Valppain mielin, muista sä aina..

 ...vaaroja liikenteen. 
Kaikki säännöt mieleesi paina
Paina ne tarkalleen.
Säännöt ne vasta auttavat lasta - ja aikuistakin! 
Turvassa kulkemaan
Vältä vaaraa uhmailemasta
Sääntöjä seuraa vaan. 

Ja kun on turvallisesti päästy kotiin, niin voidaan siirtää huonekalut syrjään ja pistää jalalla koreasti ;)  
https://youtu.be/gXM8LjS-AOgMietin tässä, että mitä sitä oikein on tullut tehtyä. Noh. Niin kuin kuvasta näkyy, join viiniä. Pitkästä aikaa. Pullo on tuliainen ja siinä on nimmarikin. Ei ihan aito Juice, taitaa olla Riku Nieminen. Kiitän ja kumarran; sisältö oli hyvää eikä muutaman tuommoisen lasillisen nappailu hassummalta tuntunut - viime kerrasta taisi olla sellaiset kolmisen vuotta, hyvän ruuan kanssa. Jossain siellä Salon paikkeilla; jos siellä ketään lukijaa asustelee ;) 

Kävin myöskin vuosi- tai paremminkin puolivuotishuollossa. Riesa on ja pysyy, sille ei voi eikä tehdä mitään. Neurologi-tohtori koputteli vasaralla ja kaikenlaisilla muilla vimpaimilla ja vekottimilla. Sen takia koputteli ja naputteli, kun valitin siitä huonosta tasapainosta ja näköongelmista, vaikka on uudet lasit. 
Yksi testi oli sellainen, missä olisi pitänyt kävellä silmät kiinni 30 askelta taaksepäin. Lopetettiin jossain 6-7 askeleen kohdalla, kun en ollut siellä päinkään huoneessa, missä olis pitänyt olla. Tohtori sanoi, että hänpä kirjoittaa lähetteen kaularangan magneettikuvaukseen, josko Pöllöllä on kaularanka rikki. Ja fysioterapeutillekin voisin lennähtää. Jotain vitamiineja se määräsi ja verikokeisiin - no tietenkin silloin kun oon reissussa. Pyh. 

Kotiin tuli kirje missä oli kauheasti latinankielisiä termejä. Mursu niitä mulle suomensi. En enää muista kuin silmävärveen. Tai joku sellainen se oli. No, yhteenvetona voisi sanoa, että oikea puoli on viallinen monesta kohtaa. Mutta mitä väliä - näinkin pärjää; mutta se selittää monta asiaa, esim. sen, miksi ennen suht hyvä käsiala on huonontunut. 
Ehkä se on se rele, mikä on vialla, niin kuin se neurokirurgi sanoi silloin 21 vuotta sitten. 

Mutta se kuulkaa harmittaa, kun Mursu istuu tuossa toisella sohvalla ja näkee pihalle ja maantielle ja näkee kaikki eläimet. Naapurin Kapun, jänikset, rusakot, kauriit, hirvenkin, talvella ilveksen, eilen kipitti kettu maantietä pitkin ja äsken mäyrä! Tästä mun sohvalta ei näy mitään muuta kuin puiden latvoissa riitelevät varikset ja harakat.
Mutta kuulinpa sentään viime viikolla ensimmäisenä käen kukunnan - vaikka luulinkin ensin kuulevani omiani, mutta kun kuulin uudestaan, niin uskoin. 
Suunnitelmissa on riistakameran hankinta, kunhan vain "keksimme" mihin sen laitamme; tielle päinhän sitä ei voi laittaa, kun siitä kulkee ihmisiä jalan ja pyörällä ja tietenkin myös autolla. No, ongelma ratkeaa kyllä. 

Nyt on iltasadun aika; Penni Pähkinäsydän ja Mörkökuumeen kirous. 


Kommentit

 1. Mikäpä estää tietä kuvaamasta? Ei laki ainakaan...
  Vai on sitä Pöllö jo vallan rangaton, tai rankavaivainen, rankkaako? Plääh, pala kakkua Pöllön kilometreillä ja kokemuksella, lunta tupaan, antaa tulla vaan!! Taisteluun, tie vie ja sulat pölisee!! Nih!
  Pst:Runotorstain sana Valta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo, eihän tietä estä kenkään kuvaamasta, ei kenkäkään, mutta entäs jos haluan jakaa mäyrän kuvan ja ohi menee just auto ja kuvassa näkyy rekkarikin? 🤔🤔

   Poista
  2. Kuvakäsitttelet eli tussaat sen rekkarin piiloon.

   Poista
  3. Sama muttei pakko, saa näkyä, ne kuuluu taustaan niillä no taustan oikeudet.. käsittääkseni. Jupinaa tulee jos väität niistä ihmisistä jotain, voi mainita että kuvan apinasta polveutuneet linssiluteet ei kuulu asiaan. ;D

   Poista
  4. Okei 😅😅 Kiitos vinkeistä.
   Pahuksen ikkunanpesu aiheutti hermonmenetyksen Mursulla ja ikkunanpesuvempain meni kameran edelle 😟 ( mähän en pese ikkunoita, en ole pessyt yli 30 vuoteen, kun sain kommentiksi "ai sä oot hankkinu meille sälekaihtimet")

   Poista
 2. Onneksi Pöllön sisu ja sitkeys asuu oikealla, sillä kunnossa olevalla puolella, kuten lämpö ja ystävällisyyskin. Koirapoika lähettää jonnekin Pöllönkulmalle päin hännänheilautuksia, minä haleja. Nyhän saa jo halaillakin. Elämä voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu ja Koirapoika 🤗 Koirapojalle kovasti rapsutuksia ja sinulle haleja 🤗
   Kun varovasti omassa pihassa kulkee, niin on turvallista.

   Poista
 3. Tästäkin kipitti äsken kettu. Pyörätietä pitkin tuli en tiedä mistä, ja lähti tuonne metsään päin. Ilvestä ja mäyrää en oo tästä ikkunasta nähnyt, muut Mursunkin näkemät kyllä. Ja mäyrä oli kerran pihalla mut sillon oli pimeää.
  Joillekin riesaisille vissiin on sellasia sopivaan kohtaan asennettavia vimpaimia, jotka tujauttaa sähköimpulssin ja keskeyttää kohtauksen alkamisen, mut kaipa niitäkin voi laittaa vain tietynlaisille tapauksille. Olishan se ehkä jännää olla vähän kyborgi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on olemassa mm. vagushermostimulaattori, jonka pulssigeneraattori laitetaan tuohon solisluun alapuolelle ja siitä sitten yhdistetään elektrodit kaulassa oleviin vagushermoihin.
   Se stimulaattori säädetään lähettämään tietyn kestoisia (sek) sähköimpulseja tietyin aikavälein. Stimulaattori ei varsinaisesti keskeytä kohtausta tai sen alkamista, vaan se voi mahdollistaa mm. muutoksen lääkitykseen; vähentämisen tai jos ei ole löytynyt sopivaa lääkitystä, sen avulla voi onnistua sopivan lääkityksen löytyminen.
   Siinä stimulaattorissakin on omat sivuvaikutuksensa ja esim. mun kohdalla Epilepsiatutkimusyksikkö KYS:ssä oli sitä mieltä, että siitä ei ole mulle vastaavaa hyötyä, lääkityksellä päästään samaan lopputulokseen.
   Nuokin kyllä kehittyy, että ehkä se jossain vaiheessa onkin parempi vaihtoehto kuin lääkkeet.

   Poista
 4. Possukin kuuli. Käen siis. Kukkui 9 kertaa. Ja otsikosta ja alusta voin sanoa, että kuulostaa tutulta. Vähän niinku joku tokas työstä, että "työ, työ - tuttu sana. Se oli kerran Kuopion torilla, kun poliisi kysyi, että mittee työ siinä maleksitte!?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käki on täällä taas intoutunu kukkumaan ihan niin kuin viime kesänäkin, kun kukku melkein koko kesän.
   Liikennelaulu taas tuli mieleen, kun uutisoivat, että presidentti oli jäädä auton alle. Soo soo.
   Työn kanssa täytyy kyllä olla tarkkana, ettämilloin sitä sanaa käyttää 😉

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)