29 heinäkuuta 2021

Toukkamaista elämää

Niin se vaan hujahti, kesä. Tai siltä se ainakin näyttää. Koivun lehdet muuttuu keltaisiksi, pihlajanmarjat ovat jo oransseja ja punastuvat pikkuhiljaa.

Mikä-lie-kukka on tehnyt valkoisia, pehmeitä pallukoita joita tuuli lennättää pitkin pihaa. Vihreä ei ole enää sitä kaunista kirkasta vihreää, vaan on muuttunut tumman vihreäksi.

Mutta eipä mitään. Syksy on ihanaa aikaa. Paljon värejä, raikasta ilmaa vesisateen jälkeen. Ja kun lehdet ovat pudonneet puista, niiden takaa näkyy kauniita vanhoja tupia ja aittoja, joita ei ole kesän vehreyden takaa nähnyt.

Eilen käytiin kaupungissa. Matkalla nähtiin kurkia - alkavatko ne jo kokoontua kotimatkaa varten? Nähtiin myös pupujussi, joka nätisti hyppeli oikealla, siis vasemmalla, puolella tien pientareella. Ei siis keskellä tietä sinne tänne, vaan just niin kuin maantiellä pitää kulkea.

Toisin liikkui toissa päivänä sisiliskot. Noin vain syöksyivät tielle, yhtään katsomatta tuleeko autoja. Onneksi Mursulla on hyvät refleksit, eikä yksikään sisilisko jäänyt auton alle.

Ruostesiiven toukat myöskin ovat olleet aika arvaamattomia. Ja niitä on ollut paljon. Yhden otin kiinni tuosta meidän pihalta ja pidin sille puhuttelun. Että vähän varovaisemmin pitäisi liikkua, josko voisi veisi terveisiä muillekin.Muitakin toukkia on maantiellä ollut. Yhden nostin tien sivuun, kun ihan keskellä tietä kulki ja siinä tiellä tukkirekkojakin ajelee. Toivottavasti ymmärtää pysyä siellä pientareella, kun sille nätisti juttelin, että asfaltilla on pienten vaarallista olla. 

Toukkien, sisiliskojen ja kurkien näkemisestä on tullut hyvä mieli. Lentomurkut sen sijaan sai Mursulta pikaisen lähdön meidän portailta. Pienten mustien murkkujen kanssa meillä on erimielisyyttä siitä, kenen tämä tontti oikein on. Me ollaan vielä voitolla.

Kaupungissa käydessä kävin kaupunkiasunnolla. Murisin itsekseni, koska laatoittajalle oli turha murista. Tänään murisin urakoitsijalle. Ajatelkaa nyt; meille soitettiin joulun alla, että saako asuntoon mennä, mahdollinen vesivahinko. Ja sehän se. Loppujen lopuksi, kun taloyhtiöön tehdään joka tapauksessa putkiremontti, meidän linjaan = 7 asuntoa, tehtiin meidän kolmen vesivahinkoasunnon lisäksi putkiremontti samantien ja se ei ole vieläkään valmis! No, ehkä JO noin kolmen viikon päästä. 

Ei ole kiva olla kiukkuinen ja pahalla päällä, mutta ei ole kivaa sekään, kun asiat ei hoidu sillä tavalla kuin on luvattu ja sovittu. Jos ei ehdi tai ei pysty, niin olisi mukava, jos ilmottaisi asiasta.

Iloa on tuonut lapset :D Yksi oma Iso ja kaksi pientä Siskorakkaan. Vaikka nekin kasvaa. Pienen miehen, vielä 4 vee, lastentarha loppui. Hänestä tulee isona auttaja, lääkäri <3 Pienellä miehellä on iso ja lämmin sydän. 

Isoksi kasvaneesta prinsessasta tulee lastenvahti tai leipuri. Iso ja lämmin sydän hänelläkin <3

2 kommenttia:

  1. Hups. Nyt on kommentoitava itse ekana, kun puhelimella en pääse muokkaamaan.
    Puhuin itseni pussiin ja nyt nolottaa ihan julmetusti 🙈🙈
    Siksi pyydän ihan julkisesti anteeksi Puskissalta - paketti odottaa matkaan lähtöä vieläkin. Näen sen kyllä joka aamu ja ilta, ei ole piilotettu vaan ihan esillä. Mutta ANTEEEKSI!

    VastaaPoista
  2. Mulla on näköjään ollut sama ongelma kuin Suella. Näitä päivityksiä ei ole näkynyt.

    VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)