Valitus, vikinä, kitinä, anomus ja ystävällinen pyyntö

"Pyydän ystävällisesti...." ja "Ystävällisin terveisin".  Siinä välissä yritin kirjoittaa järkeä. Että jos ei ole jäteastiaa, niin kannattaako sitä tyhjää kohtaa käydä katsomassakaan. Kyllä me sitten soitetaan, että ei oo roskia haettu. Jos on roskia joita ei oo haettu. On nimittäin mielenkiintoinen asia, että kun on kesämökki ja siellä on ollut jäteasia, niin sen tyhjentämisestä ei pääse irti. Ei. Tyhjää pönttöä pitää käydä katsomassa, vaikka ilmoitin, että kun ei sinne tule roskia. Siellä ei ole sitä rottaakaan, kun ei siellä ole roskiakaan. 
Nyt kun ei ole pönttöäkään, niin vieläkin käydään. Rosvot nimittäin vei pöntön vuosi sitten. Pöntöt vei pöntön. Laskussa lukee "Hukkanouto. Astia ei löydy". Ei se meille kallista ole kun käyvät vaan kaksi kertaa kesässä, mutta kun se ON TURHAA!  
Nyt katkesi taas kamelin selkä ja kirjoitin anomuksen jätelautakuntaan, josko siellä jollakulla syttyisi järjenvalo. Meidän kunnassa tuo hoituisi puhelinsoitolla, ainakin aluksi, mutta ei mökkikunnassa. Ja vähintään tuo kaksi kertaa pitää käydä etsimässä sitä olematonta pönttöä. Kyllä on roskista paljon harmia. 

Mutta näistä ei ole. 


Värit vähän haalistui, mutta käyttäkää mielikuvitusta :)


Tämä on vaan niin kaunis - juhannusruusun ohella. Kun tätä lähikuvaa otin, surina oli tässä rodopensaassa oli aivan valtava! Mehiläisiä, kimalaisia, mitä ne nyt olikaan oli valtavasti ja surina sen mukainen. Otin puhelimen nauhurin ja nauhoitin pätkän, mutta joku lintu lauloi niin lähellä oksallaan, että surina peittyi sen alle. Tai..me huonokuuloisemmat kuultiin enemmänkin sitä linnunlaulua, Poika kuuli surinan oikein hyvin. 
Pojalle muistutus kukista ja mehiläisistä, kun joutuu olemaan evakossa tyttöystävän hoivissa. 

Onneksi Vieno -myrsky ei riepottanut meidän rodoa, eikä riepottanut tällä kertaa mitään muutakaan. Edellisen kovan tuulen kaatama koivu nimittäin pötköttää vieläkin tuolla vajan nurkalla, sillä päädyimme siihen, että tarvitsemme oikean metsurin. Metsurin, joka samalla kaataa meidän pihakoivutkin (niisk), vaikkei niistä raaskisikaan luopua. Mutta ei ole kiva herätä jonain myrsky-yönä siihen, kun koivunlatva pyrkii mun lankakaappiin. 

Kesä on ihana, tiedättekö? Voisin vain kävellä ympäri pihaa ihailemassa kukkia tai istua portailla. Heilutella ohiajaville kyläläisille ja mökkiläisille. Meidän pihalla on kaiken muun lisäksi valtavasti lemmikkejä: Lemmikit ovat kuulemma onnellisen kodin kukkia 💖Pojan tyttöystävä maalasi pyynnöstäni kuvan, valokuvasta, meidän vanhasta koirasta. Pitkäkarvainen susikoira, joka tuli meille kun olin pikkutyttö ja oli vahtikoirana meillä kunnes muutimme kaupunkiin. Maalaiskoirasta ei oikein sukeutunut kaupunkilaiskoiraa, jo siitäkin syystä, että se pelkäsi hissiä ja tassut luisti rappusissa - liikkuminen oli siis hankalaa.
Onneksi "paras ystävä" Vaari tuli hätiin ja tarjosi tutun kodin maalta viimeisiksi vuosiksi. 

Nauttikaa helteistä täysin siemauksin te, jotka pystytte niin tekemään, minä nautin viikonlopusta luultavasti sisätiloissa ilmalämpöpumpun viileydessä.
Riesa on ollut pahalla päällä viime viikolla, joten en viitsi sitä tahallani härnätä. 
Kommentit

 1. Mikä tekniikka maalauksessa, käyttääkö sellaista "värinpuhaltajaa", siis siihe varteen laitetaan astiaan maalia ja sit komprressori hurisemaan ja kun painaa namiskaa kynän varressa niin väriä tuloo. Itselläkin sanat hukassa mutta jos pojan TY haluaisi tehdä tilaustyön köyhälle, halvalla niin saisi nipun susia piirrettäväkseen, kysäseppä. Voin maksaa jotain 50-70 ekee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, helle on saanut vetämättömäks täysin. Mä koitan laittaa sulle meiliä tässä juhannuksen aikaan.

   Poista
  2. Niin se on siis ruiskumaalausta, häviää ajoittain sanat tyystin kuulasta...

   Poista
 2. Ai niin, mitä enempi maallaa, eli pienemmällä paikkakunnalla, sen tärkeämpää on tietää kenelle soitaa ja ilmoittaa, ei niinkään minne, siellä ne hoituu edelleen asiat Kuusmäen taktiikalla, jokusuhmuroi, jollekulle kuulee siis jätesuhmurointi, ei organisaatiolle vaan jolle kulle kyntöhpusulle joka ei sitä asiaa kyllä itse kenellekkään kero, ulkopuoliselle siis. Ja kaikki jotka eivät ole synt paikalla, ovat ulkopuolisisa;DDD VAika ikänsä asuis. (näin jämsässä,outo sisäänlämpiävyyden erikoistaso paikallisilla, vaikka asut 20v niin t vält tunne kuin naapureita..jotka ovat muualta muuttaneet. Ei tarvi mennä kuin jämsänkoskelle niin eri meno,tai siis normimeno)

  Sry kaksi viestiä, sama pää kesät talvet. Pöllölle ekstrakauniit kelit, t-sus'

  VastaaPoista
 3. On tosiaan tuo alppiruususi kuin sisko meidän vastaavalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt huomasin jotain tuossa alppiruusussa jotain pieniä valkoisia perhosia ja kun aikani nettiä kaivelin, löysin niitä. Ne aiheuttaa sille sen, että lehdet mustuu ja niinhän sille on jo ruvennut käymään - nyt pohdin kuin sen mahtaa käydä; kukkiiko se vielä ensi kesänä?

   Poista
 4. Täällä rannikolla on saanut olla villasukat jalassa, ja korvaläppiäkin käytin yks tuulinen päivä. Oikein mainiota. Harmittaa joutua lähtemään kotiin helteeseen, mutta eipähän ole kylymää ja satteista sitten. Ja onneksi on se ilmalämpöpumppu.
  Hieno maalaus! Valokuvasta tehty?
  Riesalle kengänkuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valokuvasta tehty. Tassuja ja häntää ei kuvassa näy, ne piti maalata "omasta päästä". Minusta tuo on ihana ja pääsee seinälle isän kuvan viereen, koira oli isälle tosi rakas. Niin kuin tietysti meille muillekin.

   Poista
 5. Wau mikä piirustus. Piirtäjälle on taitoa.

  Nuo lemmikit on upeita. Niitä ja muita luonnon kukkia on juuri nyt upea ihailla.


  Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ kerron kehut taiteilijalle.

   Alppiruusu ja unikko on nyt kukkansa kukkineet, mutta sormustinkukka on aloittanut nyt kukinnan.

   Poista
 6. Kaunista kesää Pöllölään pärriäisten kera ilman riesoja.

  Raitava paita.
  Vyötärö kaita.
  Pullea maha.
  Yksin on paha
  surista turista murista nurista!

  Runoili Kirsi Kunnas mehiläisistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mehiläisruno ❤
   Vielä jaksaa meillä mehiläiset surista ja turista, vaikka helle onkin meidät am:n kanssa uuvuttanut täysin.

   Poista

Lähetä kommentti

Mukava kun tulit vierailulle Pöllönkulmalle.
Jätäthän viestin käynnistäsi - tulisin mielelläni vastavierailulle :)