Kuka navigoi kevääseen?

- Sepe, oliko se navigaattori päällä? Kartan perusteellako sä suunnistit? Vai vanhasta muistista?

- No kuule ihan navigaattorilla ja niiden tietojen mukaan mitä itse annoit. Kartasta välillä tarkistin, ja tunnistinhan mä nyt maisemat. Victor ja Hugokin, ne kurjat Kurjet on jo tulleet, olivat pitämässä taukoa vanhassa tutussa paikassa. Pellon laidalla, vähän sen hautuumaan jälkeen. Etkö ite nähnyt?

- Miten täällä sitten voi olla vielä näin paljon lunta? Koko pelto on lumen peitossa. Ja ladutkin on vielä. Meinaatko, että me noita latuja pitkin kuljetaan? Tossa tien laidassa vähän on sulaa, mutta siinä on noi pahuksen keekoilijat, rinta rottingilla marssivat varikset. Pelkureita ne kuitenkin on, onhan se nähty.
Mutta mikä tää paikka nyt oikein on? Ootko Sepe ihan varma, että ollaan oikeessa paikassa?

- Herra Johtaja on hyvä ja kaivaa vaan sen muistikirjansa esille ja tarkistaa viimevuotiset koordinaatit. Ja edellisvuotisetkin. Ne on just nää samat, missä nyt ollaan. Ja mä lähden nyt syömään.

- Nooh, älä nyt Sepe... onhan täällä ihan tutun näköistä muuten, tämä lumi vaan hämää... hyvin sä porukan kesäpaikkaan ohjasit. Kyllä me tänne jäädään. 
Se on kuulkaa töyhtikset kevät nyt! 

*************

Kaupungista tullessa Mursu näki kevään ensimmäisen töyhtöhyypän. Siis näki töyhtöhyypän ja se on meillä kevään merkki. Minä en nähnyt kun katsoin juuri vastakkaiseen suuntaan, jossa oli jo aloitettu kasvihuoneiden muovittaminen. Sekin on muuten kevään merkki. Hetken päästä oli toinen, ja kolmaskin, enkä nähnyt kumpaakaan kun taas katselin väärään suuntaan. "Pidä töyhtöhyyppäs :( " Mursu päätti kuitenkin, että ajetaan kotiin pidemmän kautta, josko niitä näkyisi vielä lisää - siellä perinteisellä hyyppäpellolla. Sinne asti ei ehditty, kun nähtiin kokonainen parvi töyhtöhyyppiä, ehdittiin laskea ehkä kymmenkunta, mutta kyllä niitä taisi olla enemmänkin. 

Eli kyllä se on kevät - vaikka siellä pellolla sitä lunta olikin ja latu-uratkin vielä näkyi, vaikkei enää sentään hiihdettävissä. 

                                  Tekijä Laila Riiheläinen, Hollola
                                    kuvan julkaisuun lupa tekijältä


Kommentit

 1. Pöllö sanoo että on niin kevät on!! Vaikka satais märkiä vilttejä, tämä on nyt kevät. Nih! ;DD

  VastaaPoista
 2. Punarintakin on jo tullut, ja västäräkin luulen kuulleeni. Sinivuokot ja leskenlehdet kukkii. Pihalla on paikoitellen metri lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia kevään tuojia on kuulunut ja näkynyt, meillä tuo töyhtis on se varsinainen kevääntuoja.
   Joutsenet on olleet isolla joukolla tuolla rannassa jo pitkään.

   Poista
 3. Ai ni, Hyvää pitkäkorvantaita Pöllönkulmalle, niin Mursulle kuin itse Pö-Lö-lle<3;)

  VastaaPoista
 4. Niin, ja vielä sellainen että pikku paketti odottaa yhä postitusta, se on tosin lihonnut vähän kun löysin kokoelmiisi sopivaa tavaraa...

  Tui-tui, älä kuole jännitykseen;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)