12 huhtikuuta 2023

Otsikossa en kehtaa kiroilla

Vaikka kovin mieleni tekisikin kirota, niin ei siitä juuri mitään hyötyä olisi. Antaa siis olla. Mutta vingun ja vikisen silti, vaikka olihan tämä odotettavissa. Arvasitte varmaan jo: Riesa pistäytyi kylässä. 
Oikeastaan sunnuntaina jo vähän vihjaili, että olisi tulossa käymään, mutta kieltäydyin, en antanut lupaa, koska oli muuta tekemistä. Mutta tänään se ei sitten enää kuunnellut puhetta - enkä kyllä sitten minäkään sen puoleen. Viimeiset sanat mitkä muistan, oli kun Mursu kysyi "onko meillä kaikki kunnossa?" ja muistan vastanneeni "ei taida olla".  Sitten ihmettelinkin seuraavaksi hetken aikaa missä oikein ollaan ja mikähän päivä mahtaa olla, mutta kyllä ne siitä selvisivät, kun vähän aikaa mietin.
Vaan mitä tuosta, kävi kun kävi. Katsellaan mitä se meinaa jatkossa ja mietitään sitten kesäkuussa hoitajan/lääkärin kanssa, pitääkö lisätä jonkun lääkkeen annostusta takaisin entiselleen. Ei siinä sen kummempaa. 

Päivä oli kuitenkin mukava. Lähdettiin aamupäivällä kaupunkiin, vaihdattamaan (S)Eniiliin kesärenkaat ja minä kävin sillä aikaa treffeillä. Treffeillä luovutin kevään viimeiset neuleet pian syntyvälle Ötökkä-/haitutkijan kaimalle. Toinen on Drops Designin vauvan peitto ja toinen Drops Designin vauvan jakku satulaolkapäillä. 

En ole juurikaan jakkuja/takkeja/puseroita tehnyt, saati sitten satulaolkapäillä ja hiukan sitä pohdin, että noinkohan osaan. Vaan sepä olikin helppo, niin kuin koko jakku. Ja vastaanottaja oli tyytyväinen, toivottavasti myös lahjan saaja. 

Minä sain kiitokseksi ihanan kukkakimpun - kassiin kun sujahti mukaan vielä kaksi paria villasukkia "kun mun kaikki villasukat on kuluneet puhki; oisko sulla valmiina yhtään villasukkia".

Nyt tiedän, mitä syksyn tullen teen, kun kylämme alkaa hiljentyä ja laskeutua taas hiljaiseen "omaan oloonsa". 

Sitä ennen vietämme ihanan kesän kaikkien mökkiläisten ja muiden kesävieraiden kanssa: töyhtöhyypät ovat tulleet eli kesä on täällä! 
Lunta on vielä vähän siellä täällä, mutta hyypät, kurjet ja joutsenet sekä hanhet ovat saapuneet. Toki monet muutkin linnut - sellainen sirkutus käy aamusta iltaan, ettei tosikaan. Harakatkin etsivät pesäpuuta, katselin tänään iltasella ikkunasta tästä sohvaltani niiden lentelyä, kun Riesa vei voimat itseltä sen kummempiin aktiviteetteihin. 


Yhden keskeneräisen ristipistotyönkin sain pääsiäisen aikaan valmiiksi. Siskon arkistoista löytyi vanha kuva, jonka olin lähettänyt hänelle samasta työstä keskeneräisenä...heinäkuussa 2005! Niiiiin noloa! No, tässä se nyt kuitenkin on. En oikein tiedä mitä tällä tekisin, tyttö kaipaisi kotia. Hän, kenelle sen alunperin ajattelin tehdä, ei välttämättä sitä halua. Enää.
14 kommenttia:

 1. Kaunis peite! Villatakkikin tulee varmasti tarpeeseen :) Ei heti raksuttanut, mikä edes on satulaolkapää, että liittyykö ratsastamiseen ;D
  Varmasti epävarma olo, kun ei koskaan tiedä, milloin R tulee, vaikka nyt olitkin jo aavistanut sen.
  Suloinen ristipistely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa!
   Satulaolkapää oli mullekin ihan uusi tuttavuus, Saukkis siitä ensimmäisen kerran jossain neuleessaan mainitsi ja nyt kun se tuon villatakin ohjeessa oli, oli pakko häneltä kysyä, että osaanko mä tehdä sen :) Mutta se olikin tosi helppo, lisäyksiä vain.
   Riesa on ollut nyt tosi kiukkuinen ja niin minäkin sen takia, mutta toivottavasti lääkenosto auttaa.
   On inhottavaa, kun ei esim. tietokoneella jaksa olla kauaa - sen takia nämä kommentteihin vastaamiset on jääneet.

   Poista
 2. Hienoja töitä. Kyllä noista saajat ilahtuu. Harmillista tuo Riesa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olifantti!
   Toivottavasti myös uusi äiti pitää niistä; tuleva isä on niin innoissaan uudesta roolista ettei malttaisi enää odottaa - uskon, että hän ei edes sen kummemmin huomaa, millaisia peitto ja takki ovat; "kunhan lämmittävät viileinä päivinä" :)
   Riesan kiroan alimpaan....

   Poista
 3. Kevät ja linnut! <3 Niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihania aurinkoisia kevätpäiviä ja tänäänkin katselin kun meillä metsäiset tienpientareet oli täynnä sinivuokkoja ja toinen puoli, peltoinen puoli, täynnä leskenlehtiä.
   Mutta olen myös iloinen, kun ensi viikoksi on luvattu vettä, luonto kaipaa jo vettäkin, pelkkä lumien sulamisvesi ei sille riitä.

   Poista
 4. Ihana peitto ja muutkin. Tuo kukkakimppu on kaunis ja ilahduttaa pitkään kun vaihtaa vettä ja uudistaa uusia imupintoja. Hus hus Riesalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laiskiainen!
   Kukkakimppu oli kaunis ja säilyi pitkään, olisi säilynyt vielä pidempään Jospa tuo lääkityksen muutos häätää Riesan.

   Poista
 5. Toivottavasti riesa pysyy nyt poissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se pysyny, mutta jos nyt, kun lääkitystä taas muutetaan. Lääkitys kohilleen ;)

   Poista
 6. Johan on upea peitto; miten tasaista ja kaunista jälkeä teet ! Samoin kuin tuo neuletakki.Hirmuisen ikävä asia tuo Riesa; tsemppiä sen kanssa tai paremminkin ilman sitä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi!
   Taisin ylittää itseni viimeistelyssä, kun höyrytin ja silitin, että sain niistä noin tasaiset, kun ne meni puolitutulle/puolituntemattomalle - kummin päin sen sanoo :)
   Riesan kanssa olen yrittänyt opetella elämään yli kymmenen vuotta, mutta en taida oppia koskaan, samaa "riitelyä" se on sen kanssa aina.

   Poista
 7. Senkin riesa - PYSY POIS!!!
  Asenteesi on kyllä mahtava - samoin kuin puikkojen käsittelytaidot!!
  Kevätmieltä iloista ja energistä omien lempipuuhien parissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repolainen!
   Pistän hanttiin, vaikka riitelyksi se menee. Onneksi on tukena Mursu, joka on luvannut huolehtia musta niin kauan kuin pystyy.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)