei vielä ole eikä hintakaan, 30 senttiä, päätä huimannut, niin olihan se uuteen kotiin otettava. Rauhan on "pöllöpilli". Ei mikään kukkopilli, vaan pöllöpilli. Varovasti testasin sitä siellä kirpparilla, että se toimii. 

Kotiin tultuamme pesin pöllön lämpöisellä vedellä ja puhalsin siihen kunnolla, jolloin AM huudahti: "RAUHA!" No, eihän tämän nimi siis voi olla mikään muu kuin Rauha.   
Eilen oli puhetta niistä sukkapuikoista ja niiden säilyttämisestä. Kerroin, että Ystäväni on tehnyt minulle kaksikin purkkia tyhjistä Pringles-purkeista sukkapuikkoja varten. Yhden hänen tekemänsä purkin olen antanut Äitirakkaalle. Lisäksi hän on tehnyt yhden ison purkin pitkiä puikkoja varten. Tässä kuva purkeista, jos joku kaipaa vinkkiä. 
Kommentit

 1. Rauha on kaunis. Puikkoja ei ole koskaan liikaa, harvoin edes tarpeeksi. Minä neulon aina kahta sukkaa vierekkäin, koska muuten en saisi mitään valmiiksi. Onko tylsempää asiaa kuin tehdä uusi sukka juuri, kun on saanut yhden valmiiksi. Lisäksi neulon usein montaa sukkaparia tai muuta neuletta kerralla, kun eri tilanteisiin tarvitaan erilaiset neuleet. Puikkoja siis pitää olla.
  Minullakin on tuollaisia puikkotötteröitä vaikken itse niitä käytä. Esikoinen jaksaa ihmetellä sitäkin, miksi joku säästää tyhjiä pringleskoteloita. Hän jaksaa ihmetellä kaikkea minun keräilyintoani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä jäi Pojan huone kaikista hyvistä suunnitelmista huolimatta työhuoneeksi (siitä piti tulla meidän makuuhuone, muttei tullutkaan - vanha "Hiiri räätälinä" -satu :)) ja siellä työhuoneessa on kuule jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa ajatuksella "tästä voisi vielä tehdä jotain" tai "tätä voi vielä tarvita johonkin" :D

   Meillä molemmilla on on "keräilygeeni": minä oon perinyt sen äidiltä, isältä ja ainakin isän vanhemmilta, luultavasti myös äidin äidiltä, kyllä hänkin taisi melkoinen keräilijä olla. AM on perinyt sen äidiltään ja äidin vanhemmilta. Että geenejä kyllä riittää. Pojallekin on jonkun verran keräilygeenejä riittänyt :)

   Poista
 2. Rauha on soma! Kirppareiltä tekee välillä löytöjä, tosin nykyään tulee vain niin harvoin mentyä kirpparille, koska Keräilygeeni löytyy täältäkin. Kovasti sitä yrittelen pitää aisoissa, mutta vaikeaa se on., siksi välttelen kirppareita ja kauppoja yleensä.

  Mulla on pienemmät puikot ja virkkuukoukut kivassa puurasiassa, joka lienee on joskus ollut lahjatasia veitsisetille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Rauha solahti "omiensa joukkoon" oikein somasti, sille oli hyllyllä kuin tehty paikka.

   Tuo puurasiakin kuulostaa kivalle, mulla on itsellä virkkuukoukuille rasia hakusessa. Niitä on jonkun verran, mutta ei kuitenkaan ihan kamalan paljoa. Hyvä määritelmä :) Ja nyt nuo uudenlaiset virkkuukoukut vie enemmän tilaa kuin vanhat perinteiset koukut.

   Poista
 3. Hienoja purkkeja. veikkaan, että jos mulla ois puikot purkeissa, niin sitten onnistuisin hukkaamaaan ne purkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh. Et säkään nyt noin isoja purkkeja onnistuisi hukkaamaan :D Et edes sinä :D

   Poista
 4. Purkeista löytää puikkonsa jos ne muistaa purkkiin laittaa.
  Rauha ja muut pöllöt ovat tärkeitä Sinulle
  - jos jossakin näen pöllöjä, otan talteen ja lähetän/kerron/tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - nytkin puikkoja on vähän siellä ja täällä :) Mulla on tuossa "jaloissa" semmoinen sopivan kokoinen kannellinen laatikkoa/arkku, AM:n ostama, jossa on tarkoitus pitää aina kulloinkin käsillä oleva työtä. Siellä pohjalla on mm. kolmet sukkapuikot, sakset (kotelossa), muistikirja ja kaiken laista muuta :D

   Oi ihanaa, kiitos jos etukäteen - olet tosi kiltti ja ystävällinen!

   Poista
 5. Onhan söpö Rauha. Jollakin retkellä löytyy varmaankin Onni.
  ;o) juu koskaan ei voi tietää mitä sitä keksii ja silloin täytyy "tarvikkeet" löytyä koto justiisa. Näin ne hilukilu huoneet syntyvät.
  Minulla on sukkapuikot/värikynät suloisessa sekamelskassa posliini/savimukeissa tahi peltipurnukoissa.
  Kudon kahta sukkaa/ lapasta samaan aikaan niin niistä tulee samanlaiset. Juu'u hyöty on siinä kohtaa suuri, jos jostain syystä leipääntyy "parin" kutomiseen niin on sitten helppo jatkaa ufo-käsityönä aikain päästä.
  Ihania kevät päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kesä taas tulossa ja mekin liikutaan taas enemmän, löytyy sellaisia "pihakirppiksiä" sieltä ja täältä, jostain semmoiselta voi löytyä Onnikin :)
   Kynät on mullakin erilaisissa purkeissa ja purnukoissa jos tosiaan osuu olemaan hyvä purkki niin "tätä voi vielä jossain tarvita"...
   Joskus muuten kirpparilta tulee ostettua puikkoja tai virkkuukoukkujakin, jos ovat hyvässä kunnosssa ja puikkoja löytyy oikea määrä samaa kokoa ;) Kun ei koskaan tiedä....

   Ihania kevätpäiviä myös sinulle - kiva kun käyt täällä "Pöllönpesässäkin" :D

   Poista
 6. Mä surffailin eilen Virkkuukoukkusen nettisivuilla. Siellä monta ihanaa pöllöjuttua. Sinä tulit heti mieleeni. Hinnat on kyllä aika suolaisia.
  Mä oon saanut jollain SNY- kierroksella pariltani kauniin itsekoristellun peltipurkin puikoille. Se on mun ompeluhuoneen kirjahyllyä koristamassa- tyhjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ihmeessä pöllöt muistuttavat ihmisiä minusta... ;) Virkkuukoukkusella on kaikkea ihanaa, mutta hinnat ON todella suolasia.

   Poista
  2. No kun sähän oot HelvetinPÖLLÖ ja tykkäät kaikista pöllö- jutuista.
   Tilasin muuten Virkkuukoukkusen sähköpostin ja sain siitä hyvästä - 15 % ekasta tilauksestani. Mitähän mä tilaisin?

   Poista
  3. :D Ai siitä se johtuu...Kerroinko jo aikaisemmin, että Poika tässä taannoin käydessään yritti laskea mun pöllöjä? Se luovutti 270 kohdalla... *pyörittelee silmiään*

   Poista
  4. No huh huh! Ja miten se ohje kuului tavaroidenjärjestäjältä? Saa jättää itselleen vain 100 tärkwintä tavaraa. Muista pitää luopua.

   Poista
  5. Höpö höpö :D Onneksi en usko tuohon. Ja johan meidän keittiössä on tuo 100 tavaraa :D

   Poista
 7. Kauniit ja näppärät kierrätysideat nämä puikkopurkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain? Minusta nuo on kivan näköiset, tykkään niistä kovasti.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)