En tahdo valittaa

mutta mieluummin hakkaisin halkoja 30 asteen pakkasessa kuin 30 asteen helteessä. Onneksi mun ei tarvi hakata halkoja. Uutisissa haastateltiin juuri nuoria jossain uimarannalla ja kyllä vähän hymyilytti kun yksi tytöistä sanoi, että on se ihanaa kun on lämmintä niin pitkän talven ja pakkasten jälkeen :)  Pakkasten?

Mutta joo, lupaan etten valita säästä, en kuumasta enkä kylmästä, enkä sateesta. Kaikki säät käy mulle. Olen aina (niin kauan kuin minkään laista ymmärrystä on ollut) ollut sitä mieltä, että sää on asenne- ja pukeutumiskysymys.

"Meidän pihakoivussa" on jo isot lehdet, mutta sitä linnunpesää ei siihen ole vielä ilmestynyt, mistä olen pahoillani. Toisessa koivussa on vielä paljon pienemmät lehdet.

Me käytiin lauantaina etsimässä kaupoista jakorasiaa, mutta sellaista ei löytynyt, ei oikeanlaista. Ja oikeastaan kaupoissa oli aika huonot valikoimat jakorasioille muutenkin. Oltiin kai liikkeellä väärään aikaan ja väärissä paikoissa.  Lopulta annettiin periksi ja lähdettiin mutkan kautta ajelemaan mun äidille.

Sieltä mutkan takaa,Kärkölästä, maalta, melkein kaupungista, löytyi design & kahvila NAVETTA, johon pysähdyimme kahville ja tutustumaan käsitöihin ja mitä kaikkea sieltä löytyikään. Itselleni ostin pari jääkaappimagneettia - ette varmaan arvaa, mitä niissä on....

Siellä oli myynnissä ihania tarjottimia, vanhoista julisteista, esim. Helsingin olympialaisista, Suomen eri kaupungeista yms, sekä myös paljon erilaisia ihania suklaita - mustikkaa, mansikkaa, tyrniä ja vaikka mitä. Äidille ostin kuitenkin tuliaisiksi puolukkasuklaata, lainaksi menevän kirjan kaveriksi.


Kotiin tullessa meidän rappuun oli muuttamassa uutta väkeä, päättelimme että belgialaisia. Tai ainakin muuttoauto oli. Tervetuloa vaan heille, kiva saada uusia naapureita. Mutta ihan hirveän kivaa ei ollut se, että he rupesivat siinä puoli yhdentoista jälkeen illalla nakuttelemaan tauluja seinille ja sitä kesti sellaisen tunnin ajan... Mutta kaipa tuohon "mekkalaan" on taas totuteltava, kun kesä on tullut - kävely- ja pyörätie kun menee tosta makkarin ikkunan alta ja ainakin vielä tämän kesän meidän "kylällä" on baari ja monen tie kotiin kulkee tuota kävely- ja pyörätietä pitkin :D

Vielä kurjempi juttu oli se, että auton tuulilasi oli päättänyt haljeta q%#//¤#"%%.  ONNEKSI joskus on oltu fiksujakin, ja otettu Kaskon lasiturva joka korvaa tuulilasin vaihdon, kohtuullisella omavastuulla *huoks*  Muuten olis tullut itku, sillä lasi on vielä lämmitettävä. Tai lämmittävä, niin kuin mua valaistiin. No, ei tavallinen kuitenkaan, ihan sama.  Nyt odotamma vakuutusyhtiön päätöstä, minusta pitäisi olla läpihuutojuttu.

Kommentit

 1. Vakuutus on hyvä olla. Ja tuo kirja on hauska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin Marjaanalta bongata tuon kirjan - ja nythän tuo Jonasson on kirjoittanut uuden, oliko Lukutaidoton joka osasi laskea. Luin pätkän näytteen siitä jossain. Vaikutti hyvältä sekin :)

   Poista
 2. Taitaa pitää paikkaansa se, että mitä lähempänä joku paikka on nii sitä todennäköisemmin siellä ei tuu käytyä....on meinaan desingnavetta näkemättä, ihan niinku sen edeltäjäkin jäi poikkeematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, edeltäjänsä muutti tänne lähemmäs meitä, arvaa ollaanko käyty? No ei.... :) Mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä....

   Poista
 3. Minäkin olen enemmän talvi- kuin kesäihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatetta voi aina lisätä ja lopulta jäädä sisälle vilttiin kääriytyneenä, teemuki kädessä. Vaatteiden vähentäminen on lopetettava jossain vaiheessa - ainakin näillä metreillä, muuten tulee joku ja yrittää työntää takaisin veteen ;)
   Täällä kuuluu ihan tasaista jyrinää koko ajan, vaikka aurinko paistaa vielä.

   Poista
  2. Jeps, ja lopulta nahkaa (ja läskejä) ei saa kuitenkaan enää pois. ;)
   Meillä jyristeli vähän päivällä, mutta ukkosmyrsky jäi silti uhattua heikommaksi :)

   Poista
 4. Ihana helle hemmoittelee meitäkin, pikkuinen ukkoskuuro kasteli pihan ja raikasti ilman. Tämä helle on todennäköisesti vain ohimenevä, mutta saa kasvit kukoistamaan. Nautin, kun saan pukeutua kesäisesti eli mekkoon ilman sukkahousuja! Onneksi teillä on vakuutus, autosta on aina muutenkin kuluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahaa pelkään, että tänä yönä vielä saadaan tänne meillekin ukonilma, vaikka jyrinä nyt hälvenikin. Oon yksin kotona, AM on yövuorossa. Muuten ei ukonilma mua pelota, mutta nuo sähkölaitteet - ettei ne hajoa, Onneksi on myös kotivakuutus, sen auton vakuutuksen lisäksi. Vaikka harmittikin, kun pankkiin oli e-laskuna tullut taas uusi vakuutuslasku...

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)