30 heinäkuuta 2023

Höpötystä lauantai-iltana kotona

Kylällä oli tänään päivällä melkoiset pirskeet. Olisi kyllä sopinut meillekin, noin niin kuin "osallistujien" puolesta, sillä pääosassa pirskeissä oli vanhat traktorit. Niitä ajeli aamupäivällä tuosta meidänkin ohi varmaan parisenkymmentä, ellei enemmänkin, vesisateesta huolimatta. Ja sosiaalisesta mediasta löysin ainakin yhden videon niistä - tosin suurimman huomion ja ilon tuotti pieni poika, joka oli lähes lentoon lähdössä traktoreita katsellessaan 😍

Kesä on ollut taas melkoinen. Suomen kesä, ihmisen eloa. Ei kai sitten kuitenkaan loppujen lopuksi sen kummempaa, kun tarkemmin ajattelee. 
Kesä alkoi surullisissa merkeissä; Eno nukkui pois yllättäen - niin kuin rakkaat ihmiset monesti. Enon muistotilaisuus oli viime viikolla, hänen näköisensä, pieni, lähimpien ja rakkaimpien läsnäollessa. Päivä oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin ja paikka jossa muistotilaisuus pidettiin oli yhtä kaunis. 

Futari-Prinsessa on toipunut, mutta toinen rakas ihminen sairastui ja hänestä olemme kaikki läheiset olleet koko kesän suuresti huolissamme. Toivomme hänenkin toipuvan pian. 

Mursun kanssa valittiin helteiset päivät ulkotöihin, kuten tapamme on. Siis ne päivät, kun taivaalla ei ole pilvenhattaraakaan. Nurmikon trimmeröinti on yksi niistä. Onneksi teemme sitä vain harvoin ja vain niiltä paikoilta kun on ihan pakko - meidän piha on aika lailla luonnontilassa ötököiden ja pörriäisten temmellyskenttänä. Vain kotilot ja murkut saa kyytiä. 

Seuraava projekti oli portaiden uusi kaide. Se rakennettiin hääpäivän aattona, sunnuntaina. Se oli vähän niin kuin testi, että kannattaako uutta vuotta aloittaa 😉 Nyt on 36 vuotta takana ja 37. vuosi siis ihan alkumetreillä. Kaiteen rakennus meni siis hyvin, ilman yhtään tiuskaisua tai muuta, päin vastoin. Ja siitä tuli hyvä, helteestä huolimatta. 
Ja kun kaide oli valmis ja sitä oli muutama päivä ihailtu, käsiteltiin sekä portaat että kaide...tuota...PUUNSUOJALLA, se se oli. Meinasin taas unohtaa sanan. Ja tietenkin oli helle. Hirvittävä helle. 
Onneksi on tuo Ruby (ilmalämpöpumppu) ja vangitsimme itsemme sisään viileään huoneeseen - "voi voi, emme voi lähteä mihinkään, kun portaat on juuri käsitelty, pitää odottaa, että ne kuivuu".
No, aurinkoisen, lämpöisen ilman ansiosta kuivuminen ei kestänyt juurikaan sen kauempaa kuin sen verran, että ehdimme vähän huokaista; hiki kuivui ja saattoi keittää kahvia voileipien kaveriksi. Lähdimme siis kylille ja kauppaan. 

Riesa on kiusannut koko kesän lyhyillä poissaolokohtauksilla. Välillä ne kestää ihan vain muutaman kymmenen sekuntia, siis alle minuutin ja joskus jonkun 2-4 minuuttia. Kuulen kyllä, mutten välttämättä saa selvää puheesta. Yritän puhua, joskus jopa onnistun mutta usein en saa sanottua kuin sanan parin. Yleensä myös näen koko ajan, pidempien kohtausten aikana mene hetkeksi näkökin - olen siis kokonaan poissa hetken. 
No, hoitaja-Minna soittaa noin kuukauden päästä, juttelen sitten hänen kanssaan, mitä oikein tehdään. Tai jos tämä tästä pahenee, niin soittelen hänelle aikaisemmin. 

Nuohooja tulee...no, ensi viikolla. Piti  tulla jo viime viikolla, mutta hän soitti, että oli satuttanut jalkansa, nilkasta nivelsiteet niks-naks-poikki eikä pääse tulemaan. Oli saanut vävypoikansa tuuraamaan sairasloman ajaksi, mutta kun vävy oli kertausharjoituksissa, niin piti siirtää aikoja eteenpäin. Harmittaa nuohoojan puolesta onnettomuus, kun hänellä on varauskirja täynnä - minäkin soitin varausta jo ennen juhannusta ja sain ajan silloin vasta viiden viikon päähän. 

Metsurinkin pitäisi tulla, toivottavasti ehtii ennen myrskyjä. Olen odottanut sitä jo monta viikkoa, ei vain ole kuulunut. Meidän kunnassa tuntuu olevan vähän sellainen tapa, että jos ei ole sovittu tarkkaa päivää ja aikaa, vain "no tule sitten kun ehdit", niin sitä saakin sitten odottaa. Teoriassa ei ole kiire, mutta... Olishan se kiva jos hommat saisi hoidettua 😄

Nyt on taas höpötelty kaikenlaista. Ei kun joo niin.
Repolaisten kapua -reissu alkoi tänään. Sain vielä ennen heidän lähtöään ison kirjeen, joka sisälsi mm. mulle tehdyn kortin. Ihanan - melkein kastui taas silmät.


Ja yks toinenkin juttu vielä.Perustin Riesalle oman blogin ja jos joku haluaa lukea, niin annan kyllä sen osoitteen. Se ei ole salasanan takana, mutta tein siitä ihan omansa enkä laittanut sitä tänne erilliseksi sivuksi. 
Ja kirjoittelen kyllä tännekin Riesasta edelleen, mutta se on siis ihan vain pelkästään Riesasta, meidän alkutapaamisesta alkaen. 

8 kommenttia:

 1. Kappas. Google hyväksyikin minut yllättäin.
  Kiva lukea kesäkuulumisiasi. Minä olen pitänyt läppäripaastoa. Tuntuu, että on niin paljon muuta mukavampaa. Mutta josko tässä taas.
  Mieluusti lukisin riesankin blogia nyt kun palaan blogistaniaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olifantti 🤗
   Odottelen sinunkin paluutasi blogistaniaan, on ollut ikävä sinun kuulumisiasi.
   Laitan Riesa-blogin osoitteen sinulle illemmalla, kun otan läppärin esille, nyt tästä puhelimelta naputtelen ( siksi kaikki kirjoitusvirheet..)

   Poista
 2. Jos olisi ollut parempi sää, niin olisin varmaan käynyt teidän kylillä, sen verran houkutteleva häppening se oli.
  Teillä on ollut siellä tekemisen meininki ja mukava kuulla, että on ollut sopuisa meininki. Meilläkin on ihan sopuisa tekemisen meininki, mutta luulen, että ympäristö kyllä kuulee, että jotain ne siellä taas puuhaa 🙈.
  Tsemppiä riesan kanssa ja mieluusti luen myös sitäkin blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keli ei tosiaan houkutellut lähtemään kattomaan "rakkoreita", vaikka ne hienoja olikin.
   Koetan tapella riesan kanssa, periksi en anna vaikka välillä mieli tekiskin.
   Nyt en pääse lisäämään tänne blogin osoitetta enkä pöljänä muista sitä ulkoakaan,mutta Olifantin lukulistalta se löytyy 🤗😊

   Poista
  2. Sieltä se näppärästi löytyi 👍

   Poista
 3. Pöllökulmalle "piipahtamaan" lähestulkoon heti kotiuduttua!!
  Ihanaa jos kortti pikkuisen ilahdutti ja Riesan pahalaista edes hivinen karkoittaisi tai muuttaisi edes sekuntteja lyhyemmiksi.

  Hih - meillä on "Tahdon-vuosia" yksi enemmän ja tänä vuonna juhlistimme juuri tuota päivää Mulajeen huipulla - ihan käsittämätöntä, että se osui juuri siihen päivään! KohtalonONNI oli matkassamme... ja se on taatusti kaikkien teitä meitä tukeneiden ansioita, ei muutoin kaikki voisi mennä näin hyvin - kun on ihania henkiä matkassa paljon, niin aina joku kannattelee!! KIITOS!!!

  Reippaita olette olleet ja paljon mahtuu kesäänne - voimia ja omanoloisia tapahtumia orastavaan syksyyn ja loppukesään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun tulit 💗 - kävin lukaisemassa teidän matkablogianne ja jättämässä puumerkkini.
   Korttisi toivottaa hyvää huomenta joka aamu kun herään ja lähden liikkeelle - mitä sitten päivän mittaan teenkään.

   Ei hassumpi paikka teillä juhlistaa vuosipäivää, vau! Kukin meistä tavallamme; me kokeilemalla, kannattaako jatkaa 😉 - ei vaan, siitä ei ole näiden vuosien aikana ollut todellista epäilystä hetkeäkään.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)