18 huhtikuuta 2022

Hoitaakohan julkinen terveydenhuolto?

"Ei minun verorahoillani" - tuon kommentin saa aika usein lukea iltapäivälehtien kommenttiosioissa, kun on kyse esim. työttömien tai muuten vähävaraisten terveydenhuollosta. Tulen siitä vihaiseksi. Mutta ei siitä varsinaisesti sen enempää.

Pohdin vain tässä sitä, että jos erikseen kirjoittaisin "maksetaan MINUN verorahoistani", niin hoidettaisiinkohan Kallen kaikki vammat ja vaivat julkisen terveydenhuollon puolella 😕😕

Kalle on jo vanha, varmaan yli viidenkymmenen ja on kokenut elämässään monenlaisia kolhuja, ihan niin kuin minäkin. 
Osa niistä taitaa olla *pyörittelee silmiään* minun aiheuttamiani: Kallella on ollut avautuvat ja sulkeutuvat silmät, ihan "oikeat" silmät. Jostain syystä, jos oikein muistan, silmät mekanismeineen tipahtivat pään sisään 🙈 Mekanismi on saatu "ongittua" takaisin ja liimattu paikalleen sekä värjätty tussilla silmät sinisiksi, ettei Kalle näyttäisi niin pelottavalta. 

Itkeäkään Kalle ei enää osaa, sekin mekanismi on mennyt rikki. 
Kaikkein surullisinta taitaa kuitenkin olla n. 30 vuotta sitten nuoremman sukupolven aiheuttama tapaturma, jonka seurauksena Kallella on kallonmurtuma. 

MUTTA. 
Lähetin sähköpostia ja kuvat Kallesta Nukketohtori Ainolle ja kysyin, onko parantaminen vielä mahdollista. Nyt jännitetään mitä Nukketohtori sanoo ja jos toivoa vielä on, niin sitten me lähdetään Kallen kanssa sairaalaan. 
Jos oikein muistan, niin hän on ollut sairaalassa joskus aikaisemminkin - Äitirakas sen muistaisi. Pöllökin tarvitsisi tohtoria. Vaivaa on jos jonkinlaista, mutta Riesalääkäriä nyt ihan ensimmäisenä. Tai oikeastaan jos vaikka kevätlääkäriä, eli jos noi lumet huitsin nevadaan, niin voi olla, että Riesalääkäriä voin odottaa pidempään. Mutta ootellaan. 


13 kommenttia:

 1. Voivoi, nukke korjaamolle ja Pö-Lö korjaamolle, -molle-molle Pärnäsen korjaamolle? Jee!! Pirkka-Pekka Pärnänen fixaa niin Riesat kuin pudonneet silmät (naurun repimät varsinkin;), peruskauraa;D

  VastaaPoista
 2. Hmm, ei löytynyt, täytyy pärjätä Kinnusilla;D https://youtu.be/yjZc-coEhOk

  VastaaPoista
 3. No nyt on Pöllönkulmakin kommenttiosion psta ihan kahvilla, t: Sus'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa onko vika Pöllön päässä 🤪

   Poista
 4. Toivottavasti Kalle pääsee hoitoon ja tulee terveeksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitajien turhan rasittamisen välttämiseksi päätimme Mursun kanssa hoitaa Kallea yhdessä kotona ja tarvittaessa pyytää apua asiantuntijoilta läheltä.

   Poista
 5. Kyllä Kalle ansaitsee hyvän tohtorin.
  Mitä tulee minun verorahoihin, niin mietin, riittävätkö ne edes minun korjaamiseen, saati muiden. Olenhan minä kyllä viitisenkymmentä vuotta veroa maksanut, ilolla olen maksanut, joten ehkä siinä jotain on kertynyt. Minun verorahoja saa kyllä kaikkeen käyttää, Kalleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repu myötätunnosta ❤️
   Kuten Saukkikselle mainitsinkin, hoidamme Mursun kanssa Kallea kotona; hän saa tässä tapauksessa riittävän hoidon täällä kotonakin.

   Poista
 6. Pidetään peukkuja, että Kalle pääsee nukketohtorille. Minun pitääkin laittaa nukketohtorin tiedot ylös ja kysyä jossain kohtaa ottaisiko hän hoidettavaksi äitivainaani Amerikan nuken. Äiti haaveili sen kunnostamisesta aikoinaan, josko nyt olisi sen aika. Kiitos vinkistä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskiainen ihmettelee anonyymistatustaan…

   Poista
  2. Anonyymius voi johtua Pöllönkulman asetuksistakin 😟
   Hyvä jos, saatoin olla avuksi, vaikka Kalle jääkin kotihoitoon.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Possu - eiköhän Kallen olo parane, kun Mursun kanssa yhdessä hoidetaan.

   Poista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)