Reikätuurnia ja onkitarvikkeita

Me käytiin AM:n kanssa tänään Motonetissä. AM etsi sieltä reikätuurnia, mutta niitä ei sieltä löytynyt. Ne on semmoisia, millä voi tehdä reikiä esim. nahkaan. Semmoinen hmm... en osaa selittää, mutta vasaralla sitä  lyödään ja siihen nahkaan tulee sitten reikä. Nahkapaskaa kun ei voi ihan kaikkeen käyttää. Kärkkäiseltä sitten löytyi, hyvä kauppa, sieltä löytyy melkein kaikkea, ihan niin kuin Uskon Löytötoriltakin Vääksystä.

Mutta Motonetissa oli onkia, ihan kaikenlaisia, uistimia ja muita härpäkkeitä, joista minä en ymmärrä mitään. Ja ihan tavallisia onkia. Niitä mato-onkia. Joita tarvitaan kun istutaan laiturin nokassa ja ongitaan niitä pieniä ahvenia ja särkiä ja kiiskiä ja mitä niitä onkaan.

Niistä tuli mieleen kun monta monta vuotta sitten AM:n ja ystävien kanssa ajateltiin mennä ongelle. Otetaan eväät mukaan ja nautitaan kauniista kesäpäivästä. Vavat ja syötit meillä oli, mutta onget puuttui. Tiedättehän, ne siimat, kohot ja koukut. Siis onget.

Ajettiin huoltoasemalle, siihen aikaan huoltoasemat ei vielä olleet niin suuria itsepalveluhalleja kuin nykyään, vaan sieltä sai palvelua. AM meni ostamaan niitä onkia.

- Onko teillä onkia?
Hiljaisuus, mietintää
- Onko teillä onkia?
- Tarkoitatteko te niitä varsia vai niitä killuttimia?
Hämmentynyt hiljaisuus
- Niitä killuttimia.

Kyllä me vissiin kalaakin saatiin, eväät me ainakin syötiin.

Kommentit

  1. Ihana postaus - sai hymyn korviin!

    Kiva, että Kärkkäiseltä löytyi...on tylsää etsiskellä ympäri kaupunkia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkoloon.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)