10 heinäkuuta 2021

Aurinko meni pois ja ulkona tuoksui sateelle

Mutta se olikin vain huijausta. Ei tullut sadetta ja aurinko tuli takaisin. 
Kävin päivällä ostamassa upouuden saavinkin sadeveden keräämistä varten ja laitoin sen päälle ötökkäsuojan ennen kuin laitoin sen paikalleen. Mutta ei tullut sadetta. 
Vain ihana sateen tuoksu, jota nuuskuttelin portailla kuin koira konsaan.

Helle on uuvuttanut Pöllönkolon asukkaat täysin, josta syystä täällä on ollut hiljaista. Jokaista, joka on sanonut, että nyt pitää olla ulkona, kun on hyvät ilmat, on paheksuttu - samoin kuin niitä, jotka on sitä mieltä ettei saa valittaa, kun lämmintä. Ei tarvi ja kyllä saa. 
Olen huolissani Äitirakkaasta ja Tunturiruipelosta; taitavat kyllä paremmin kestää näitä kelejä kun me Mursun kanssa. 

Alppiruusu, juhannusruusu, punalehtiruusu - kaikki ovat kukkineet. Samoin unikot. 


Muutama lupiinikin pääsi kuvaan, kun en ollut vielä ehtinyt käydä leikkaamassa niitä hus pois. Nyt tuossa kukkii keltaisenaan tarha-alpia ja sitten kahta erilaista lilaa kukkaa, mutta eipä ole aavistustakaan mitä ovat. Varsinainen viherpeukalo.

Synttäripäivänäni vein isälle juhannusruusuja, vähän ne oli jo silloin nuupahtaneita. Viime viikolla kun Poika kävi kaupungissa ja oli aikaa ennen junan lähtöä, käytiin hautausmaalla katsomassa pappaa, joku olikin laittanut yhden oksan suoraan multaan ja se oli jo tehnyt muutamia uusia lehtiä. Oli jo juurtunut siihen. Itse en edes tajunnut, että olisin voinut laittaa oksan suoraan multaan.

Kesäkuun helteistä huolimatta meillä on Mursun kanssa kaikki sormet tallella ja ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suoja on valmis. Hieno tuli, vaikka itse sanonkin:


Poika joutui kylppäri-/putkirempan takia muuttamaan tyttöystävän luo. Ehtipä asua vissiin kaksi viikkoa "vanhassa kodissa".  Remontti ei mennytkään ihan niin kuin oli alun perin suunniteltu, vaan muuttui kylppäriremontista putkiremontiksi jonka piti alkaa vasta loppukesästä. No, sen pitäisi olla kohta puoleen valmis ja jatkuu sitten suoraan muualla. 

Se, palaako Poika takaisin muuta kuin hakemaan tavaransa onkin sitten eri juttu, kun syksyllä pitäisi taas pakata koulureppu ja astella isolle kirkolle yliopistoon. 
Äippä on vähän ylpeä ;)

Loput kuulumiset jätän seuraavaan kertaan - nälkä kurnii suolissa, tarvii mennä etsimään ruokaa.

Ei lämpöhalvauksia eikä auringonpolttamia, muistakaa juoda, muistakaa suola! 

7 kommenttia:

 1. Vai unikkoa kukkii piha täys', pöllölaakson huumetehdas paljastettu. Hämäyksen vuoksi Halavatun Pölöttäjä myy ne afgaanipakolaisten kautta: - mukanaan toivat huumehia, mie oon viaton lintu!!

  Hieno tuli ja ylpeä olla pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nej nej nej. Nuohan ovat malliksi lakanoiden, pöytäliinojen, verhojen ja muiden kankahien painantaa varten ;)

   Poista
 2. Hieno boksi! Tuleeko siihen vielä maali päälle? Ja eikö oo ihana olemassa :)
  En oo tienny, että ruusun saa juurtumaan tökkäämällä sen vaan maahan. Pajunsukuiset kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo on tehty painekyllästetystä puusta, joten ei ole tarvetta maalille. Ellei sitten muuten tule mieleen jossain välissä käsitellä sitä.
   Tuo ilmalämpöpumppu on mitä parhain - en tiedä miten me oltais selvitty ilman sitä näissä 30 asteen helteissä.

   Minäkään en tiennyt, että ruusu juurtuu ihan noin vaan multaan tökkäämällä - vai oliko siihen sitten tullut juuria, kun se oli ehtinyt jonkun aikaa olla maljakossa. En kyllä usko siihen, kun ei mun käyntien välissä ollut kahtakaan viikkoa ja joku oli siinä välissä siellä käynyt.

   Netin mukaan pensasruusujen lisääminen pitäisi onnistua noinkin.

   Poista
 3. Hyvä, että on viikennystä. Meillä sisällä 30 celsiusta. Ulkona sama. Paitsi just nyt vain 25. Oli ihana yö. Melkein vilu. Onneksi ei tartte mitään osata, tehdä tai edes ajatella. Kesä on kesä.

  VastaaPoista
 4. Päivitystä pliis, mitä se Pöllö touhuaa?? Kerrokerrokerro!!

  VastaaPoista
 5. Onko täällä joku vika-vika-vika, uudempikin/uudempiakin päivityksiä on?
  Pöllö on pihalla.

  VastaaPoista

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)