17 syyskuuta 2014

Anonyymit kommentoijat

Mä en yleensä kirjoita blogissani muuta kuin ihan vaan omia kuulumisiani, mutta nyt rupes ottaan oikeasti pattiin nämä anonyymit kommentoijat, joilta itse olen vielä välttynyt, mutta joihin olen muiden blogeissa törmännyt.

En voi käsittää, miksi ihmeessä lukee sellaista blogia, joka ei selvästikään kiinnosta tai jossa esim. kielenkäyttö on lukijalle sopimatonta? Aina sinne silti vaan palataan ja kommentoidaan nimettömänä "kun tää blogi on niin sitä ja tätä ja kun kirjoittaja on niin sitä ja tätä ja ethän sä kirjoittaja VOI olla tota mieltä, kun sun pitää olla tätä mieltä, kun asiat nyt on näin ja noin"

Niinkö? Blogin kirjoittaja voi omassa blogissaan olla just tasan sitä mieltä, mitä haluaa, jokainen blogi on just kirjoittajansa näköisensä. Niin on tää munkin blogi. Enkä aio muuttaa tätä kenenkään pyynnöstä. Se muuttui jo tarpeeksi siinä vaiheessa, kun minäkin muutuin.
Ja tiesittekö muuten, että Wikipediakaan ei ole mikään kaikkitietävä tiedon lähde? Siihenkään ei kannata sokeasti luottaa? Se on ihan yhtä luotettava kuin se, joka minkäkin tiedon pätkän sinne on kirjoittanut, siis vaikkapa minä. Hups. Mahdoinko olla oikeassa?

Tervetuloa vaan tännekin anonyymit kommentoijat, jos katsotte tarpeelliseksi pahoittaa tavallisen ihmisen mielen, osaan kyllä tarvittaessa antaa sanan sanasta, mutta toisaalta olen nykyään kovin kiltti ja toisaalta - kyllä, saatan, huom. saatan katsoa olevani sellaisen yläpuolella. Riippuu aiheesta :)

Mutta muuten olen sitä mieltä että Karthago on hävitettävä ;)
Anonyymit kommentoijat - siis ne jotka eivät uskalla olla mitään muuta kuin pelkkä "anonyymi" ja kirjoittaa jotain negatiivista kommenttikenttään, voivat siis ryömiä koloonsa ja miettiä siellä, millä maailmasta voisi tehdä vähän paremman paikan.

Kyllä. Tiedän, että en tunne sinua yhtään sen paremmin, vaikka siinä kirjoittajan paikalla lukisikin vaikkapa Torakka tai Lutikka, mutta se silti yksilöi sen kirjoituksen paremmin, kuin se pelkkä "anonyymi".
Ja Kummeli elokuvaa mukaellen "vaikka minun blogini huono olisikin, ei sitä minulle päin naamaa tarvitse tulla sanomaan" - voit ohittaa sen ja jättää lukematta.

Hyvää päivän jatkoa sinullekin - nautitaan syksystä, jooko?

10 kommenttia:

 1. Tää on sellanen aihe, joka ei lakkaa ihmetyttämästä, että miksi, jos ärsyttää. Taistelu ja järkeily nillittäviä anomuumeja vastaan taas on kuin tuhatvuotinen sota paitsi, etteivät 'antaudu' edes tuhannessa vuodessa. Siksi en enää jaksa. Mut eivät onneksi jaksa anotkaan mun kanssa enää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vasta aloitin, kun mua rupes taas yhden blogitutun puolesta ärsyttämään ihan törkeesti. En ilennyt sinne avautua, että no mikä pakko täällä on notkua, mene kotiis - jos oot yhtään useamman kirjoituksen vaivautunut lukemaan, niin oot varmaan huomannut, että tän ihmisen tyyli on tämä eikä näitä ole pakko lukea ja piste.
   Noh, johtuu ehkä siitä, että oli itelläkin huono päivä tänään :D - ko. blogin pitäjä osaa kyllä ihan varmasti pitää puolensa ihan itse. Oikeastaan oikein odotan vastaustaan. Ellei sitten ole niin fiksu, että asettuu moisen yläpuolelle. Mä en olis tänään ollut :)

   Poista
 2. Nää mun anot, joilta on tullut "ikäviä" kommentteja on ollu vakilukijoita, jotka ovat edessäpäin omalla nimimerkillään ns. blogiystäviä, mutta sitten tulevat jostain syystä anoina purkamaan pahaa oloaan blogiini. Taustalla masennusta jne. Eivät vaan ole joko osanneet tai viitsineet peittää jälkijään vaan ovat jäänet "kiinni", kun ovat kommentoineet seuraavan kerran taas omalla nimimerkillään eli ip-osoite ollut sama.

  Tänään en jaksannu enää iltavuoron jälkeen olla superhyper-ystävällinen, mutta jätin sen ensimmäisen version vastauksestani julkaisematta :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, että nouset moisen yläpuolelle, mutta kuten sanoin, itsellä oli huono päivä :D Otin eilen itseeni ihan kaiken ja siinä sivussa muidenkin puolesta ;)

   Joskus en voi muuta kuin haukkoa henkeäni, miten jotkut kehtaavat päästää näpeistään sellaista tekstiä kuin päästävät - itsellä vielä jonkinlainen sensuuri pelaa, tai ainakin luulen niin...

   Poista
 3. Ikävät kommentit ovat ikäviä nimen kanssakin. Nimettömät ehkä kannattaa vain deletoida ja antaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vain minusta täysin nimettömät kommentit on vähän sama kuin kerrostalossa naapuri tulisi huutelemaan postiluukusta asiattomuuksia, eikä uskaltaisi soittaa ovikelloa, jotta voisi sanoa asiansa naamatusten.

   Joskus vaan on niitä päiviä, että ottaa kaikesta itseensä - eilen oli sellainen päivä - ja vielä muidenkin puolesta :D

   Poista
 4. Näihin tolloihin törmää kaikkialla,ei voi mitään.
  Mutta ei kaikki anot kai niihin kuulu kuitenkaan?
  T;) exy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulu :) Ei sellaiset anot, jotka uskaltaa käyttää edes jotain nimimerkkiä ja jotka voi sen ja kirjoitustyylin perusteella olettaa kuuluvan "vakikalustoon". Sen vain tietää ja tuntee :D

   Poista
 5. Mun kaikkien aikojen rakkain ano muutama päivä sitten(kun kävin sen blogissa vierailulla) on niin hemmetin tyhmä, että jaksaa varmaan väittää maailmanloppuun asti ettei käynyt nassuttamassa pöljä-ääliöintejä vaikka kaikki todisteet asiasta kertoo. En jaksa enää stalkata vastasiko, mutta sai siitä marttyyribensaa liekkeihin ja varmasti taas kertoo miten ikävä ihminen käy jauhamassa valheita hänestä nyyh kun eläkeläistä kiusataan yhyyyy... Mutta ihminen on tosiaan niin hemmetin tyhmä, että ei tajunnut kuinka jätti pariin blogiin(nollavaimon ja mun) itsestään niin isoja käsialanäytteitä ettei sen ja ip-statistiikoiden perusteella ollut lopulta vaikea arvata ken oli kyseessä, ihan itse paljasti tyhmälle poliisille itsensä :p Säälittää kuinka itseään hyvänä pitävä ihminen on niin kertakaikkisen tyhmä, että kaksinaamaisuus naurattaa.

  Muutoin anomuumit on jees, jos tosiaan näppäävät perään jonkun yksilöllisen tunnisteen tms ja kritiikkiä ja vastamielipiteitä on ok esittää, jos sen tekee reilusti sillä tunnisteella, nimellä tai nimimerkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en osaa noita anoja jäljittää (ainakaan vielä, mutta ei kannata luottaa siihen, etten opi, mulla on hyvä opettaja :).
   Mä en jotenkin oikein osaa kuvitella sua ilkeilemässä kenenkään blogissa - sanot asiasta jos on tarvis.

   Asiasta ja asiallisesti voi kommentoida, mutta sellaiset törkyviestit, mitä sunkin kommenteissa oon lukenut, saa mun vereni kiehumaan - mutta kun en tohdi sun puolesta vastata. Joku merkki itsestään on kohteliasta jättää.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)